MyHeritage In Color™ herättää Titanicin muiston eloon

Kommentit

Ehkä mikään ei saa meitä niin nöyräksi kuin Titanicin kohtalo: niin kutsuttu ”uppoamaton laiva”, joka itse asiassa upposi neitsytmatkallaan 15. huhtikuuta 1912.

Laiva rakennettiin aikana, jolloin matkustamisesta oli tulossa vapaa-ajan harrastus välttämättömyyden sijaan. Ennen tätä ajanjaksoa pitkän matkat, etenkin meriteitse, olivat vaarallisia ja epämukavia. Mutta parantuneen matkustusteknologian myötä  varustamot alkoivat mainostaa uusia valtamerialuksiaan kilpailijoitaan nopeampina ja turvallisempina. Titanicin piti olla suurin, nopein, ylellisin ja – ironista kyllä ​​- turvallisin niistä kaikista.

Titanicia rakennettaessa ei säästelty: laivalla oli kuntosali, uima-allas, kirjastoja, korkealuokkaisia ravintoloita ja kahviloita sekä ylenpalttiset majoitustilat ensimmäisen luokan matkustajille. Laivassa oli käytetty myös edistynyttä meriturvallisuusteknologiaa: 16 vesitiivistä osastoa, joissa oli kauko-ohjattavat ovet, jotka vuodon sattuessa pitivät veden poissa. Juuri tämä ominaisuus sai laivaa operoivan White Star Line-varustamon johtajan Phillip Franklinin sanomaan: ”Ei ole mitään vaaraa Titanicin uppoamisesta. Laiva on uppoamaton, ja ainoa haitta matkustajille on heidän kokemansa epämukavuus. ”

Ehkä tämän suuren luottamuksen vuoksi muut turvatoimenpiteet olivat jääneet vähemmälle: miehistöä ei ollut koulutettu auttamaan laivan evakuoinnissa, ja pelastusveneitä oli vain kolmannekselle laivan matkustajista.

Titanic lähti 10. huhtikuuta 1912 Southamptonista, Englannista, matkalle New Yorkiin. matkustajia ja miehistöä oli yhteensä noin 2224. Huhtikuun 14. päivänä laiva ei onnistunut välttämään törmäystä jäävuoreen, joka repi aluksen kylkeen aukkoja kuuden ensimmäisen osaston kohdalta. Viisi ensimmäistä osastoa tulvi pahasti ja myös kuudenteen alkoi tulla vettä. Titanic oli suunniteltu pysymään pinnalla, vaikka vettä tulvisi neljään peräkkäiseen osastoon, mutta nyt kuudessa osastossa oli vuotoja, joita ei voitu tukkia. Katastrofissa kuoli 1500 ihmistä, ml. muutamia maailman rikkaimpia ja vaikutusvaltaisimpia henkilöitä.

Titanicin kohtalo on jäänyt historiaan varoittavana esimerkkinä liiallisen itsevarmuuden vaaroista ja katalysaattorina meriturvallisuusmääräysten kehittämiselle, joita noudatetaan vielä nykyäänkin.

Titanicilla on ollut merkittävä vaikutus populaarikulttuuriin uppoamisestaan saakka. Onnettomuus on innoittanut lukuisia kirjoja, näytelmiä, elokuvia, runoja ja taideteoksia, ja sen merkityksestä, tarkoituksesta ja seurauksista on tehty erilaisia tulkintoja. – tunnetuin elokuva lienee James Cameronin vuonna 1997 Oscar-palkinnon saanut elokuva Titanic.

Viihdy alla olevien valokuvien parissa – kaikki ovat oikeita valokuvia Titanicilta ja ne on väritetty MyHeritage In Color ™: lla:

RMS Titanic lähdössä tulikokeeseensa Belfastista huhtikuun toinen, 1912

Pääportaikko

Titanicin B 59 yksityishytti

Yksityishytti B-58 B-kannella

I-luokan kuntosali

RMS Titanicin  Luku- ja kirjoitushuone

Pääruokasali

Kolmannen luokan ruokasali

Yksi Titanicin pelastusveneistä lähestyy Carpathiaa, ainoaa alusta, joka vastasi hätäkutsuihin ja saapui paikalle puolitoista tuntia Titanicin uppoamisen jälkeen.

Vaikka Titanicin hylky makaa Pohjois-Atlantin pohjassa 3 798 metrin syvyydessä 560 kilometrin päässä Newfoundlandistä, muisto sen loistosta ja niin monien tarpeettomien kuolemien julmuudesta elää kollektiivisessa tietoisuudessamme.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin