Onko sinun suvussasi luovia esivanhempia?

Onko sinun suvussasi luovia esivanhempia?

Onko sinulla innovatiivisia ja luovia esivanhempia? Mitä muuta tiedät heistä? Olivatko he sosiaalisesti hyväksyttyjä vai ulkopuolisia? Entä olivatko he ihmisten mielestä jollakin tavoin ”erilaisia” kuin muut?

Cornellin yliopiston tutkimuksen mukaan sosiaalisesti torjutut saattavat olla huomispäivän uudistajia, koska torjuminen voi johtaa korkeampaan luovuuteen ja jopa kaupalliseen menestykseen.

”Jos henkilöllä on oikea tapa hallita torjumista, tunne erilaisuudesta voi auttaa saavuttamaan luovia ratkaisuja,” sanoo Jack Goncalo, organisatorisen käyttäytymisen apulaisprofessori Cornellin yliopistosta. ”Toisin kuin ihmiset, joilla on vahva hyväksytyksi tulemisen tarve, jotkut sosiaalisesti torjutut viittaavat sille kintaalla asenteella ’normaalit ihmiset eivät ymmärrä minua ja minut on tarkoitettu johonkin parempaan’. Tutkimuksemme osoittaa, että se toimii.”

Tutkijat huomasivat, että sosiaalinen pois sulkeminen – työpaikalla tai muualla – voi stimuloida niiden ihmisten luovuutta, joilla on vahva itsenäisyyden tunne.

Emme jätä pois laskuista monien ihmisten tuntemia torjumisesta aiheutuvia negatiivisia seurauksia, mutta joillekin ihmisille torjuminen on kultakaivos,” Goncalo sanoo. ”Sillä sosiaalisesti torjutuille, luovuus saattaa olla paras kosto.”

Voit lukea lisää Jack Goncalon tutkimuksesta.

 

Onko sinulla tähän kuvaukseen sopivia, luovia esivanhempia? Mitä he saavuttivat? Kuinka he tekivät sen? Kerro meille kommenttikentässä.

Lue myös

Artikkelikuva: Teuvo Kanerva 1957-1961, Museoviraston kokoelmat