Esittelyssä tehostettu sukupuueditori

Esittelyssä tehostettu sukupuueditori

Esittelemme nyt uuden ja tehostetun online sukupuu editorin!

Käyttäjät rakastivat MyHeritage’n vanhaa  online sukupuueditoria, kuitenkin se perustui  Adobe Flash teknologiaan,  joka ajan myötä on vanhentunut. Päämääränämme on jatkuvasti tuottaa käyttäjillemme parhaat työkalut heidän sukupuidensa rakentamiseksi, joten editori arvioitiin ja kehitettiin alusta alkaen käyttäen uudempia teknologioita kuten HTML5 ja Angular JS. Uusi sukupuueditori on nopeampi ja helppokäyttöisempi. Se pyörii kitkattomammin älypuhelimissa ja tableteissa. Toinen tärkeä etu on se, että sukupuusta päästään suoraan Record Matches ominaisuuteen. Ja mikä tärkeintä, uudella editorilla  on parempi suorituskyky, erityisesti suurissa puissa.

Olemme julkaisseet uuden online editorin version asteittain, sitä mukaa kun olemme saaneet palautetta käyttäjiltä. Tällä viikolla, olemme iloksemme saaneet valmiiksi tehostetun sukupuueditorin käyttöönoton kaikille MyHeritage käyttäjille.

Uuden sukupuueditori ulkonäkö ja käyttötuntuma in hyvin paljon samanlainen kuin edellisessä editorissa, mutta se sisältää monia alla kuvattuja  tehostuksia ja hienovaraisia muutoksia. Alla oleva selostus on hyvin yksityiskohtainen, se on ehkä laajin, jonka olemme blokiin kirjoittaneet 🙂 Rohkaisemme sinua lukemaan sen yksityiskohtaisesti oppiaksesi kaiken tehostetusta sukupuueditorista  ja kuinka voit  eniten hyödyntää sitä.

Uusi puueditori (klikkaa suuremmaksi).

Uutta: Henkilötietopaneeli

Kun käyt sukupuussasi, paneeli aukeaa automaattisesti ruudun vasempaan laitaan, näyttäen valitun henkilön tietoja.

Uusi henkilötietopaneeli (klikkaa suuremmaksi).

Paneeli helpottaa henkilön  yksityiskohtien (tapahtumien) katsomista, lisäystä ja editointia poistumatta puusta. Se luettelee henkilön  faktat, päivät  ja paikat sekä myös kuvat ja videot.

”Tee tutkimus tästä henkilöstä” Hakee MyHeritage SuperSearch’in käytettävissä olevista miljardeista tietueista niitä tietoja, jotka kuuluvat tälle yksilölle. Tämä ei ole automaattista kohdistamista, mutta on hyvä ponnahduslauta  manuaaliseen tutkimukseen.

”Profiili” avaa Profiili sivun joka näyttää KAIKEN tunnetun tiedon henkilöstä, mukaan lukien elämäkerran, lähteet, lainaukset ja muuta. Profiilisivu näyttää myös kaikki henkilön kuvat, videot ja dokumentit. Klikkaa tätä jos haluat nähdä kaiken saatavilla olevan tiedon henkilöstä.

”Muokkaa” avaa sivun, jolla voit editoida henkilön profiilin tärkeimpiä kenttiä. Huomaa, että voit myös editoida mitä tahansa faktaa oikealla henkilötietojen paneelissa siirtämällä hiiren tiedon päälle ja klikkaamalla kynäikonia.

”Lisää” avaa menun,  jolla voit lisätä henkilölle sukulaisia kuten vanhemmat, sisarukset, puolisot ja lapset.

Kuvat & Videot osio näyttää kuvat ja videot, jotka on liitetty tähän henkilöön. Klikkaa mitä tahansa pikkukuvaa nähdäksesi kuvan suurempana.  Kameranappi ”+” symbolin kanssa on uusien kuvien lisäämiseksi: se avaa näkymän sivulle,  johon voit käyttää vedä & pudota tekniikkaa tuodaksesi tämän henkilön kuvia tai tiedostoja tietokoneeltasi.

Kun henkilötietopaneeli on suljettu, voit avata sen joko klikkaamalla nuolta, kuten alla on kuvattu tai tuplaklikkaamalla profiilikorttia sukupuussa (ensimmäinen klikkaus keskittää henkilön puussa ja toinen klikkaus avaa henkilötietopaneelin).

Henkilötietopaneeli: paneelin avaus (klikkaa suuremmaksi).

Tiedon editointi

Tehostetussa sukupuueditorissa tietoa voi editoida klikkaamalla Muokkaa nappia henkilötietopaneelissa tai klikkaamalla ”Pikamuokkaus” kynäikonia henkilön henkilökortin oikeassa alanurkassa. Klikkaus avaa uuden sivun henkilön profiilin muuttamiseksi.

Henkilökortti: Klikkaa kynäikonia tietojen muuttamiseksi.

Profiilin muutossivu sallii muuttaa suurinta osaa tiedoista kuten myös avio- ja avioerotietojen syötön.

Profiilisivun editointi (klikkaa suuremmaksi).

Profiilin muutossivu sisältää tehostetun päivämäärien syöttöikkunan joka sallii sinun syöttää päivämääriä eri muodoissa mukaan lukien aikajakson ja vapaan tekstin.

Jos haluat syöttää enemmän tietoa, kuin on saatavilla ”Muokkaa profiilia” sivulla, klikkaa ”Muokkaa lisää” linkkiä sivun alalaidassa päästäksesi koko profiilin editoriin. Siellä kykenet lisäämään ja muuttamaan kaikki kyseisen henkilön kenttiä, mukaan lukien elämänkerta, yhteystiedot, asema, koulutus lainaukset, lähteet ja muut.

Henkilön lisääminen sukupuuhun

Henkilön lisääminen sukupuuhun on yksi tärkeimmistä toiminnoista. Uuden henkilön lisäämiseksi, klikkaa ”Lisää” henkilöpaneelissa tai klikkaa “+” nappia minkä tahansa sukupuun henkilökortin alalaidassa. Aukeavalla menulla – kutsumme sitä sisäisesti ”hämähäkiksi” ulkomuotonsa vuoksi – on mahdollista lisätä kyseiselle henkilölle sukulaisia kuten vanhempia, sisaruksia, puolisoita ja lapsia.

Henkilöiden lisääminen sukupuuhun “hämähäkin

Klikkaamalla mitä tahansa nappia, kuten ”Lisää äiti”, aukaisee sopivan ikkunan uuden henkilön lisäämiseksi perustiedoin. Klikkaa OK, kun olet valmis. Uudessa sukupuueditorissa tämä sivu sisältää enemmän kenttiä, kuin edellinen editori. Esimerkiksi syntymä ja kuolin paikat ja päivämäärät voidaan syöttää monessa joustavassa muodossa.

Tarkoituksenmukainen sivu uuden henkilön lisäämiseksi puuhun (klikkaa suuremmaksi).

Lisää-minut kortit

Olemme tehneet helpommaksi vanhempien lisäämisen sukupuuhun. Jokaiselle puun henkilölle, voit helposti lisätä vanhemmat klikkaamalla uusia ”Lisää isä” tai ”Lisää äiti” kortteja ja syöttämällä yksityiskohdat. Tämä helpottaa puusi kasvattamista. Kutsumme näitä kortteja “Lisää-minut korteiksi”. Jos sinusta on mukavampaa katsella puutasi ilman niitä, voit kääntää tämän ominaisuuden pois Puun asetuksista (tarkemmin alempana).

Lisää-minut kortit vanhempien nopeaan lisäämiseen puuhun (klikkaa klikkaa suuremmaksi).

Kuvien lisäys

Olemme äskettäin tehneet helpommaksi lisätä kuvia perhesivustollesi. Kuvien lisääminen voi herättää sukupuusi eloon ja muuntaa sen nimien ja faktojen luettelosta jännittäväksi perhekalleudeksi.

Kuvien lisääminen henkilötietopaneelista (klikkaa klikkaa suuremmaksi).

Lisätäksesi yhden tai useamman kuvan tai videon mille tahansa puun henkilölle, Klikkaa suurta plussalla merkittyä kameranappia henkilötietopaneelin Kuvat & videot osiossa.

Uusi ikkuna aukeaa edellisen päälle. Siinä voit ladata tiedostoja vedä ja pudota menetelmällä tai valita niitä ladataksesi ne tietokoneeltasi.

Vaihtoehtoisesti, klikkaa kamera ikonia missä tahansa henkilökortissa profiilikuvan niille henkilöille, joilla ei sellaista vielä ole.

Profiilikuvan lisääminen henkilökorttiin (klikkaa klikkaa suuremmaksi)

Suunnistus

Tehostetussa sukupuueditorissa on helppokäyttöisiä suunnistusfunktioita. Suurennuksen ohjaus sijaitsee nyt puun oikeassa yläkulmassa ja on aina näkyvillä. Voit muuttaa puun suurennusta käyttäen esiaseteltuja kokoja (jotka näyttävät pisaroilta, joita voi klikata), tai käyttää liukua. Mitä enemmän suurennat, sitä enemmän tietoa näet(esimerkiksi pienellä suurennoksella et näe päiviä, sitten synnyin- ja kuolinvuodet tulevat näkyviin ja viimein päivämäärät näkyvät suurimmalla suurennoksella). Mitä pienempi suurennoksesi on sitä enemmän ihmisiä näkyy ruudulla. Siirtele puuta hiirellä (Vedä & pudota) tai klikkaa neljää suuntanuolta suurennuksen ohjauksessa. Älypuhelimilla ja tableteilla, käytä yksinkertaisesti käsiliikkeitä puun siirtelyyn ja nipistysliikkeitä suurennuksen muuttoon. Klikkaa taloikonia (koti) suurennuksen säädössä palataksesi puun juurihenkilöön.

Suunnistus: Siirtely ja suurennos (klikkaa klikkaa suuremmaksi).

Toinen uusi suunnistuksen ominaisuus on ”tutka”. Se löytyy puun vasemmasta alanurkasta, kun henkilötietopaneeli on suljettu. Tutka muistuttaa ympyrää. Avaa tutka klikkaamalla ympyrää ja vihreä suorakaide ilmestyy näyttämään mikä osa puusta on ruudulla näkyvissä. voit vetää vihreää suorakaidetta hypätäksesi nioeasti puun toisella alueelle. Tämä on loistava tapa parantaa aseman määritystä ja nopeasti suunnistaa suuren puun läpi.

Suunnistus: Uusi tutka sallii sinun lentää ympäriinsä puussasi (klikkaa suuremmaksi).

Haku

Käyttökelpoinen hakulaatikko sijaitsee puun oikeassa yläkulmassa. Käytä sitä puusi henkilöiden löytämiseen ja haetun henkilön asettamiseen puun keskelle. Aloittaessasi nimen kirjoituksen saat ehdotuksia välittömästi. Jos puu on suhteellisen pieni, klikkaa pudotusnuolta valitaksesi henkilön puun profiileista. Valitsemalla henkilön, hänet näytetään puussa. Jos haluat etsiä puusi ulkopuolelta, käytä SuperSearch’ia.

Puussa olevan henkilön haku näyttöön (klikkaa suuremmaksi)

Record Matches ja Smart Matches™

Uusi sukupuueditori sallii sinulle nopean pääsyn kenen tahansa henkilön kaikkiin automaattisesti MyHeritage’n löytämiin osumiin. Record Matches ovat historiallisia tietueita ja Smart Matches™ ovat sukupuu profiileja. Rohkaisemme sinua tutkimaan näitä osumia klikkaamalla nappeja (ruskea Record Matches ja vihreä Smart Matches™) sillä ne auttavat sinua tekemään jännittäviä uusia löytöjä. Ruskeat  ja vihreät napit näytetään kaikille henkilöille, joilla on osumia. Lisäksi, kun lisäät tietoa puuhun, uusia osumia ilmaantuu reaaliajassa ja julkistetaan ruskean tai vihreän napin vilkuttamisella Klikkaa niitä tutkiaksesi uusia kytköksiä.

Henkilökortit: Record Matches (ruskea) ja Smart Matches™ (vihreä) ilmaisu.

