Uusi ilme historiallisten tietojen kategoria- ja kokoelmasivuille

Uusi ilme historiallisten tietojen kategoria- ja kokoelmasivuille

Olemme iloisia voidessamme kertoa parantaneemme MyHeritagen historiallisten tietojen hakukoneen kategoria- ja kokoelmasivujen ulkoasua helpottamaan niiden käyttöä. Tämä on jatkoa useita vuosia sitten aloitetulle uudelleensuunnittelulle.

MyHeritagen historialliset tiedot on järjestetty kategorioihin, esimerkiksi syntymä, avioliitto ja kuolema, väestönlaskenta, maahanmuutto jne. Kategorioilla on yleensä alakategorioita. On myös yksittäisten tietojen kokoelmia. Valtavassa tietokannassamme on lähes 20 miljardia historiallista tietoa, ja hakuja voi tehdä päähakusivun kautta osoitteessa myheritage.fi/research. Voit myös etsiä tietoja ainoastaan tietystä kategoriasta, alakategoriasta tai kokoelmasta. Juuri näitä sivuja on tässä uusimmassa päivityksessä kehitetty helpommiksi käyttää.

Alla katsaus uusimpiin parannuksiin.

Kategoria-sivun käyttäminen

Pääset viiteen pääkategoriaan suoraan MyHeritage perhesivustosi tutkimusvälilehden pudotusvalikosta:

Tutkimus-välilehden pudotusvalikko

Tästä valikosta pääset myös kokoelmaluetteloon, josta löydät jonkun haluamasi tietyn kokoelman.

Käydäksesi kategoriasivuilla, mene osoitteeseen myheritage.fi/research tai klikkaa perhesivustosi ”Tutkimus”-välilehteä. Otsikon ”Minkä tyyppisiä tietoja etsit?” alta löydät kaikki kategoriat:

Minkätyyppisiä tietoja etsit

Historiallisten tietojen tietokannassamme ovat seuraavat kategoriat: sukupuut, syntymä, avioliitto ja kuolemaväestölaskenta & äänestäjäluettelotsanomalehdetkoulut ja yliopistotmaahanmuutto & matkustusasevoimatjulkiset tiedotkirjat ja julkaisuthakemistothistoriikithallinto, maa, laki & testamentit ja valokuvat.

Kategorian sivu avautuu klikkaamalla sen nimeä.

Uusi Kategoria-sivu

Uusi kategoria-sivu

Merkittävät kokoelmat

Tässä päivityksessä parannettu Kategoria-sivu sisältää hakulomakkeen, jossa on kategorian kannalta olennaisimmat kentät. Esimerkiksi luokan ”Syntymä, avioliitto ja kuolema” sivun hakulomake sisältää kentät henkilön nimelle, syntymä-, avioliitto- tai kuolinpäivämäärälle sekä syntymä-, avioliitto- tai kuolinpaikalle. Jotta hakulomake olisi mahdollisimman helppokäyttöinen ja pieni, näkyvät hakulomakkeessa vain yleisimmin käytetyt kentät, mutta kaikkia muita asiaankuuluvia kenttiä voi silti käyttää ”LISÄÄ TIETOJA” -kohdan alta.

Jos esimerkiksi haluat etsiä kaikista syntymä-, avioliitto- ja kuolinrekistereistä (usein lyhennettynä BMD) tietoja Matts Nevalaisesta, jonka isä oli Johan, voit määrittää etunimeksi Matts ja sukunimeksi Nevalainen. Klikkaa seuraavaksi ”LISÄÄ TIETOJA” -kohdan alta ”Isä” ja kirjoita nimi Johan.

Jotkut käyttäjät eivät ole tietoisia siitä, että MyHeritagen hakuominaisuudet ovat hyvin joustavat. Sinun ei tarvitse määritellä etu- tai sukunimeä, jos et tiedä niitä. Voit tehdä haun käyttämällä lukemattomia muita kenttiä sen perusteella, mitä tiedät etsimästäsi henkilöstä. Voit esimerkiksi tehdä haun Pielisjärvellä asuneesta Mariasta, jonka puoliso oli Sigrid ja heillä poika Bertil. Koko haku mainitsematta sukunimiä.

Hakulomakkeen alaosasta löytyy valintaruutu, ota se käyttöön, jos haluat, että haku vastaa täsmälleen hakuehtojasi.

Kategorian kuvaus näkyy oikealla. Jos haluat lukea sen kokonaan, klikkaa ”Lue lisää”.

Alempana kategoriasivulla näet luettelon alakategorioista. Niiden avulla voit tarkentaa hakua. Esimerkiksi “syntymä, avioliitto ja kuolema” -kategoriasivulla voit rajata hakua käyttämällä niistä mitä tahansa.

Alakategoriat

Klikkaa jotain alakategoriaa ja pääset sen sivulle.

Uusi Ala-kategoria -sivu

Uusi alakategoriasivu

Alakategoriasivu

Syntymätietojen alakategoriasivu on hyvin samanlainen kuin kategoriasivu. Sivulla on hakulomake, jossa on tälle alakategorialle tyypilliset kentät. Tässä tapauksessa hakulomake sisältää kentät henkilön nimelle, syntymäajalle, syntymäpaikalle, isälle ja äidille. Voit lisätä lisää kriteereitä kohdassa ”LISÄÄ TIETOJA” .

Jokaisella kategoria- ja alakategoriasivulla kerrotaan tähän kategoriaan sisältyvistä merkittävistä kokoelmista. Klikkaamalla kokoelmaa pääset sen sivulle ja hakulomakkeeseen.

Uusi Kokoelma-sivu

Kokoelmasivu

Kokoelmasivu

Kokoelmasivu

Kokoelma-sivu on samanlainen kuin kategoriasivut. Täällä tehty haku sisältää vain tästä kokoelmasta löytyviä tietoja.

Jokaisen kokoelman kohdalla näytetään luettelo siihen liittyvistä kokoelmista. Useimpien kokoelmien kohdalla näytetään myös esimerkki kyseisestä kokoelmasta; se liittyy yleensä hyvin merkittävään henkilöön.

Kokoelmasivu

Kokoelmasivu

Klikkaamalla esimerkkiä näet sen kokonaan.

Esimerkin tiedot

Esimerkin tiedot

Esimerkin tiedot

Yhteenveto

Tiimimme ahkeroi jatkuvasti käyttöliittymän kehittämiseksi. Haluamme sinun saavan parhaan mahdollisen kokemuksen, kun puurrat sukututkimuksesi parissa. Toivomme tietysti, että teet maksimaalisen paljon uusia löytöjä ja, että kategoria- ja kokoelmasivujen päivitys helpottaa ja tekee valtavasta historiallisten tietojen tietokannasta hakemisen entistä mukavammaksi.

Nauti hakujen tekemisestä!