MyHeritage julkaisee 71 miljoonaa historiallista tietoa maaliskuussa 2024

MyHeritage julkaisee 71 miljoonaa historiallista tietoa maaliskuussa 2024

MyHeritage julkaisi 71 miljoonaa uutta historiallista tietoa maaliskuussa 2024

Julkaisimme maaliskuussa 2024 palveluumme 71 miljoonaa historiallista tietoa 17 historialliseen kokoelmaamme Yhdysvalloista, Australiasta, Tanskasta, Englannista, Ranskasta, Pohjois-Irlannista ja Walesista. Tietueet sisältävät syntymä- ja kastetietoja, maahan- ja maastamuuttotietoja, matkustajaluetteloita ja puhelinluetteloita. Joissakin kokoelmissa on myös kuvia. Tutustu niihin ja löydä sukusi aarre!

Alta saat lisätietoa kustakin kokoelmasta.

[table “115” not found /]

Australialaiset sanomalehdet

Tämä hakemisto kattaa Australian historiallisten paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten sanomalehtien sekä aikakauslehtien artikkelit MyHeritagen kehittyneen tekstintunnistuksen (OCR) avulla vuodesta 1803 lähtien. Kaikki osavaltiot ja alueet ovat edustettuina, mutta suurin osa kokoelmasta koostuu Uuden Etelä-Walesin ja Victorian aineistosta. Sanomalehdet ovat erinomainen resurssi historiallisessa ja sukututkimuksessa, sillä ne voivat sisältää runsaasti tietoa sukupuussasi olevista henkilöistä, kuten syntymä-, avioliitto- ja kuolinilmoituksista sekä muistokirjoituksista.

Yhteisön historiasta voi löytää lisää tietoa seurapiirisivuilta ja paikallisista tarinoista, jotka voivat sisältää yksityiskohtaisia tietoja tapahtumista ja tarjota lisätietoa mukana olleista henkilöistä samoin kuin enemmän tietoa ajoista, jolloin esivanhempi eli.

Hae australialaisista sanomalehdistä

Tanska, puhelinluettelot

Tämä kokoelma sisältää tanskalaisia puhelinluettelotietoja vuosilta 2001 ja 2003. Tietueissa on tyypillisesti henkilön nimi, vuosi ja asuinpaikka, sekä mahdolliset sukulaiset.

Hae tanskalaisista puhelinluetteloista

Englanti, Cheshiren seurakunnan avioliittotiedot

Tämä kokoelma sisältää Cheshiren (Englanti) avioliittotietoja vuodesta 1538 alkaen. Tietueissa on tyypillisesti sulhasen ja morsiamen nimet, heidän ikänsä vihkimishetkellä, heidän asuinpaikkansa, avioliiton solmimisen aika ja paikka, sekä heidän isiensä nimet.

Hae Englannin Cheshiren seurakunnan avioliittotiedoista

Englannin Cornwallin seurakunnan syntymät ja kasteet

Tämä kokoelma sisältää syntymä- ja kastetietoja Cornwallin maakunnasta, Englannista, vuosina 1571–1690. Tietueissa on tyypillisesti lapsen nimi, syntymäpäivä, kastamisaika ja -paikka, sekä vanhempien nimet.

Hae Englannin Cornwallin seurakunnan syntymistä ja kasteista

Englannin Cornwallin seurakunnan hautaustiedot

Tämä kokoelma sisältää seurakunnan hautaustietoja Cornwallin maakunnasta, Englannista, vuodesta 1572 alkaen. Tietueissa on tyypillisesti vainajan nimi ja asuinpaikka sekä hautauspaikka ja -päivä. Joissakin tietueissa on myös vanhempien ja puolison nimet.

Hae Englannin Cornwallin seurakunnan hautaustiedoista

Englannin Cornwallin seurakunnan avioliittotiedot, 1569–1938

Tämä kokoelma sisältää avioliittotietueita Cornwallin maakunnasta, Englannista, vuosilta 1569–1938. Tietueissa on tyypillisesti sulhasen ja morsiamen nimet, avioliiton solmimisen aika ja paikka, heidän ikänsä vihkimishetkellä, heidän asuinpaikkansa, sekä heidän isiensä nimet.

Hae Englannin Cornwallin seurakunnan avioliittotiedoista 1569–1938

Englanti, Lancashire, Manchesterin seurakunnan kasteet 1571–1907

Tämä kokoelma sisältää kastetietoja Manchesterin hiippakunnasta, Lancashirestä, Englannista, vuosilta 1571–1907. Tietueissa on tyypillisesti lapsen nimi, kasteen päivämäärä ja paikka, sekä vanhempien nimet.

Hae Englannin, Lancashiren, Manchesterin seurakunnan kasteista 1571–1907

Englanti, Lancashire, Manchesterin seurakunnan haudatut 1603–1910

Tämä kokoelma sisältää tietoja haudatuista Manchesterin hiippakunnasta, Lancashirestä, Englannista, vuosilta 1603–1910. Tietueissa on tyypillisesti vainajan nimi, kuolinvuosi, hautauspäivä ja -paikka, sekä isän nimi. Joissakin tietueissa on myös äidin ja puolison nimet.

Hae Englannin Lancashiren Manchesterin seurakunnan haudatuista 1603–1910

Englanti, Lancashire, Manchesterin seurakunnan avioliitot, 1570–1940

Tämä kokoelma sisältää avioliittotietoja Manchesterin hiippakunnasta, Lancashirestä, Englannista, vuosilta 1570–1940. Tietueissa on tyypillisesti sulhasen ja morsiamen nimet, heidän ikänsä vihkimishetkellä, vihkimisen päivä ja paikka, sekä heidän isiensä nimet.

Hae Englannin Lancashiren Manchesterin seurakunnan avioliitoista 1570–1940

Ranskan vuoden 1911 väestönlaskenta

Tämä kokoelma sisältää vuoden 1911 väestönlaskentatietoja Ranskan eri osastoilta. Tietueissa on tyypillisesti nimet, syntymävuosi ja -paikka, talouden sukulaiset ja asuintiedot. Kuhunkin tietueeseen liitetystä kuvasta voi löytyä lisätietoja.

Vuodesta 1836 vuoteen 1936 saakka kansallinen väestönlaskenta suoritettiin Ranskassa viiden vuoden välein paitsi vuonna 1871 (jolloin se viivästyi vuodella ja suoritettiin vuonna 1872) ja vuonna 1916 (jolloin se jätettiin välistä). Väestönlaskentatietueet ovat erinomainen tiedonlähde löytää yhdessä asuneita esivanhempien perheenjäseniä ja tunnistaa heidän sukulaisuussuhteensa, syntymävuotensa ja -paikkansa.

Hae Ranskan vuoden 1911 väestönlaskennasta

Ranskan vuoden 1921 väestönlaskenta

Tämä kokoelma sisältää vuoden 1921 väestönlaskentatietoja Ranskan eri osastoilta. Tietueissa on tyypillisesti nimet, syntymävuosi ja -paikka, talouden sukulaiset ja asuintiedot. Kuhunkin tietueeseen liitetystä kuvasta voi löytyä lisätietoja.

Vuodesta 1836 vuoteen 1936 saakka kansallinen väestönlaskenta suoritettiin Ranskassa viiden vuoden välein paitsi vuonna 1871 (jolloin se viivästyi vuodella ja suoritettiin vuonna 1872) ja vuonna 1916 (jolloin se jätettiin välistä). Väestönlaskentatietueet ovat erinomainen tiedonlähde löytää yhdessä asuneita esivanhempien perheenjäseniä ja tunnistaa heidän sukulaisuussuhteensa, syntymävuotensa ja -paikkansa.

Hae Ranskan vuoden 1921 väestönlaskennasta

Ranskan vuoden 1931 väestönlaskenta

Tämä kokoelma sisältää vuoden 1931 väestönlaskentatietoja Ranskan eri osastoilta. Tietueissa on tyypillisesti nimet, syntymävuosi ja -paikka, talouden sukulaiset ja asuintiedot. Kuhunkin tietueeseen liitetystä kuvasta voi löytyä lisätietoja.