Puun haarat

Sukupuueditori näyttää aina juurihenkilön verisukulaiset ja heidän puolisonsa. Jos puolison perheelle löytyy sukuhaara, ainoastaan puoliso näytetään, mutta ei hänen sukuaan. Päästäksesi puolison sukuhaaraan, klikkaa sukuhaaran merkkiä, joka näkyy jokaisen henkilön  henkilökortin oikeassa yläkulmassa.

Klikkaa sukuhaaran merkkiä käydäksesi sukupuun toisessa sukuhaarassa (klikkaa suuremmaksi)

Kutsut

Suvun jäsenien kutsuminen perhesivustolle on loistava tapa pitää yhteyttä suvun kesken. Se sallii heidän nauttia sukupuusta jonka olet rakentanut, osallistua perhesivustoon, vastaanottaa syntymäpäiväilmoituksia ja muuta. On suositeltavaa kutsua suvun jäseniä, koska he voivat avustaa hankkimaan tietoa ja kuvia parantaakseen perhesivustoa.

Olemme lisänneet uusia tapoja sähköpostiosoitteen lisäämiseksi suoraan henkilökorttiin, mikä tarjoaa mahdollisuuden kutsua henkilö tulemaan sukupuun jäseneksi, tai ei. Kutsumiset perhesivustolle voidaan myös tehdä henkilötietopaneelin kautta. Voit poistaa sähköpostin syöttölaatikot puusta käyttäen puun asetuksia, mikäli tahdot.

Kutsut – askel 1 – Klikkaa

Kutsut – askel 2 - Syötä sähköpostiosoite ja ruksi laatikko kutsuaksesi hänet liittymään perhesivustollesi.

Osa käyttäjistä haluaa, että suvun jäsenet, jotka he kutsuvat, eivät tule muuttamaan sukupuuta. Tässä tapauksessa, on mahdollista kutsua muita jäseniä, ja muuttamalla perhesivuston asetuksia estää kutsuttuja jäseniä tekemästä muutoksia puuhun. Tämä tarkoittaa jakamista ilman yhteistyötä.

Edistyneet funktiot

“Lisää” menu henkilötietopaneelissa päästää sinut edistyneisiin funktioihin. Nämä sisältävät henkilön liittämisen toiseen sukupuun sisällä, tai liitoksen purkamisen. Menu myös antaa mahdollisuuden poistaa henkilön puusta.

Edistyneet funktiot, jotka ovat “Lisää” menussa henkilötietopaneelissa (klikkaa suuremmaksi)

Liitoksen purkaminen on kätevää, mikäli henkilö on ollut lisättynä sukupuussa väärään paikkaan. Se sallii sinut poistamaan henkilön nykyisestä sijainnistaan hävittämättä henkilöä Edellisessä sukupuueditorissa tätä funktiota kutsuttiin henkilön “irti kytkennäksi”.

Edistyneet: Kytkennän poisto

Henkilön kytkemiseksi olevaan profiiliin, klikkaa ”Yhdistä olemassa olevaan henkilöön”. Tämä on kätevää avioliiton merkitsemiseksi serkkujen kesken, jotka molemmat jo löytyvät sukupuusta.

Edistyneet: Henkilön kytkeminen toiseen henkilöön, joka on jo puussa

Syntymän ja avioliiton vuosipäivien merkintä

Jos jollakin sukupuusi henkilöllä on syntymäpäivä tulossa tai oli jo muutama päivä sitten, juhlistava ilmapallo ilmoittaa tapahtumasta. Tästä muistutuksesta saa hyödyn klikkaamalla sitä onnitellaksesi henkilöä. Mikäli kirjoitat onnittelun ennen juhlapäivää, MyHeritage lähettää sen automaattisesti puolestasi juhlapäivänä. Sukusi jäsenet ovat mielissään huomiostasi!

Syntymäpäivät: Klikkaa ilmapalloa ja lähetä syntymäpäiväonnittelu (klikkaa suuremmaksi)

Tulevat häiden vuosipäivät merkitään punaisella sydämen muotoisella ilmapallolla sukupuuhun. Tämä korvaa vihkisormukset, joita käytettiin editorin edellisessä versiossa.

Hyvää vuosipäivää!

Klikkaa punaista sydämen muotoista ilmapalloa lähettääksesi vuosipäivä onnittelut  toiselle tai molemmille puolisoille.

Puun asetukset

Muuttaaksesi sukupuusi asetuksia, klikkaa hammasratas ikonia oikeassa yläkulmassa.

Puun asetusten muutto (klikkaa suuremmaksi).

Onko sinulla suuri sukupuu? Voit käyttää alla esiteltyä valintaliukua rajoittamaan näytettäviä sukupolvia. Jotkut ihmiset katselevat mieluimmin vain muutamia henkilökortteja kerrallaan sukupuussaan ”Korttien näyttövalinnat” ruutuja voidaan käyttää ominaisuuksien lisäämiseen tai poistamiseen, kuten esimerkiksi sähköpostit tai ” lisää-minut”  kortteja (kortit vanhempien lisäämiseksi).

Puun asetukset: Rajoita näytettyjen sukupolvien lukumäärää ja muuta näytön valintoja (klikkaa suuremmaksi)

”Nimivalinnat” salli sinun määritellä, kuinka sukupuun naisten nimet näytetään, näytetäänkö tyttönimi, avionimi vai molemmat. Valitse, näytetäänkö etuliitteet  ja loppuliitteet henkilökortilla. Sotkut käyttäjät eivät halua niiden näkyvän, esim. “John Martin,” kun taas toiset haluavat ne mukaan, esim. “Prof. John Martin, Jr.”

Asetukset: Nimen esitys (klikkaa suuremmaksi)

Lopuksi ”Lisätoimintoja” osiossa voidaan, muuttaa puun nimeä, saada lisätoimintoja, kuten puun varmuuskopio (mikä on tärkeää)  ja puun lisäasetusten muokkaus, kuten yksityisyyden asetukset. Klikkaa “Hallinnoi kaikkia puita” jolloin pääset sivulle, josta voit viedä minkä tahansa sukupuusi GEDCOM filenä.

Asetukset: Lisää toimintoja (klikkaa suuremmaksi)

Avun saanti

Klikkaa kysymysmerkki-ikonia oikeassa yläkulmassa saadaksesi pika-apua sukupuu editorin käyttöön.

Käy Apua osiossa (klikkaa suuremmaksi).

Nähdäksesi sukupuusi kokoruudun näyttönä, klikkaa kokoruutuikonia.

Nähdäksesi puusi täydessä loistossa, klikkaa kokoruutuikonia (klikkaa suuremmaksi)

Yhteenveto

Uusi sukupuueditori on nyt aktiivinen kaikille MyHeritage’n käyttäjille. Se pohjautuu uusiin teknologioihin ja korvaa entisen editorin jonka aika oli tullut, koska se pohjautui  Adobe Flash teknologiaan ja oli muuttunut vanhentuneeksi. Osalle teistä uusi editori on uunituore, kun taas toiset ovat jo käyttäneet sitä hetken. Olemme suunnitelleet lisätyt laajennukset ja lisäykset sukupuueditoriin, kuten älypuhelimien ja tablettien lisääntyneeseen toiminnallisuuteen, lisääntyneisiin näkymiin (esivanhemmat/jälkeläiset/syntyperä) ja muita.

Onko sinulla ehdotuksia piirteistä, jotka haluaisit nähdä lisättynä? Kerro meille.

Olemme tehneet lujasti töitä kehittääksemme sen, millaisen me uskomme olevan parhaan online sukupuueditorin koko alalla. Toivomme sinun nauttivan siitä, Käyttävän useimpia sen monista mahdollisuuksista,  ja käyttävän sitä tallentamaan perheesi historian tuleville sukupolville.

MyHeritage tiimi

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

  • Keijo Johannes Tikka

    11 marraskuun, 2014

    Miten saan väärän valokuvan poistettua, aikaisemmin piti koko kortti poistaa?
    kuulin, että tämä on ”pilven reunalla oleva tutkimus! Saako suku tutkimuksen kopioituna esim. levykkeelle?
    Mikä on varmuus kopio. Esim. jos vastuu henkilö kuolee, niin putoaako tutkimus pilven reunalta lopullisesti??

