Johdanto Smart Matches™-toimintoon

Johdanto Smart Matches™-toimintoon

Haluatko löytää lisää tietoa esivanhemmistasi mahdollisimman helposti? Miksi et antaisi Smart Matching –teknologiamme yrittää auttaa. Tämä tehokas ja helppokäyttöinen teknologia voi auttaa sinua oppimaan lisää suvustasi, sillä aikaa kun olet itse nukkumassa.

 

MyHeritage hankki alunperin Smart Matching -toiminnon Pearl Street Software-nimiseltä yritykseltä. Julkaisimme ensimmäisen kerran tämän innovatiivisen teknologian MyHeritage.comin sivulla vuonna 2007 ja olemme parantaneet sitä jatkuvasti siitä lähtien. Teknologia vertaa sukupuusi henkilöitä ja yli 1,5 miljardia henkilöä, jotka ovat toisissa 27 miljoonassa MyHeritage.comin sukupuussa ja etsii samankaltaisuuksia. Tämä voi auttaa sinua löytämään esivanhempiasi ja sukulaisia valjastaen käyttöön MyHeritagen 75 miljoonan rekisteröityneen käyttäjän laajat yhteiset tiedot.

Smart Matches etsii automaattisesti sinun sukupuusi ihmisiä muista sukupuista niin, että sinä ja toisten sukupuiden omistajat voitte oppia toisiltanne ja päästä yhteyteen keskenänne. Osumien etsimistekniikka on monimutkainen ja osaa ylittää kirjoitusasuerot, äänteelliset erot ja sukulaisuudet puiden välillä löytääkseen mahdollisimman paljon osumia uhraamatta kuitenkaan tarkkuutta. Miksi tämä on niin tärkeää? Koska yksikin Smart Match -osuma voi olla läpimurto tutkimuksessasi ja jopa muuttaa perheesi elämän.

Vaikka sinä, rakas lukija, et ole vielä rekisteröitynyt MyHeritage.comiin, voit vastaanottaa Smart Matches -tietoja sukupuuhusi ilmaiseksi. Mene www.myheritage.com –sivulle ja ala luoda uutta sukupuuta tai tuo olemassa oleva sukupuu lataamalla GEDCOM-tiedosto. Saat ilmoituksen löydetyistä Smart Matches -osumista sähköpostiisi. Olemme varmoja, että tulokset ilahduttavat sinua!

Smart Matches -osumien saaminen

Smart Matches työskentelee taustalla samalla, kuin syötät tietoa sukupuuhusi. MyHeritage.com vertaa saman tien uutta tietoa kaikkiin toisiin sukupuihin ja ilmoittaa sinulle vihreällä kuvakkeella, jos löysi osuman. Smart Matches laskee myös offline syvempiä ja tarkempia vertailuja. Sinulle tulee sähköpostilla tieto. Kerran viikossa saat yhteenvedon kaikista sinulle löydetyistä osumista ja voit sitten käydä sivustolla tarkistamassa niitä.

Löydät perhesivustollasi Smart Mathes -osumat kohdassa ‘Sukupuu > Smart Matches’.

Näet osumasi sukupuittain tai henkilöittäin (Klikkaa, jos haluat nähdä laajemmin)

Osumat sukupuiden mukaan (Klikkaa, jos haluat nähdä laajemmin)

Osumat henkilöiden mukaan (Klikkaa, jos haluat nähdä laajemmin)

Voit porautua syvemmälle katsoaksesi niitä sukupuita, joista löytyi osumia, jotka sopivat omaasi, tai tarkastella sukupuusi jonkun henkilön osumia.

Ehdotetut osumat on lajiteltu osuman laadun mukaan. Ylimpänä on ne, jotka ovat kaikkein todennäköisimmin oikeita. Kohdista kursori sen kysymysmerkin päälle, joka on lähinnä laatupisteitä, niin saat selityksen osuman tarkkuusarviolle. Uudet osumat on korostettu, jotta erotat ne helposti vanhoista.

Toisen sukupuun osuman vahvistaminen (Klikkaa, jos haluat nähdä laajemmin)

Osumien vahvistaminen ja hylkääminen

Voit vahvistaa tai hylätä osumat. Vahvistamalla ilmoitat, että osuma on oikein, ja hylkäämällä pääset eroon väärästä osumasta. Ennen hyvän osuman vahvistamista tai heti sen jälkeen, sinun kannattaa tarkastella osumaa yksityiskohtaisesti nähdäksesi, mitä voit oppia toisesta sukupuusta. Vahvistetut ja hylätyt osumat siirtyvät sivuun omaan lokeroon, jotta voit tarkastella niitä myöhemmin. Näin voit käydä läpi systemaattisesti vahvistamattomia osumia kadottamatta arvokasta tietoa. Jos teet virheen, voit helposti perua aiemmin tehdyn vahvistuksen tai hylkäämisen.