Vuodesta 1836 vuoteen 1936 saakka kansallinen väestönlaskenta suoritettiin Ranskassa viiden vuoden välein paitsi vuonna 1871 (jolloin se viivästyi vuodella ja suoritettiin vuonna 1872) ja vuonna 1916 (jolloin se jätettiin välistä). Väestönlaskentatietueet ovat erinomainen tiedonlähde löytää yhdessä asuneita esivanhempien perheenjäseniä ja tunnistaa heidän sukulaisuussuhteensa, syntymävuotensa ja -paikkansa.

Hae Ranskan vuoden 1931 väestönlaskennasta

Ranskan kuolemat

Tämä kokoelma on Ranskan kansallisen tilasto- ja taloustutkimuslaitoksen (ranskaksi: Institut national de la statistique et des études économiques), lyhenne INSEE, julkaisema hakemisto kuolleista Ranskan kansalaista. Hakemisto sisältää kunkin vainajan koko nimen, sukupuolen, syntymäajan ja -paikan sekä kuolinpäivän ja -paikan. Hakemisto on hyödyllinen sukututkijoille, jotka etsivät lisätietoja ranskalaisista perheenjäsenistään, jotka menehtyivät 1970-luvun alussa.

Tässä vuodet 1970 ja 1971 kattavassa kokoelmassa raportoitujen kuolemien määrä on paljon pienempi kuin odotettu määrä, ja tämä johtuu todennäköisesti Ranskan paikallisviranomaisten raportointivaatimusten käyttöönotosta näinä vuosina. Tässä kokoelmassa raportoitujen kuolemien määrä vuonna 1970 vaikuttaisi olevan vain noin 8 % todellisesta ja vuonna 1971 luku on noin 50 % todellisesta. Vuoteen 1972 mennessä kattava raportointi oli käytössä koko Ranskassa ja sen alueilla.

Vaikka useimmat syntymä- ja kuolinpaikat ovat Ranskassa, tässä kokoelmassa on yli 2,5 miljoonaa tietuetta henkilöistä, jotka olivat syntyneet tai kuolivat muissa maissa, joista yleisimpiä ovat naapurimaat (kuten Belgia, Saksa, Espanja, Italia ja Puola) ja entiset Ranskan siirtomaat (kuten Algeria, Marokko, Tunisia, Madagaskar ja Vietnam).

Hae Ranskan kuolemista

Pohjois-Irlanti, testamentit ja kuolinpesät

Tämä kokoelma sisältää tallenteita testamenteista ja kuolinpesistä Irlannin kirkon Pohjois-Irlannin eri hiippakunnissa. Valtaosa tiedoista on peräisin vuosilta 1621–1965, ja ne sisältävät yleensä vainajan nimen, testamentin allekirjoituspäivän ja -paikan, testamentin vahvistamisen tai testamentin hoitamisen kirjeitse tai velkakirjalla sekä kuolinpäivän.

1600-luvun lopulta vuoteen 18657 Irlannin kirkko (silloin valtionkirkko) oli vastuussa testamenttien hallinnoinnista. Kuolinpesän hallinnointi määritettiin sen mukaan, oliko vainaja tehnyt testamentin, omistamansa omaisuuden arvon ja sen mukaan, sijaitsiko omaisuus useammassa kuin yhdessä hiippakunnassa. Tämän kokoelman tietueet ovat peräisin seuraavista Irlannin kirkon hiippakunnista: Armagh, Clogher, Connor, Derry, Down, Dromore ja Kilmore.

Hae Pohjois-Irlannin testamenteista ja kuolinpesistä

Kalifornia, San Franciscon maahanmuuton erityistutkimuksiin kiinniotetut, 1910–1941

Tämä kokoelma sisältää tietueita henkilöistä, jotka muuttivat Yhdysvaltoihin ja jotka otettiin kiinni erityistutkimuksia varten San Fransiscon maahantulovirastossa vuosina 1910–1941. Tietueet sisältävät tyypillisesti henkilön nimen, saapumisvuoden ja laivan nimen.

Hae Kalifornian San Franciscon maahanmuuton erityistutkimuksiin kiinniotetuista, 1910–1941

New York, matkustajaluettelohakemistot vuosilta 1906–1942

Tämä kokoelma sisältää tietueita matkustajista, jotka saapuivat laivoilla New Yorkiin, Yhdysvaltoihin, vuosina 1906–1942. Jotkut matkustajat päättivät matkansa New Yorkiin ja toisilla oli muita määränpäitä Yhdysvalloissa ja ulkomailla. Tietueet sisältävät tyypillisesti matkustajan nimen, syntymävuoden, saapumisvuoden ja laivan nimen.

