MyHeritagen toimitusjohtaja Gilad Japhet ja uudet kehityssuunnitelmat

Kommentit

MyHeritagen perustaja ja toimitusjohtaja, Gilad Japhet, paljasti mielenkiintoisia uusia kehityssuunnitelmia – joista osaa ei ole koskaan aikaisemmin julkistettu – puheessaan, jonka hän piti 23. kesäkuuta Israelin sukututkimusyhdistykselle (IGRAlle). Vaikka hän puheensa ensimmäisten, muutamien minuuttien aikana viittasi juutalaisiin historiallisiin tietoihin, ei loppu puheesta liittynyt juutalaiseen sukututkimukseen vaan hän kuvaili MyHeritagen uusimpia ominaisuuksia. Gilad myös kertoi jännittävistä uusista sukututkimukseen ja DNAhan liittyvistä ominaisuuksista, joita parhaillaan kehitetään MyHeritagessa.

Voit katsoa Giladin koko puheen alla olevalta videolta:

Tässä kohokohtia:

Historiallisten tietojen kokoelmat

Tähän mennessä, tänä vuonna, MyHeritage on lisännyt historiallisiin tietoihin monia uusia kokoelmia, jotka yhteensä sisältävät hämmästyttävät 1,2 miljardia tietoa. Näiden kokoelmien joukossa on joitain, jotka on indeksoitu MyHeritagessa ja ovat yksinoikeudella MyHeritagessa joko sisällöltään tai haettavuudeltaan. Gilad nosti esille esimerkiksi Yhdysvaltojen kaupunkihakemistot ja uudet kreikkalaiset kokoelmat.

Gilad lisäsi, että yrityksessä työskennellään monien uusien kokoelmien parissa, joista hän ei voi vielä paljastaa enempää.

Sukututkimusominaisuuksia

Seuraavaksi Gilad esitteli pian julkaistavan uudelleen suunnitellun MyHeritagen historiallisten tietojen hakukoneen. Uusi käyttöliittymä on yhtä toiminnallinen kuin edeltäjänsä, mutta se on kompaktimpi ja käyttäjäystävällisempi eliminoiden erillisten ”perus-” ja “edistyneiden” hakulomakkeiden tarpeen.

Lomake on sopivan kokoinen seuraamaan mukanasi, kun tarkastelet tietoja, joten haun hienosäätäminen sen edistyessä on helppoa. Lomake ottaa käyttöön ehdotuksia uusiksi kentiksi katsomiesi tietojen kontekstin mukaan.

Gilad myös mainitsi äskettäin automatisoidun monikieliset Record Matches-osumat, jotka helpottavat muilla kielillä olevien, esivanhempiasi koskevien tietojen löytymistä. Hän kertoi sukupuiden viuhkanäkymästä  — uudesta, esteettisestä ja kompaktista tavasta tarkastella sukupuuta ja jakaa kuvana sukulaisten ja ystävien kanssa.

Hän jatkoi kuvailemalla tulossa olevaa ”kasvojenkohotusta” perinteiseen sukupuunäymään; päivitettyä muotoilua, joka käyttää tilan tehokkaammin ja helpottaa lisätietojen näkemistä kerralla vähentäen tarvetta vierittää tai ”raahata” sukupuuta. Tulossa on myös vaihtoehto tilaa säästävien neliön muotoisten henkilökorttien käyttämiseen. Niissä kuva on henkilön nimen yläpuolella tehden näkymästä tilankäytön kannalta tehokkaamman. Vasemmalla oleva sivupaneeli, jossa on katsaus henkilön profiiliin uudistetaan myös.

Työn alla on myös kätevä sukulaisuussuhdekaavio, johon poääset aina kun näet sukulaisuussuhdemääritelmän. Kaavion avulla on helppo visualisoida kahden henkilön sukulaisuussuhdetta toisiinsa, ja voit tallentaa sen PDF-kuvana jaettavaksi tai tulostettavaksi. MyHeritage aikoo lisätä tämän ominaisuuden tulevaisuudessa myös DNA-osumiin.

Seuraavaksi Gilad kertoi MyHeritagen äskettäisestä merkittävästä panostuksesta sukututkimusvalokuvien maailmaan MyHeritage In Color™ – ja MyHeritage Photo Enhancer -ominaisuuksien myötä. Gilad painotti, että nämä ominaisuudet tekevät MyHeritagesta parhaan alustan sukukuvien työstämiseen. Hän kertoi yrityksen saamasta koskettavasta palautteesta käyttäjiltä, joilla oli nyt mahdollisuus nähdä esivanhempansa aivan uudessa valossa.

DNA-ominaisuudet

Lopuksi Gilad puhui MyHeritagen etnisyysarvion geneettisten ryhmien odotetusta päivityksestä. Tämä päivitys antaa huomattavasti tarkemman erittelyn DNA-etnisyyksistä – , Giladin mukaan, mahdollisesti markkinoiden korkeimman resoluution – aluksi 2 000–3 000 maantieteellistä aluetta ja tulevaisuuden päivityksissä niitä on ehkä 5 000.

Geneettiset ryhmät jakavat nykyiset 42 etnistä ryhmää alaryhmiin, mukaan lukien esim. baskit, saamelaiset ja bretonit. Ne tunnistavat jopa tietystä kaupungista tulevat ryhmät, kuten Marokon juutalaiset Casablankasta. Kun ominaisuus julkistetaan, saa jokainen MyHeritage DNA -testin tehnyt pääsyn näihin tietoihin ilmaiseksi.

MyHeritage suunnittelee lisäävänsä myöhemmin myös arvokkaampaa tietoa, joka yhdistää etnisyyden sukututkimukseen: kyseisen alueen yhteiset sukunimet, yhteiset paikat, mistä  ryhmä löytyy, muuttoreitit ja niin edelleen.

“Sukututkimuksen tulevaisuus on valoisa”

Gilad päätti puheensa korostamalla MyHeritagen jatkuvaa sitoutumista sukututkimukseen. Yhtiö on sukututkimus- ja DNA-kehityksen kärjessä, ja Gilad lupasi, että varastossa on paljon enemmän hienoja asioita. Joten pysy kuulolla!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin