2. maailmansota ja operaatio Neptunus

Kommentit

Operaatio Neptunus oli liittoutuneiden toisessa maailmansodassa Luoteis-Ranskaan suunnatun hyökkäyksen, operaatio Overlordin, ensimmäinen vaihe, jossa piti turvata maihinnousulla luotu sillanpää Ranskan rannikolla. Operaatio nimettiin roomalaisten vedenjumalan Neptunuksen mukaan.

6. kesäkuuta 1944 alkoi maihinnousu ja se jakautui kahteen osaan maahanlaskuihin ja varsinaiseen maihinnousuun. Hyökkäysjoukkojen sivustojen turvaamiseksi Yhdysvallat teki maahanlaskun oikeanpuoleisen sivustan oikealle puolelle lännessä ja Yhdistynyt kuningaskunta sekä Kanada vasemman puoleisen sivustan vasemmalle puolelle idässä. Hyökkäys yllätti rannikolla olleet saksalaiset joukot ja aloitti Ranskan vapauttamisen saksalaisista joukoista.

Tänä vuonna näistä historiallisista tapahtumista tuli kuluneeksi 76 vuotta ja kokosimme sen muistoksi hienoja kuvia, jotka väritimme MyHeritage In Color™ :lla.

Uskomatonta, kuinka näiden valokuvien näkeminen värillisinä tuo esiin nuo dramaattiset hetket: nouseva usva ja savu sumuisessa aamuvalossa, kirkkaanvihreä maisema lentokoneiden alla, petollinen kivinen maasto, jonka nämä rohkeat sotilaat ylittivät riskeeratessaan henkensä taistelussa vapauden puolesta.

Katso oman sukusi menneisyyttä uudessa valossa värittämällä mustavalkeita kuvia MyHeritage In Color™:lla. Voit myös tutkia MyHeritagen asevoimien kokoelmia ja saada lisää tietoa oman sukusi sankareista.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin