Tänään 60 vuotta sitten Elvis Presley sai asepalvelunsa loppuun

Kommentit

Kannessa Elviksen Jailhouse Rock-elokuvan promokuva vuodelta 1957.

 

Saatat tuntea Elvis Presleyn Rock ‘n Rollin kuninkaana ja ajattomien klassikkojen taustalla olevana nerona, klassikojen kuten “All Shook Up,” “Jailhouse Rock,” “Can’t Help Falling in Love,” ja “Love Me Tender.” Mutta vuonna 1960 hänet tunnettiin kersantti Presleynä.

Elvis Presleyn armeijan rekisteröintitodistus

Elvis Presley palveli USAn armeijassa vuosina 1958 – 1960. Tänään on kulunut 60 vuotta siitä, kun hän vapautui armeijasta. Käytimme MyHeritagen In Color™-ominaisuutta ja väritimme muutamia kuvia Elviksestä armeijassa.

Elvis oli kiistanalainen henkilö, noustuaan kuuluisuuteen, koska vanhempi sukupolvi piti hänelle tyypillisiä tanssiliikkeitä provosoivina. Kun Elvis liittyi armeijaan musiikkiuransa huipulla, ihmiset, jotka olivat olleet pöyristyneitä hänen liikkeistään, olivat mielissään ja ajattelivat, että armeija kyllä koulitsisi hänet. Elvikselle tarjottiin mahdollisuutta palvella viihdytysjoukoissa, joilla on koko joukko etuoikeuksia, mutta hän kieltäytyi ja halusi palvella maataan rivisotilaana, mikä herätti kunnioitusta niissä, jotka olivat nähneet hänet negatiivisessa valossa.

Elviksen vala 1958

Peruskoulutuksen jälkeen Elvis sijoitettiin Saksaan, missä hän palveli koko sotilasuransa ajan. Hänen palvelusaikaansa osui joitakin merkittäviä tapahtumia: Elviksen äiti kuoli, isä avioitui uudelleen ja hän tapasi Priscilla Beaulieun, jonka kanssa hän lopulta meni naimisiin..

Elvis kiillottaa kylttiä

Elvis poseeraa tankin lähellä

Elvis vapautettiin aktiivipalveluksesta kersanttina 5.3.1960

Vapauduttuaan Elvis sanoi haastattelussa: ”Armeijasta on ollut suuri apu sekä uralleni että henkilökohtaiselle elämälleni; olen oppinut paljon uutta ja saanut paljon ystäviä, joita en olisi koskaan saanut muuten. Minulla oli paljon hyviä kokemuksista… ja oikeastaan joitakin huonojakin. Minusta on hyvä asettaa itsensä koetukselle. ”

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin