Uudet historiallisten tietojen kokoelmat lokakuussa 2018

Uudet historiallisten tietojen kokoelmat lokakuussa 2018

Uudet historiallisten tietojen kokoelmat lisäävät 20 784 584 miljoonaa historiallista tietoa SuperSearch ™-hakukoneeseen. Nyt maailmanlaajuisten historiallisten tietojen määrä on yhteensä 9 307 354 704.

Uudet historiallisten tietojen kokoelmat:

Englanti & Wales, Hakemisto testamentteihin ja testamentinvalvontaan, 1853-1943, 10 295 250 tietoa

Tämä kokoelma on hakemisto testamentteihin, valvontaoikeuksiin ja hallinnon asiakirjoihin vuosille 1853-1943. Britiläisen Imperiumin laajeneminen 1900 luvun alussa merkitsee, että pieni osa tästä kokoelmasta sisältää tietoja kuolemista ympäri maailman.

Tieto, joka on kirjattu testamentinvalvontahakemistoon sisätää tiedot: vainajan nimi, kuolinaika, asuinpaikka, kuolinpaikka, kartanon koko, ammatti, kuin myös edunsaajien nimet ja suhteet. Nämä valvontavahvistukset ja hallinnon asiakirjat voivat palvella suhteellisen varakkaiden henkilöiden puuttuvien elämäntietojen, kuten kuolintodistuksen, käytännöllisenä korvikkeina. Kuitenkaan ei ollut tavatonta, että henkilö kuoli jättämättä testamenttia valvottavaksi tai hallinnon asiakirjaa toteutettavaksi.

Wallace Henry Hartley, orkesterinjohtaja RMS Titanicilla

Wallace Henry Hartley, orkesterinjohtaja RMS Titanicilla

Wallace Henry Hartley kuoli, kun alus upposi 15. huhtikuuta 1912. Hallintokirje osoittaa, että hänen omaisuutensa jäi hänen veljelleen, vakuutusasiamies Albion Hartleylle.

Tee nyt hakuja

1921 Kanadan väestölaskenta, 8 683 491 tietoa

Vuoden 1921 Kanadan väestölaskenta ajoitettiin 1.6.1921 ja tuolloin kirjattiin yli 8.6 miljoonaa henkilöä. Väestölaskennan kirjattuun tietoon sisältyi: nimi, suhde kotitalouden päähän, siviilisääty, ikä edellisenä syntymäpäivänä, syntymäpaikka, kansallisuus, maahantulovuosi, kansalaisuusvuosi ja uskonto. Lisätietona kirjattiin tietoja ammatista, koulutuksesta, luku-/kirjoitustaidosta ja raihnaisuudesta. Väetölaskenta lomakkeiden kuvat toimitti Library and Archives Canada

Agnes Mcphail, ensimmäinen Kanadan parlamenttiin valittu nainen

Agnes Mcphail, ensimmäinen Kanadan parlamenttiin valittu nainen

Tee nyt hakuja

1787 Tanskan väestölaskenta, 841 681 tietoa

1787 Tanskan väestölaskenta toteutettiin 1.7.1787. Väestölaskenta kattoi Tanskan kunungaskunnan ja ei sisällä Schlesvigin ja Holsteinin tanskalaisia. Talletettu tieto sisältää: nimen, asuinpaikan, iän, sivilisäädyn, aseman perheessä ja ammatin. Lapsista väestölaskentailmaisee olivatko he laillisia ja mistä avioliitosta he syntyivät.

Taiteilija Jens Juelin 1772 maalaama kuva Nicolai Abildgaardista

Taiteilija Jens Juelin 1772 maalaama kuva Nicolai Abildgaardista

Kokoelmasta käy ilmi, että Nicolai Abildgaardin asuinpaikkansa oli Prinsens Palæ, Hofetaten, Kööpenhamin, Tanska.

Tee nyt hakuja

1801 Tanskan väestölaskenta, 943 680 tietoa

1801 Tanskan väestölaskenta toteutettiin 1.2.1801. Väestölaskenta kattoi Tanskan kunungaskunnan ja myös Schlesvigin ja Holsteinin tanskalaiset. Tallennettu tieto sisältää: nimen, asuinpaikan, iän, sivilisäädyn, aseman perheessä ja ammatin

Tässä on tanskalaisen arkkitehdin ja puusepän Andreas Hallanderin tiedot:

Vuoden 1795 suuren tulipalon jälkeen Hallander auttoi jälleenrakentamaan Kööpenhaminaa ainutlaatuisilla kerrostaloilla, jotka myöhemmin liitettiin Tanskan kultakauden arkkitehtuuriin.

Andreas Hallanderin suunnittelema kerrostalo

Andreas Hallanderin suunnittelema kerrostalo

Tee nyt hakuja

Lue lisää historiallisten tietojen kokoelmista MyHeritagessa.