Kaikki Smart Matches –näytöt ilmaisevat selkeästi jokaisen osuman kohdalla, onko se sinun vai toisen sukupuun omistajan vahvistama tai hylkäämä. Molempien vahvistamat osumat on merkitty kahdella tarkastusmerkillä. Kun vahvistat osuman, voit valita, haluatko, että toisen sukupuun omistajalle ilmoitetaan vahvistuksesta (suositus), jotta hän huomaisi sukupuittenne välisen yhteyden, ja pyytää häntäkin vahvistamaan sen. Voit myös kutsua toisen sukupuun omistajan perhesivustosi jäseneksi. Älä ole huolissasi liian usein tapahtuvista ilmoituksista toisille: MyHeritage.com kokoaa automaattisesti useampia vahvistuksia ja jakaa ne toisille yhdessä vahvistusviestissä, joten et vaivaa toisia, vaikka vahvistaisit aktiivisesti. Ja muille ei ilmoiteta, kun hylkäät vääriä osumia.

Osuman vahvistaminen (Klikkaa, jos haluat nähdä laajemmin)

Yksimielisyys

Ainutlaatuinen Yksimielisyys-sivumme on hengenpelastaja. Se näyttää mukavasti yhteenvedon nimien erilaisista kirjoitusasuista, syntymä- ja kuolinajoista ja –paikoista, tietoja avioliitoista jne ilmoittaen myös, kuinka monta kertaa kukin tieto on ollut esillä muissa sukupuissa. Voit sitten kopioida tiedot, kun näet, että ne sopivat suoraan omaan sukupuuhusi ja myös kopioida valitsemasi valokuvat. Ajattele, että Yksimielisyys-sivu on kooste kaikista Smart Matches™ -osumien tiedoista ja se näyttää henkilön kokonaiskuvan. Sen avulla täydennät puuttuvan tiedon sukulaisistasi nopeammin ja luotettavammin.

Yksimielisyys-sivu (Klikkaa, jos haluat nähdä laajemmin)

Kun haluat katsella jonkun henkilön Yksimielisyys-sivua, klikkaa tämän henkilön nimeä, kun tarkastelet osumia ’henkilöittäin’.

Jos sinulla on paljon Smart Matches –osumia, haluaisit varmaan mahdollisuuden vahvistaa koko joukon osumia (sivustolta tai henkilöltä) heti. Tai hylätä joukon osumia heti, jos ne ovat vääriä.

Työjonot, linkit, keskustelut ja muita ominaisuuksia

Aika pian huomat, että olet vahvistanut monta osumaa, mutta odotat, että muut antavat yhteisen vahvistuksen niihin. Niinpä meillä on työjono, josta näet osumat, joihin odotat toisen puolen vahvistusta (ja voit lähettää muistutuksen hänelle). Toinen kätevä työjono listaa osumat, jotka muut ovat vahvistaneet ja nyt odottavat sinun huomiotasi.

Yhteinen osumien vahvistaminen luo virtuaalisen linkin sukupuuvastaavien välille. Jokainen osuma voi olla keskustelun keskiö: sukupuiden omistajat voivat kommentoida, kun vahvistavat tai hylkäävät osuman, tai vain vastata kommenttiin ja vaihtaa kiinnostavaa tietoa. Kommentit näkyvät kätevästi kunkin osuman alapuolella.

Smart Match –osuman kommenttiosio (Klikkaa, jos haluat nähdä laajemmin)

On kätevää muokata sukupuutasi avoimesti. Kun tarkastelet osumaa päätät, mitä tietoa kopioit toisesta puusta (jos et kaikkea) mukaan lukien kuvia. Jokaisen tiedonosan voi kopioida yhdellä klikkauksella. Pitääksesi itsesi ajan tasalla tietojesi alkuperästä tai näyttääksesi muille sivustosi jäsenille, mistä olet tiedot saanut, voit lisätä lähdeviittauksen kopioituun tietoon ja näin luoda linkin alkuperäiseen sukupuuhun.

Tarkastele osumaa, muokkaa avoimesti ja lisää lainaus (Klikkaa, jos haluat nähdä laajemmin)

Jokaisen osuman kohdalla voit tarkastella oman sukupuusi ja toisen sukupuun tietoja rinnakkain. Kätevä näyttö näyttää osuman koko yhteyden ja ympäröivät sukulaiset. Voit porautua jokaiseen näkyvissä olevaan Smart Matchin löytämään henkilöön ja kohdistaa huomiosi tämän henkilön vertaamiseen.

