Maaliskuussa 2020 lisätyt uudet historiallisten tietojen kokoelmat

Kommentit

Maaliskuussa lisättiin 5,9 miljoonaa tietoa kahdesta eri kokoelmasta: kokoelma kuolintietoja Brasilian Pernambucosta ja Uuden-Seelannin vaaliluettelojen kokoelma. Tämän jälkeen MyHeritagessa olevien historiallisten tietojen kokonaismäärä on 11 937 366 053.

Brasilia, Pernambuco kuolemat, 1930–2017

Tämä kokoelma koostuu 3,1 miljoonasta tiedosta julkisilta ja kirkkojen hautausmailta Recifessä, Brasilian Pernambucon osavaltion pääkaupungissa. Suurin osa tämän kokoelman tiedoista löytyy vain MyHeritagesta. Tiedoissa voi olla kuolleen nimi, sukupuoli, kuolinpäivä, ikä kuollessa ja usein muita tärkeitä tietoja, kuten henkilön puolison, isän, äidin ja lasten nimet.

Recifen kaupungin viiden julkisen hautausmaan kaikki tallenteet ovat vain MyHeritagessa. Näitä hautausmaita ovat Santo Amaro, Casa Amarela, Parque das Flores, Tejipió ja Várzea. Kokoelma sisältää myös kirkon arkistoja Recifen arkkipiispakunnasta, joka hallinnoi hautausmaita yhteistyössä kaupungin hallinnon kanssa. Kirkon tiedot vuodesta 1964 lähtien löytyvät ainoastaan MyHeritagesta. Suurin osa kokoelman tiedoista on vuosilta 1930 – 2017, jotkin tiedoista saattavat olla aikaisemmalta tai myöhemmältä ajalta.

Tämä kokoelma sisältää kuuluisan Pernambucolaisen taiteilijan Vicente Murillo La Grecan kuolintiedot. Recifessä syntynyt ja kasvanut La Greca lähti kotikaupungistaan ​​18-vuotiaana opiskelemaan taidetta ensin Rio de Janeiroon ja myöhemmin Roomaan, Italiaan.

Frei Canecan teloitus, maalannut Murillo La Greca, 1924 [Lähde: Collection of the Murillo La Greca Museum]
Kuukautta ennen toisen maailmansodan puhkeamista La Greca palasi Recifeen, missä häntä pyydettiin maalaamaan historiallisen Penha-basilikan freskot. Juuri ennen kuolemaansa 1985 La Greca auttoi perustamaan Recifeen taidemuseon, jossa on nyt esillä hänen 1400 piirrostaan ja 160 maalaustaan.

La Grecan kuolintiedot sisältävät hänen kuolemansa päivämäärän, iän kuollessa ja kuolinpaikan. Hakemisto sisältää nämä tiedot ja niiden perusteella päätellyn arvion syntymäajasta.

Vicente Murillo La Grecan kuolintiedot, Brazil, Pernambuco kuolemat, 1930–2017

Tässä kokoelmassa on myös brasilialaisen radiolähetystoimintaa harjoittaneen ja poliitikon Paulo Marques Pessoan kuolintodistus. Valmistuttuaan Pernambucon katolisesta yliopistosta vuonna 1978, Paulo muutti Recifeen, missä hän työskenteli kaupungin lehdistötoimiston radio- ja televisio-osastolla. Vuonna 1981 Paulo lopetti lähetystoiminnan, kun hänet valittiin osavaltion lainsäädäntäelimeen. Vuonna 1986 hänet valittiin liittovaltion kongressiin. Vuonna 1990 epäonnistuneen vaalikampanjan jälkeen hän palasi toimittajan tehtäviin ja perusti Pernambuco Leaf -nimisen sanomalehden.

Paulon kuolintodistuksessa on hänen kuolemansa päivämäärä, ikä kuollessa, kuolinsyy ja lähiomaiset.

Paulo Marques Pessoan kuolintodistus, Brazil, Pernambuco kuolemat, 1930–2017

Tee hakuja Brasilia, Pernambuco kuolemat, 1930–2017-kokoelmasta

Uuden-Seelannin vaaliluettelot, 1881–1935

Tässä kokoelmassa on 2,8 miljoonan tietoa Uuden-Seelannin rekisteröidyistä äänestäjistä vuosilta 1881, 1893, 1896, 1911, 1925 ja 1935. Tiedoissa voi olla: etu- ja sukunimi, vaalipiiri ja äänestysalue. Henkilön osoite, ammatti ja vaalinumero voivat myös olla näkyvissä.

Vaaliluettelot voivat toimia väestölaskennan korvikkeena. Ne ovat erityisen tärkeitä Uuden-Seelannin sukututkimuksessa, koska varhaisin käytettävissä oleva väestölaskenta on vuodelta 1961.

Vuonna 1893 Uudesta-Seelannista tuli ensimmäinen maa, joka myönsi naisille äänioikeuden. Päätökseen vaikutti suurelta osin sufragetti Kate Wilson Sheppardin tekemä  kova työ. Kate oli kirjoittanut lukuisia artikkeleita ja johtanut mielenosoituksia. Viime kädessä hänen vetoomuksensa, jossa oli 30 000 allekirjoitusta, vakuutti Uuden-Seelannin parlamentin antamaan naisille äänioikeuden vuonna 1893.

Hänen rekisteröintinsä samana vuonna on indeksoitu tähän kokoelmaan, ja se sisältää tietoja hänen rekisteröinnistään, osoitteesta, vaalipiiristä ja ammatista.

Tee nyt hakuja Uuden-Seelannin vaaliluetteloista, 1881–1935

Yhteenveto

Hakujen tekeminen näistä MyHeritagen kokoelmista on ilmaista. Ktsoaksesi tietoja tai tallentaaksesi niitä tarvitset Data tai Complete-sopimuksen.

Jos sinulla on sukupuu MyHeritagessa, Record Matching -teknologiamme ilmoittaa sinulle automaattisesti, jos näiden kokoelmien tiedot vastaavat sukulaisiasi. Tämän jälkeen voit tarkistaa tiedon ja päättää, haluatko lisätä uudet tiedot puusi.

Viihdy uusien kokoelmien parissa!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin