MyHeritage julkaisee kaksi väestönlaskentakokoelmaa Norjasta

MyHeritage julkaisee kaksi väestönlaskentakokoelmaa Norjasta

Olemme lisänneet kaksi väestönlaskentakokoelmaa Norjasta, vuosien 1870 ja 1875 Norjan väestönlaskennat, yhteistyössä Norjan kansallisen arkiston (Arkivverket) kanssa. Digitoidut 2 miljoonaa tietoa sisältävät korkealaatuisia skannauksia alkuperäisistä asiakirjoista.

Tee nyt hakuja Norjan väestönlaskennoista

Kiinnostavat kaksi väestönlaskentakokoelmaa Norjasta

Kokoelmat ovat erityisen kiinnostavia, sillä ne kattavat ainutlaatuisen ajan Norjan historiassa. Suurin yksittäinen muuttoaalto Norjasta tapahtui vuosina 1879–1893. Uusien mahdollisuuksien myötä 250 000 norjalaista lähti muihin maihin, kuten Yhdysvaltoihin. Vuoden 1875 väestönlaskenta tarjoaa mahdollisuuden saada tilannekuvan näistä norjalaisista esivanhemmista heidän ollessa vielä Norjassa. Niille Yhdysvalloissa ja ulkomailla, joilla on norjalaista perintöä, tämä väestölaskentakokoelma voi avata tärkeitä tietoja heidän norjalaisista juuristaan.

Historiallisen merkityksen lisäksi kokoelmat ovat tärkeitä, koska ne sisältävät tietoja, joita ei usein löydy tyypillisistä väestönlaskentakokoelmista. Henkilön nimen, asuinpaikan, aseman perheessä, sukupuolen, siviilisäädyn ja ammatin lisäksi, väestönlaskenta sisältää myös tietoja puhutuista kielistä sekä synnyinpaikoista ja -vuosista. Erityistapauksissa saatetaan mainita jopa sairaudet.

Mukana ovat myös henkilöt, jotka asuivat kotitalouksissa väliaikaisesti sekä kotitalouteen kuuluvat, jotka olivat muualla laskennan aikana. Se tarkoittaa sitä, että yhdellä henkilöllä saattaa olla useampi merkintä.

1875 Norjan väestönlaskenta

Tämän maanlaajuisen väestönlaskentakokoelman 1,8 miljoonaa tietoa sisältävät nimen, asuinpaikan, aseman perheessä, sukupuolen, siviilisäädyn, ammatin, syntymäpaikan ja -vuoden. Laskenta suoritettiin virallisesti 31. joulukuuta 1875, ja se oli Norjassa ensimmäinen väestönlaskenta, jossa rekisteröitiin tieto syntymäpäivästä iän sijaan. Lisäksi henkilöitä pyydettiin ilmoittamaan pysyvä asuinpaikkansa ja mahdollinen väliaikainen asuinpaikka, jossa he asuvat väestönlaskennan aikaan.

Tee hakuja Norjan väestönlaskennasta

1870 Norjan väestönlaskenta

Vuoden 1870 väestölaskenta sisältää tiedot 60 Norjalaisesta kaupungista, joista 50 kaupungin tiedot ovat säilyneet. Hallitus tiedosti päivitettyjen tietojen tarpeen nopeasti kasvavien kaupunkikeskusten myötä ja pyysi tätä erityistä väestönlaskentaa kaupungeista. Tiedot sisältävät nimen, sukupuolen, syntymäpaikan ja -vuoden sekä siviilisäädyn ja asuinpaikan.

Tee hakuja Norjan vuoden 1870 väestönlaskennasta

Lopuksi

Norjan, vuosien 1875 ja 1870, väestönlaskentakokoelmat tarjoavat uusia tietoja kaikille, jotka haluavat saada lisää tietoa norjalaisesta perinnöstään. Näiden kokoelmien ja juuri julkaistun, 42 miljoonaa tietoa sisältävien Norjan kirkonkirjojen myötä, tarjoaa MyHeritage nyt 246 miljoonaa tietoa Norjasta, Tanskasta ja Ruotsista. Se nostaa MyHeritagen johtavaan asemaan skandinaavisessa sukututkimuksessa.

Hakujen tekeminen Norjan väestönlaskennoista MyHeritagessa on täysin ilmaista. Jos sinulla on sukupuu MyHeritagessa, ilmoittaa Record Matching teknologia automaattisesti, jos näissä kokoelmissa on osumia puuhusi. Tietojen tarkastelemiseen ja niiden tallentamiseen omaan sukupuuhusi tarvitset Data tai Complete-sopimuksen.

Tutustu muihin blogiartikkeleihin kokoelmistamme

Viihdy uusien kokoelmien parissa!