Esittelyssä taulukkonäkymä historiallisten tietojen hakutuloksille

Esittelyssä taulukkonäkymä historiallisten tietojen hakutuloksille

Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että olemme lisänneet uuden taulukkonäkymän hakutuloksiin, kun käytät historiallisten tietojen hakukonettamme. Sen avulla on nyt aikaisempaa helpompaa tehdä hakuja yli 16 miljardia historiallista tietoa sisältävästä tietokannastamme ja löytää ne ihmiset, jotka kiinnostavat sinua.

Uusi taulukkonäkymä on tiiviimpi kuin klassinen korttinäkymä, mikä tarkoittaa, että jokaisella sivulla näkyy yleensä enemmän tuloksia. Sen taulukkomuoto auttaa sinua tunnistamaan relevantit tulokset helpommin.

Uusi taulukkonäkymä hakutuloksille

Uusi taulukkonäkymä hakutuloksille

Sukusi historian tutkiminen

Aloita hakujen tekeminen klikkaamalla MyHeritagen perhesivuston Tutkimus välilehdellä olevaa Hae kaikista rekistereistä kohtaa tai mene osoitteeseen  https://www.myheritage.fi/research.

Kirjoita hakuehdot, kuten esi-isän etunimi (ja toinen nimi), sukunimi, syntymävuosi ja jokin kyseiseen henkilöön liittyvä elämäntapahtuman paikka (mikään näistä ei ole pakollinen kenttä), ja klikkaa Etsi-painiketta.

Korttinäkymä ja taulukkonäkymä

Kun hakutulokset tulevat näkyviin, näet hakutulosten yläpuolella, oikeassa yläkulmassa olevan vaihtimen. Klikkaamalla tätä vaihtokytkintä voit vaihtaa uuden taulukkonäkymää (oikealla) ja perinteisen korttinäkymän (vasemmalla) välillä.

Hakutulosnäkymien vaihtaminen, merkitty punaisella. Uusi taulukkonäkymä on oikealla. Kuvassa tulokset näkyvät korttinäkymässä.

Hakutulosnäkymien vaihtaminen, merkitty punaisella. Uusi taulukkonäkymä on oikealla. Kuvassa tulokset näkyvät korttinäkymässä.

Voit vaihtaa näiden kahden näkymän välillä missä tahansa hakuvaiheessa. Viimeisin näkymäsi tallennetaan – esimerkiksi jos poistut sivustolta ja palaat takaisin myöhemmin.

Kun klikkaat mitä tahansa korttia korttinäkymässä tai mitä tahansa riviä taulukkonäkymässä, avautuu ko. hakutulos uudelle välilehdelle ja voit jatkaa työskentelyä hakutulosten parissa niiden pääsivulla.

Uusi taulukkonäkymä – tärkeimmät ominaisuudet

Kuten korttinäkymässä, myös taulukkonäkymässä voit rajata hakutuloksia kategorian tai kokoelman mukaan. Voit tehdä sen käyttämällä hakutulossivun vasemmassa reunassa olevaa paneelia. Huomaat, että hakutulokset muuttuvat vastaavasti, ja voit rajata hakua entisestään klikkaamalla paneelissa näkyviä alaluokkia ja kokoelmia.

Hakusi rajaaminen

Hakusi rajaaminen

Yksi taulukkonäkymän hyödyllisimmistä ominaisuuksista on, että se mukautuu automaattisesti ja näyttää sopivimmat sarakkeet asiayhteyden mukaan.

Alla olevassa esimerkissä on tehty haku kategoriasta ”Syntymä, avioliitto ja kuolema”. Taulukkonäkymän näyttämät tulokset sisältävät seuraavat sarakkeet: nimi, syntymä, kuolema, sukulaiset, lisätietoa ja kuva.

Seuraavassa esimerkissä on haku kategoriasta “Maahanmuutto & matkustus” ja nyt tukisussa näkyvät tähän aiheeseen liittyvät sarakkeet: nimi, syntymä, alkuperä, saapuminen, sukulaiset, lisätietoa ja kuva.

Vertailuna samojen tulosten katsominen korttinäkymässä näyttää puolet vähemmän tuloksia per sivu, koska taulukkonäkymä on tiivistetymmässä muodossa.

Yhteenveto

Uusi taulukkonäkymä historiallisten tietojen hakutuloksille tarjoaa sarakkeittain järjestetyn, tiiviimmän luettelon hakutuloksista, mikä on joidenkin käyttäjien mielestä helpompi käyttää. Kompromisseja ei tarvitse tehdä, sillä molemmat näkymät ovat käytettävissäsi, ja voit milloin tahansa vaihtaa näkymästä toiseen, jotta voit käyttää haun kannalta parasta näkymää.

Koska taulukkonäkymä soveltuu paremmin suuremmille näytöille, on se tällä hetkellä käytettävissä vain työpöytäversiossa. Et voi käyttää sitä etkä silloin, kun katsot perhesivustoa selaimen kautta matkapuhelimella tai tabletilla.

Hakujen tekeminen historiallisten tietojen kokoelmista MyHeritagessa on ilmaista. Jos haluat tarkastella kaikkia tietoja tai tallentaa niitä sukupuuhusi, tarvitset Data- tai Complete-sopimuksen.

Tulevaisuudessa lisäämme taulukkonäkymään lajitteluvaihtoehtoja eri sarakkeiden mukaan, jotta voit paneutua nopeammin sinua eniten kiinnostaviin tuloksiin. Palaute on meille mieluista ja otamme mielellämme vastaan käyttäjien toiveita hakukokemuksen parantamiseksi MyHeritagessa.

Lue lisää artikkeleita koko ajan kasvavista historiallisten tietojen kokoelmistamme!

Viihdy!