    • Sara

      13 heinäkuun, 2015

      Hei Keija Johannes, Voit tehdä seuraavasti: . Voit aina kopioida puusi perhesivustoon / -sta netissä. MyHeritage poistaa tiedot vain pyynnörtä: Esimerkiksi kuoleman tapauksessa voi läheinen omainen ottaa yhteyttä tukeemme ja sitten annamme luvan sivun hallintaan tai mikäli pyydetään tuhoamaan sivun. / Sara

  • Raimo Lappalainen

    11 marraskuun, 2014

    Näyttä tosi hyvältä, toki luettava toisenkin kerran, on paljon asiaa
    kerralla. Käytäntö opettaa kuitenkin parhaiten. Hyvä uudistus.

  • Esa

    12 marraskuun, 2014

    En voi käsittää että miksi tästä ei ole vieläkään saatavana Mac versiota. Uskoisin että maailmassa on kuitenkin miljoonia Macin käyttäjiä joita myös kiinnostaa sukututkimus.

    • Sara

      13 heinäkuun, 2015

      Hei, ohjelmamme Family Tree Builder on saatavissa Mac tietokoneille. Voit ladata sen lämän linkin kautta: . / Sara

  • Anna-Liisa Bamberg-Eronen

    25 marraskuun, 2014

    Paljon on jälleen uutta tietoa ja tekniikkaa 🙂 ei jaksa kaikkeen syventyä ,ohjeita liikaa , vasen sivukortti on häiritsevä, entinen systeemi parempi ja joustava. Vanhemmille henkilöille tuottaa liikaa probleemia. Kaikki uudistus ei välttämättä ole entistä parempi 🙂 aika menee ohjelmien opiskeluun . Työn motivaatio muuttuu ja kiinnostus katoaa. Mutta kaikki on vastaan otettava mitä ”viisaammat” tarjoavat .Onnea ja menestystä kuitenkin MyHeritageen 🙂

    • Sara

      13 heinäkuun, 2015

      Hyvä Anna-Liisa kiitos kommentistasi. Me täällä MyHeritagessa yritämme aina luoda työkaluja ja toimintoja, jotka auttavat käyttäjiä helpommin etsimään sukunsa historiaa. Toiveemme on, että nämä uudet toiminnot tekisivät juuri niin, sinulle ja muillekin käyttäjille. Ole hyvä ja kerro meille jo sinulla on joitakin erityisiä kysymyksiä tämän toiminnon käyttämisestä. Terveisin Sara

  • Irja Laamanen

    27 marraskuun, 2014

    Paljon uutta ja perehdyttävää. Osa näytti heti tarpeelliselle ja hyvälle parannukselle.

  • Olavi Parviainen

    26 tammikuun, 2015

    Sisareni lisäsi uuden henkilön ’väärään’ äitiin, enkä saa millään henkilöä poistetuksi. Hän lisäsi sen uudestaan oikeaan haaraan ja henkilö on kahteen kertaan? Muokkasin henkilön ’Tuntematon, mutta se roikkuu siinä väärässä äidissä!

    • Sara

      13 heinäkuun, 2015

      Hei, voit poistaa ”väärän” äidin seuraavasti: . Ja toisena askeleena: . Onnea yritykselle Sara

  • Aaro Laurila

    2 helmikuun, 2015

    Ehdottomasti paras sukupuu-editori jota olen käyttänyt. Valitettavasti joudun ilmeisesti luopumaan siitä, kun vaihdoin surkean windowsin linuxiin.
    Onko teillä mitään ajatuksia linuxin suhteen ?

    • Sara

      13 heinäkuun, 2015

      Tuo on hienoa kuulla! Olen välittänyt kommenttisi Linuxista R&D tiimillemme. / Sara

  • Susanna

    4 helmikuun, 2021

    Hei,

    Miten saan yhdistettyä jos olen laittanut saman henkilön puuhun useaan kertaan eri paikkaan?

    • A

      annikka

      9 helmikuun, 2021

      Hei Susanna,
      Näillä Tukikeskuksen ohjeilla onnistuu Family Tree Builderissä: