Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat 1820 – 1947, kokoelman päivitys

Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat 1820 – 1947, kokoelman päivitys

Kommentit

Olemme juuri päivittäneet yhden suosituimmista kokoelmistamme, Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat, lisäämällä 19,35 miljoonaa historiallista tietoa vuosilta 1820-1839. Kokoelma sisältää nyt 144,5 miljoonaa tietoa vuosilta 1820–1947. Kotitalouksien tarkastuskirjat ovat ensisijainen lähde yksityishenkilöiden ja perheiden elämän tutkimiseen Ruotsin seurakunnissa 1600-luvun lopulta nykyaikaan saakka. Koska kirjat päivitettiin joka vuosi, perheitä voidaan jäljittää vuodesta toiseen, ja usein paikasta toiseen koko maassa. Kokoelman MyHeritage-versiossa on hakemisto, jonka avulla on helppo seurata saman henkilön tietoja eri elämänvaiheissa. Kokoelma on korvaamaton, koska siitä saa hyvän käsityksen ruotsalaisten perheiden kokoonpanosta aina syntymästä kuolemaan tai maastamuuttoon.

Tee nyt hakuja Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjoista, 1820–1947

Jokainen Ruotsin luterilaisen kirkon luoma ja ylläpitämä kirja tai kirjasarja edustaa 3–10 vuoden ajanjaksoa seurakunnassa. Vuoteen 1894 asti seurakunnan pappi kävi jokaisessa kodissa ja kuulustelemassa perheenjäsenten tietämyksen katekismuksesta. He keräsivät myös tietoja syntymäpäivistä, avioliitoista, kuolemista ja mihin ihmiset olivat muuttaneet tai mistä tulleet paikkakunnalle jne. Vuosittain pappi palasi takaisin ja päivitti edellisen vuoden tiedot huomioiden muutokset taloudessa.

MyHeritage on yhdessä ruotsalaisen kumppaninsa ArkivDigitalin kanssa tehnyt kaikki nimet käsittävän hakemiston lähes 8 miljoonalle kuvalle. Vuoden 1894 jälkeen kirjat korvattiin Församlingsbokin tiedoilla, joita käytettiin väestön viralliseen laskentaan vuodesta toiseen. Tämä uuden muotoinen laskenta keskittyi vähemmän opillisen tiedon arviointiin ja enemmän numeeriseen väestölaskentaan.

Esimerkki

August Strindberg

Tiedot kirjailija August Strindbergistä löytyvät tästä kokoelmasta. Hänet tunnetaan parhaiten modernin kaunokirjallisuuden teoksistaan. Tallenteessa on tietoja hänen syntymästään, asuinpaikastaan, avioliitosta ja lapsista.

Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjatiedot August Strindbergistä [Lähde: MyHeritage Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat, 1820-1947 

Yhteenveto

Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat hakemistoineen on ehdoton kokoelma jokaiselle ruotsalaisia sukujuuriaan tutkivalle.

Hakujen tekeminen tarkastuskirjoista on ilmaista. Tietojen tarkasteleminen ja niiden tallentaminen suoraan sukupuuhun edellyttää Data tai Complete-sopimusta. Kun sinulla on sukupuu MyHeritagessa, ilmoittaa Record Matching -teknologiamme automaattisesti, jos se löytää sukupuuhusi mätsääviä tietoja tästä kokoelmasta.

Viihdy kokoelman parissa!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin