Tulossa pian: Yhdysvaltojen vuoden 1950 väestölaskenta – ilmainen!

Tulossa pian: Yhdysvaltojen vuoden 1950 väestölaskenta – ilmainen!

Vuoden 1950 USA:n Federal Census -väestölaskentakokoelma julkaistaan aivan kohta! Tämä väestölaskentakokoelma lisää uuden ja jännittävän luvun 1900-luvulla Yhdysvalloissa asuneiden esivanhempiesi tarinaan. Huhtikuussa 1950 tehty väestölaskenta kattaa laajemman alueen Amerikan maantieteestä kuin mikään sitä edeltänyt väestölaskenta, ja se antaa tietoja 150 miljoonasta amerikkalaisesta, jotka elivät tänä ratkaisevana aikana.

Lue, milloin ja miten voit tutustua näihin korvaamattomiin tietoihin.

Milloin vuoden 1950 väestölaskenta on saatavana?

Vuoden 1950 väestölaskenta on virallisesti yleisön saatavilla 1. huhtikuuta 2022 – tasan 72 vuotta laskennan alkamisesta. Tämä noudattaa lakia, jonka mukaan väestölaskentatiedot voidaan luovuttaa yleisölle vasta 72 vuoden kuluttua niiden tekemisestä.

MyHeritage tarjoaa vuoden 1950 väestölaskennan täydellisenä heti, kun se saa tiedot indeksoitua ja aloittaa kuvien käsittelyn huhtikuussa 2022.

Mistä löydät vuoden 1950 väestölaskennan, kun se julkaistaan?

Tietueet julkaistaan aluksi raakana PDF-tiedostona ilman indeksointia Kansallisarkiston verkkosivustolla. Julkaisemme tietenkin vuoden 1950 Yhdysvaltain väestölaskennan heti, kun se on valmis, ja voit käyttää MyHeritagen tehokasta hakukonetta löytääksesi helposti esivanhempasi väestölaskentatietojen joukosta.

Kuinka voit tehdä hakuja vuoden 1950 väestölaskennasta?

Vuoden 1950 väestölaskenta on aluksi saatavilla vain Kansallisarkiston verkkosivustolla. Koska niitä ei ole indeksoitu, niitä voi hakea luettelointipiirien perusteella. Kun MyHeritage indeksoi tiedot nimien, syntymäaikojen, asuinpaikkojen ja kotitalouden jäsenten perusteella, väestölaskentatietojen etsiminen on erittäin helppoa. Voit hakea väestölaskentatietoja minkä tahansa tiedon perusteella, vaikka kyseessä olisi vain etu- tai sukunimi. Itse asiassa, jos esivanhempasi on jo lisätty puuhusi MyHeritagessa, sinun ei tarvitse edes tehdä aktiivista hakua! Record Matching -ominaisuutemme tunnistaa kaikki uudet tiedot, jotka liittyvät puusi profiileihin, ja ilmoittaa sinulle kaikista osumista.

Vuoden 1950 väestölaskentatiedot sisällytetään myös kaikkiin MyHeritagen hakukoneella tekemiisi hakuihin.

Millaisia tietoja saat esivanhemmistasi vuoden 1950 väestölaskennasta?

Väestölaskennat ovat monin tavoin sukututkimuksen selkäranka. Toisin kuin väestörekisterit, ne ovat toistuvia rekistereitä, jotka tarjoavat vuosikymmen kerrallaan säännöllisin väliajoin tilannekuvia esivanhempiemme elämästä. Ne myös kuvaavat esivanhempiamme heidän tavallisessa, jokapäiväisessä elämässään: niissä ei ole kyse niinkään yksittäisistä tapahtumista, kuten syntymistä, kuolemista tai avioliittojen solmimisesta, vaan ne kuvaavat esivanhempiemme elämää heidän perheidensä, naapurustojensa ja yhteisöjensä puitteissa.

Aivan kuten aiemmatkin Yhdysvaltain väestölaskennat, myös vuoden 1950 väestölaskenta paljastaa tärkeitä yksityiskohtia esivanhempiemme elämästä, kuten:

– Missä he asuivat

– Kenen kanssa he asuivat

– Mitä he tekivät elääkseen

– Heidän ikänsä

– Heidän syntymäpaikkansa

– Heidän maahanmuuttostatuksensa

Joissakin tapauksissa voit jopa saada tietoja esivanhempiesi tuloista vuodesta 1949, heidän asepalveluksestaan, työ- ja asumishistoriastaan ja paljon muuta.

Näiden tietojen tarkasteleminen voi auttaa meitä vahvistamaan sen, mitä ehkä jo tiesimme sekä löytämään uusia tietoja heidän elämästään.

Vuoden 1950 väestölaskenta oli ensimmäinen, joka kattoi tiettyjä uusia alueita sekä ulkomailla asuvia amerikkalaisia, joten saatat törmätä esivanhempiin, jotka eivät ole näkyneet aiemmissa väestölaskennoissa