Seuraa meitä

Sukujalka

Kommentit1

Juha Vuorela on postannut tämän mielenkiintoisen artikkelin Juhan suku – blogissaan (https://juhansuku.blogspot.com/) 17.9.2019

Joskus 1800-luvulla levisi nykytermein sanottuna pseudotieteellinen teoria, jonka mukaan henkilön muinaiset juuret voi selvittää yksinkertaisesti tutkimalla tämän jalkoja ja varpaita. Englanniksi termi oli ”foot and toe ancestry”, jota on hieman hankala kääntää suomeksi.

Joka tapauksessa teorian kannattajat ajattelivat, että on olemassa viisi erilaista jalan perusmuotoa; kelttiläinem, kreikkalainen, egyptiläinen, germaaninen ja roomalainen.  Jokainen näistä erottui toisistaan mm. varpaiden pituuden ja jalkaterän muodon perusteella.

Kelttiläinen tyyppi oli monimutkaisin ja epätyypillisin. Siinä jalka oli melko suuri, mutta isovarvas lyhyt. Isovarpaan viereinen varvas taasen oli kelttijalassa hyvin pitkä, mutta muut lyhyitä. Kelttiläinen oli sekoitus kreikkalaista ja germaanista jalkatyyppiä. Isovarpaan viereisen varpaan poikkeuksellinen pituus oli tyypillistä myös germaaniselle jalalle.

Alla olevan kuvan perusteella jokainen voi lähteä pseudotieteelliselle matkalle omien juuriensa menneisyyteen……

Tilaa nyt DNA-testi ja katso, onko se samaa mieltä asiasta!

Kerro meille kommenteissa, mistä päin olet jalkojesi perusteella kotoisin.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

  • essi k


    20 heinäkuun, 2020

    norjalais-roomalais-egyptiläinen