Tunnisteet DNA-osumille -ominaisuutta on nyt parannettu!

Tunnisteet DNA-osumille -ominaisuutta on nyt parannettu!

Viime kuussa esittelimme tunnisteet DNA-osumille -ominaisuuden, mukavan tavan organisoida DNA-osumasi ryhmiin. Voit lukea artikkelimme tästä uudesta ominaisuudesta blogissa.

MyHeritagen DNA-käyttäjät olivat innoissaan saadessaan uudet kätevät värikoodatut tunnisteet, joilla he voivat luokitella DNA-osumiaan. Reaktio sosiaalisessa mediassa oli innostunut, ja monet käyttäjät mainitsivat odottavansa mielenkiinnolla seuraavaa vaihetta: tunnisteiden lisäämismahdollisuutta Tarkastele DNA-osumaa -sivulla ja jaettujen DNA-osumien luettelossa.

Esimerkiksi Robin kertoi, että uudesta ominaisuudesta oli todella paljon apua hänen tutkimuksessaan: ”Se, että voin lajitella osumat itse määrittelemiini ryhmiin, auttaa TOSI paljon, kiitos!” Toinen käyttäjä, Carol, kirjoitti, ettei malttaisi odottaa uutta päivitystä: ”Rakastan värillisiä merkintöjä enkä malta odottaa, että ne näkyvät jaettujen osumien -luettelossa. Niistä on paljon apua.”

Myös Leisa Australiasta kertoi, kuinka innoissaan hän on uudesta päivityksestä: ”Yksinkertaisesti sanottuna MyHeritagen uudet tunnisteet on poikkeuksellinen ominaisuus ja tekee monet käyttäjät onnellisiksi. Ominaisuus on fantastinen ja tulee olemaan suosittu sekä uusien käyttäjien että edistyneiden käyttäjien keskuudessa. Mahdollisuus merkitä jaetut osumat muuttaa koko tilanteen. Olen pidättäytynyt käyttämästä tunniste-ominaisuutta, koska tiesin, että siihen tulisi päivitys, ja nyt olen täysillä mukana. Onnittelut tiimille. Olen superonnellinen tästä.”

Useiden viikkojen kovan työn jälkeen voimme iloksemme ilmoittaa, että tunnisteet DNA-osumille on lisätty kahteen paikkaan: Tarkastele DNA-osumaa -sivulle, joka sisältää jaetut DNA-osumat, ja DNA-osumien vientiin.

Tarkastele DNA-osumaa-sivu

Tunnisteet on lisätty sivun yläosaan. Kun tarkastelet yksittäistä DNA-osumaa, voit nyt merkitä sen suosikiksi, lisätä uusia tunnisteita tai muistiinpanoja osuman oikeassa yläkulmassa.

Tunnisteet-kuvakkeen klikkaaminen avaa tunnisteiden hallintapaneelin oikeaan reunaan ja voit siinä luoda uusia tunnisteita ja ohjata jo valmiina olevia henkilölle.

Jos osumalla on jo tunniste/tunnisteita tai se on merkitty suosikiksi, näkyvät ne Tarkastele osumaa -sivun oikeassa yläkulmassa.

Klikkaa mitä tahansa tunnisteita ja saat tunnisteiden hallintapaneelin näkyviin. Voit hallintapaneelissa muokata, poistaa tai luoda uusia tunnisteita.

Vaikka jokaiselle DNA-osumalle voidaan määrittää 30 tunnistetta, näytetään Tarkastele osumaa -sivulla vain 6 tunnistetta. Kun samalle DNA-osumalle on määritetty yli 6 tunnistetta, näet pisteiden vieressä numeron, joka osoittaa, kuinka monta lisätunnistetta osumalle on määritetty.

Jaetut DNA-osumat

Jaetut DNA-osumat ovat ihmisiä, jotka ovat geneettisesti sukua sekä sinulle että DNA-osumallesi. Jos sinulla on jaettuja DNA-osumia tietyn DNA-osuman kanssa, se voi antaa vihjeen siitä, keitä yhteiset esivanhempanne mahdollisesti ovat.

Jaettujen DNA-osumien luetteloon on nyt lisätty tunnisteet.

Kun olet määritellyt tunnisteet läheisille DNA-osumillesi ja huomaat, että kaikilla jaetuilla DNA-osumilla tietyn osuman kanssa on sama tunniste, viittaa se siihen, että ko. osuma kuuluu samaan sukulinjaan.

Voit valita useita jaettuja DNA-osumia ja määrittää kerralla massatoimintona tunnisteet näille osumille. Voit esimerkiksi yhdistää ne muutamaan tunnisteeseen kerralla ja/tai poistaa samalla yhdistäminen joihinkin toisiin tunnisteisiin. Kun valitset osuman, avautuu tunnisteiden hallintapaneeli, jonka avulla voit lisätä olemassa olevan tunnisteen, luoda uuden, poistaa tai muokata olemassa olevia tunnisteita.

Vie DNA-osumien luettelo

MyHeritagessa voit viedä oman tai hallinnoimasi DNA-pakkauksen DNA-osumien luettelon. Luettelossa näkyy nyt, onko osuma merkitty suosikiksi, ja onko sillä tunnisteita.

Voit viedä DNA-osumien luettelon siirtymällä DNA-osumat -sivulle. Klikkaa oikealla laidalla olevia kolmea pistettä ja valitse ”Vie DNA-osumien luettelo kokonaisuudessaan”. Saat sähköpostiviestin, jossa on DNA-osumiesi luettelo.

Yhteenveto

Olemme iloisia voidessamme julkaista tämän DNA-tunnisteiden toisen vaiheen näin nopasti alkuperäisen julkaisun jälkeen.

Rohkaisemme DNA-käyttäjiämme käyttämään tunnisteita, jotka auttavat heitä hyödyntämään DNA-osumiaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä on loistava tilaisuus viedä sukututkimustasi eteenpäin – juuri sopivasti ennen joulua.