Varhaiset matkustajaluettelot olivat yksisivuisia luetteloita ja sisältävät vain vähän tietoa matkustajista. Ajan myötä lomakkeet standardoitiin, ja niihin lisättiin kysymyksiä. Vuoteen 1907 mennessä matkustajaluetteloissa oli 29 saraketta ja ne olivat kahden sivun levyisiä. Vuonna 1907 luetteloihin alettiin myös lisätä matkustajien Yhdysvalloissa ja kotimaassa asuvien sukulaisten nimiä ja osoitteita.

Yleinen sukututkijoiden kaksisivuisten luetteloiden kohdalla kohtaama puute on ollut löytää ensimmäinen sivu, mutta ei toista. Tämä luettelo sisältää yksittäiset, yhteen liitetyt kuvat molemmista sivuista, jotta nämä tärkeät tiedot löytyisivät.

Hae New Yorkin matkustajaluettelohakemistoista vuosilta 1906–1942

Walesin Glamorganin seurakunnan avioliitot

Tämä kokoelma sisältää seurakunnan avioliittorekisterit historiallisesta Walesin Glamorganin maakunnasta vuosilta 1802–1958. Tietueet sisältävät tyypillisesti sulhasen ja morsiamen nimet, vihkimispäivän ja -paikan, sulhasen ja morsiamen iät, ja heidän isiensä nimet.

Hae Walesin Glamorganin seurakunnan avioliitoista

Esimerkkejä

Jokin aika sitten lisätystä New Yorkin matkustajaluettelohakemistosta paljastamme arvostetun taiteilijan, Marc Chagallin, saapumistietueen. 53-vuotias Chagall saapui vuonna 1941 ja aloitti uuden luvun elämässään yhdessä puolisonsa kanssa. Juutalaisena taiteilijana Chagallin vaikutus ylitti maanosat. Hän oli modernististen liikkeiden edelläkävijä ja jätti lähtemättömän jälkensä taidemaailmaan. Hänen työnsä värikkäistä maalauksista yksityiskohtaisiin lasimaalauksiin kiehtovat edelleen yleisöjä kaikkialla maailmassa ja heijastavat hänen vertaansa vailla olevaa luovuuttaan ja syvällistä taiteellista näkemystään.

Englannin Lancashiren Manchesterin seurakunnan avioliitot -kokoelmasta löydämme tietueen Richard Marsden Parkhursti ja Emmeline Gouldenin avioliitosta. Emmeline Goulden oli tunnettu englantilainen poliittinen aktivisti, brittiläisen suffragettiliikkeen kärkihahmo, joka taisteli väsymättä naisten oikeuksien puolesta. Time-lehden yhdeksi ”100 tärkeimmästä henkilöstä 1900-luvulla” tunnustetun Gouldenin perintö innostaa edelleen sukupolvia. Asianajaja Richard Marsden Parkhurst jakoi hänen intohimoisen suhtautumisensa sosiaalisiin uudistuksiin, ml. naisten oikeuksien puolesta taistelemiseen. Heillä oli viisi lasta ja olivat molemmat koko ikänsä sitoutuneita tasa-arvoisuuden ja oikeudenmukaisuuden edistämiseen.

Yhteenveto

Toivomme, että nämä arvokkaat kokoelmat auttavat sinua tekemään uusia löytöjä tutkiessasi sukusi historiaa. Haut MyHeritagen kokoelmista ovat ilmaisia. Katsellaksesi tietueita tai tallentaaksesi tietoja sukupuuhusi tarvitset Data-, Complete- tai Omni-sopimuksen.

Jos sinulla jo on sukupuu MyHeritagessa, Record Matching -teknologiamme ilmoittaa sinulle automaattisesti, jos näiden kokoelmien tiedoista löytyy sukupuusi henkilöitä. Voit sitten tarkastella tietoja ja päättää, haluatko lisätä uudet tiedot sukupuuhusi.

Viihdy uusien kokoelmien parissa!