Seuraa meitä

Sukutaulunäkymä nyt Family Tree Builder -ohjelmassa

Sukutaulunäkymä nyt Family Tree Builder -ohjelmassa

Kommentit

Monet MyHeritage-käyttäjät, jotka tekevät sukututkimusta MyHeritagen perhesivustoilla suosivat sukutaulunäkymää. Useat, jotka käyttävät suosittua sukututkimusohjelmaamme, Family Tree Builderiä, ovat pyytäneet, että tarjoaisimme saman toiminnon myös pöytäkoneelle. Olemme iloisia voidessamme kertoa, että olemme täyttäneet tämän toiveen ja julkaisseet juuri sukupuiden sukutaulunäkymän Family Tree Builderille!   

Sukutaulunäkymässä on lähtöhenkilö ja hänen esivanhempansa. Näkymä ei näytä sisaruksia, puolisoa tai ketään, joka ei ole suora esivanhempi. Tässä näkymässä voit siirtyä keneen tahansa puussasi olevaan henkilöön ja tarkastella hänen sukutaulunäkymäänsä. 

Uusi sukutaulunäkymä ei korvaa entistä sukupuunäkymää vaan on sen lisänä. Voit vaihdella näkymien välillä ja pääset vasemmalla olevaan listanäkymään. 

Yleiskatsaus 

Jos haluat katsoa sukupuuta sukutaulunäkymässä, klikkaa oikealla yläkulmassa olevaa “sukutaulunäkymä”-painiketta.

Puusi sukutaulunäkymä tulee näkyviin. Klikkaa “sukupuunäkymä”-painiketta ja pääset takaisin kaiken kattavaan sukupuuhusi. Sukupuusi avautuu sukutaulunäkymässä, jos se oli viimeisin näkymä, jota käytit ennen projektin sulkemista edellisellä kerralla.  

Sukutaulunäkymässä olevien henkilöiden nimet näkyvät asetuksissa määriteltyinä ja täsmälleen samalla tavalla kuin normaalissa sukupuunäkymässä.  

Sukutaulunäkymässä on paljon samoja sukupuun toimintoja, joihon olet tottunut. Voit esimerkiksi etsiä henkilöitä puustasi. Smart Matches ™ – ja Record Matches -kuvakkeet näkyvät myös sukutaulunäkymässä, ja klikkaamalla niitä näet osumat.  

Smart Matches -kuvake säilyy aina, riippumatta siitä, onko sinulla odottavia osumia. Jos olet hylännyt kaikki Record Matche –osumat siksi, että ne ovat olleet mielestäsi vääriä, häviää ruskea kuvake. Sen ansiosta huomaat helposti ne esivanhempiesi profiilit, jotka vaativat huomiota – ominaisuus, joka käyttäjiemme mielestä on erittäin hyödyllinen.  

Sukutaulunäkymässä on kuusi sukupolvea – valittu lähtöhenkilö ja viisi esivanhempaa. Näkymä näyttää luonnolliset suhteet piste- ja adotiosuhteet katkoviivoilla.  

Jos valitulla henkilöllä on enemmän kuin 5 esivanhempisukupolvea, näet nuolen viimeisen esivanhemman oikealla puolella ja voit tarkastella sen takaa löytyviä esivanhempia.  

Klikkaamalla nuolta tulee sen vasemmalla puolella olevasta henkilöstä sukutaulunäkymän lähtöhenkilö.    

Uuden lähtöhenkilön valitseminen  

Voit valita nimen vasemmalla olevasta henkilöluettelosta tai etsiä tiettyä nimeä vasemman yläkulman hakuikkunassa. 

Editointi sukutaulunäkymässä   

Sukutaulunäkymässä voit lisätä uusia ihmisiä sukupuuhun, mukaan lukien sisarukset, puolisot, lapset ja vanhemmat. Voit myös poistaa henkilöitä, jotka näkyvät puussa. 

Voit muokata henkilön tietoja samalla tavalla kuin sukupuunäkymässä. Kun kaksoisklikkaat henkilön korttia, saat auki tietojen muokkausikkunan.  

Voit hallita henkilökohtaisia valokuvia myös sukutaulunäkymässä ja lisätä tai poistaa valokuvia helposti.  

Puun muokkaaminen Family Tree Builderissa on entistä helpompaa kumoamis- ja uudelleenvalinta-asetuksilla, joiden avulla voit palauttaa muokkaustoiminnot.  

Kumoa-vaihtoehto Family Tree Builderissa 

Yhteenveto  

Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa käyttävät Family Tree Builder -ohjelmaa ensisijaisena sukututkimusohjelmanaan. Olemme iloisia voidessamme julkaista sukutaulunäkymän Family Tree Builderille, ja toivomme, että se auttaa sinua sukusi historian tutkimisessa, sukupuusi rakentamisessa ja valokuvien sekä historiallisten tietojen lisäämisessä.  

Viihdy! 

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

  • Christian Backman


    tammikuu 11, 2021

    Milloin saatte aikaiseksi version Family Tree Buildersistä joka toimii uusimmassa MacOS Big Surissa?