Tarkastele osumia vertaamalla sukupuita rinnakkain (Klikkaa, jos haluat nähdä laajemmin)

Mikä on ilmaista ja mikä ei

Smart Match -osumatietojen vastaanotto, niiden tarkastelu ja sukupuiden vertailu rinnakkain ovat ilmaisia kaikille käyttäjille. Seuraavat ominaisuudet ovat vain Premium- ja PremiumPlus-sivustojen käytössä: nopeutettu osumien haku, Yksimielisyys-sivu, osumien vahvistaminen ja hylkääminen, yhteydenpidon aloittaminen toisen sukupuun omistajan kanssa, kuvien kopiointi ja sukupuiden muokkaus avoimesti.

Yksityisyys

Smart Match on erittäin hyvä ratkaisu sille, jonka pitää huolehtia sukupuunsa yksityisyydestä, mutta joka haluaa, että sukulaiset voivat löytää hänet. Jos toisilla käyttäjillä on osuma sukupuuhusi, he voivat nähdä vain päällekkäiset alueet puustasi ja myös viereiset kuolleet henkilöt, mutta ei niitä viereisiä elossa olevia, jotka eivät olleet osumia. Jos haluat laittaa Smart Matching –toiminnon sukupuusi kohdalla pois päältä, siirry Smart Matches –sivulle, siirry asetuksiin sieltä ja laita osumien etsintä pois päältä. Tämä poistaa sukupuusi osumien etsintäjärjestelmästä, joten et voi itsekään vastaanottaa Smart Matches –osumia. Voit myös päättää, saavatko toisten puiden omistajat, joiden puista löytyi osuma, kopioida sinun sukupuusi osuman kuvia.

Mitä hienoa on Smart Matches -toiminnossa?

Jotkut saattavat sanoa “Hei, mitä erikoista Smart Matches -toiminnossa muka on? Osaan itsekin löytää uutta tietoa suvustani Ellis-saaren internet-sivulta, hautausmaalta, julkisesta kirjastosta ja muista paikoista”. No, on aina hienoa löytää uusia asioita suvusta. Mutta verrattuna tiedon etsimiseen dokumenteista tai arkistoista, Smart Mathes -osumat ovat usein jännittävämpiä, koska ne eivät vain jaa uutta tietoa, vaan myös yhdistävät sinut elävään henkilöön MyHeritage.comissa, joka syötti tuon tiedon ja tuo henkilö on hyvin todennäköisesti sukulaisesi! Teille molemmille annetaan välineet pitää yhteyttä ja vaihtaa tietoja keskenänne. Joten Smart Mathes ei vain tuota uutta tietoa vaan usein auttaa uuden ystävän tai suvun jäsenen löytämisessä.

Yhdistää vai ei (vihje: ei)

Smart Match -osuman vahvistaminen luo virtuaalisen linkin sukupuiden välille. Se EI yhdistä profiileja EIKÄ aiheuta sitä, että kaksi sukupuuta sulautuisi yhdeksi. Me vastustamme sitä. Me uskomme, että MyHeritage.comin käyttäjien pitää pysyä sukupuittensa omistajina ja heidän puittensa pitää olla täysin heidän hallinnassaan. Heidän pitää tuoda viedä tietoa ja poistaa sitä ilman, että kukaan muu muuttaa odottamattomasti sen tietoja.

Kertausta

Tarjolla on paljon toimintoja. Esimerkiksi voit hallita suurta osumajoukkoa, koska ne on pilkottu pienemmille sivuille. Voit tutkia jokaista henkilöä erikseen nähdäksesi, onko hänellä osumia. Voit olla välittämättä jonkun tietyn puun tai henkilön osumista, jos tunnet osumat eikä niillä ole lisäarvoa. Sinulle ei enää ilmoiteta noiden lähteiden uusista osumista. Joskus henkilö, jolla on hyvin tavallinen nimi, saa vääriä osumia: tällöin voit klikata linkkiä, jolla voit ohittaa kaikki tämän henkilön osumat ja nuo väärät osumat ovat heti poissa tieltä.

Henkilökohtainen huomautus: MyHeritage.comin perustajana ja johtajana minulla on oma sukupuuni sivustolla. Nyt siinä on 2916 henkilöä ja 2181 valokuvaa. Se on tosiasiassa ensimmäinen MyHeritage.comiin tuotu sukupuu. Tähän mennessä sivusto on löytänyt minulle 2089 Smart Match –osumaa 163 sukupuusta ja olen saanut tavata suuren joukon sukulaisia ja opin paljon uutta. Olen varma, että sinulla on samanlainen onni.

Toivon vilpittömästi, että nautit Smart Mathes –osumista – ja että ne ovat arvokas apu sinulle, kun koitat luoda sukupuutasi ja jäljittää sukusi historiaa.