Väritä mustavalkoiset valokuvasi automaattisesti MyHeritage In Color™:n avulla

Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa MyHeritage In Color™:n lanseerauksesta.Tämä uraauurtava ominaisuus värittää automaattisesti mustavalkoiset kuvasi tuottaen uskomattomia tuloksia.

Kokeile nyt MyHeritage In Color™-ominaisuutta

Valokuvat tarjoavat ainutlaatuisen näkymän esivanhempiemme ja sukulaistemme elämään, mutta mustavalkoisten kuvien katsominen sijoittaa ne tietylle etäisyydelle meistä. Samojen kuvien katseleminen väreissä herättää ne paremmin eloon kuin mikään muu. Väritetyt historialliset valokuvat voivat herättää kiinnostuksen menneisyyteemme ja auttaa meitä suhtautumaan henkilökohtaisemmin menneiden aikojen tapahtumiin ja ihmisiin. MyHeritage In Color™:n avulla voimme katsella näitä valokuvia aivan uudella tavalla; se tarjoaa meille uusia näkökulmia ihmisiin ja paikkoihin, joiden ansiosta olemme nykyisin sellaisia kuin olemme.

Kuvittele katsovasi isovanhempiesi hääkuvaa ensimmäistä kertaa väreissä tai huomioivasi pieniä yksityiskohtia, jotka kuvaavat elämää New Yorkin kaduilla sata vuotta sitten. Kun tarkastelet väritettyjä kuvia alkuperäisten mustavalkoisten valokuvien rinnalla, hämmästyt erosta.

Kuinka se toimii 

MyHeritagella on valokuvien väritysteknologian DeOldify-lisenssi. Teknologian ovat luoneet ohjelmistosuunnittelijat Jason Antic ja Dana Kelley. Teknologian pohjana on vuonna 2018 käyttöön otettu Self-Attention Generative Adversarial Networks (SAGAN). Antic ja Kelley olivat luomassa DeOldifyn ensimmäistä versiota, joka julkaistiin vapaasti yleiseen käyttöön vuonna 2018 ja he päivittivät sen toukokuussa 2019. Sittemmin Antic ja Kelley ovat jatkaneet teknologian parantamista ja hienosäätöä. Heidän uusin versionsa tuottaa ennen näkemättömän laadukkaita kuvia ja se on tällä hetkellä saatavana vain MyHeritagessa.

Uskomme, että tämä on maailman paras teknologia mustavalkoisten valokuvien värittämiseen. Teknologia on koulutettu miljoonien valokuvien avulla, ja se on kehittänyt ymmärryksen maailmastamme ja sen väreistä. Tulokset ovat realistisempia ja laadukkaampia kuin muiden tällä hetkellä saatavilla olevien automaattisten väritystyökalujen tuottamat tulokset. Mustavalkoiset valokuvat pysyvät koskemattomina, eikä väritysprosessi muuta niitä, vaan luo uudet valokuvat alkuperäisten rinnalle.

MyHeritage In Color ™ toimii kaikissa valokuvissa – jopa haalistuneissa valokuvissa, joissa on vielä vähän väriä. Valokuvissa näkemäsi värit simuloidaan automaattisesti väritysalgoritmeilla – käsin tapahtuvaa retusointia ei ole.

Esimerkkejä 

Tässä on hienoja esimerkkejä historiallisista valokuvista, jotka olemme värittäneet MyHeritage In Color ™ -teknologialla. Tuloksena olevat valokuvat herättävät menneisyyden eloon aikaisemmin näkemättömällä tavalla

Alamo-baarin johtaja ja viihdyttäjä Mildred Irwin – North Platte, Nebraska, 1938

Alamo-baarin johtaja ja viihdyttäjä Mildred Irwin – North Platte, Nebraska, 1938

”Lehmipoika” – Sturgis, Dakotan territorio (nyt Etelä-Dakota), 1888. Valokuvaaja: John C. H. Grabill, kongressikirjasto

”Lehmipoika” – Sturgis, Dakotan territorio (nyt Etelä-Dakota), 1888. Valokuvaaja: John C. H. Grabill, kongressikirjasto

Kveekari Timothy Levy Crouchin perhe joka vuotisella kiitospäivän illallisella – Ledyard, Connecticut, 1940. Valokuvaaja: Jack Delano, , Farm Security Administration

Kveekari Timothy Levy Crouchin perhe joka vuotisella kiitospäivän illallisella – Ledyard, Connecticut, 1940. Valokuvaaja: Jack Delano, , Farm Security Administration

Kuinka käytän MyHeritage In Color™-ominaisuutta

Alkuun pääsemiseksi käy osoitteessa  myheritage.com/incolor.

MyHeritage In Color- pääsiv

MyHeritage In Color- pääsiv

Klikkaa ”Lataa valokuva” ja valitse tiedosto tietokoneeltasi tai vedä ja pudota valitsemasi kuva valokuvakehykseen.

Kun olet lähettänyt valokuvasi, sinua pyydetään rekisteröitymään MyHeritage-sivustolle kuvan värittämistä varten. Rekisteröityminen on ilmaista. Jos sinulla jo on MyHeritage-tili, etkä ole kirjautuneena sisään, valitse ponnahdusikkunan alaosassa oleva ”Kirjaudu sisään” -vaihtoehto.

Valokuvan värittäminen kestää yleensä vain muutaman sekunnin riippuen kuvan koosta ja yksityiskohtien määrästä.

Väritysprosessin aikana pyörii latausanimaatio valokuvan keskellä.

Värittäminen käynnissä – kuvasi on hetkessä valmis

Värittäminen käynnissä – kuvasi on hetkessä valmis

Kun väritetty valokuva on valmis, se tulee näkyviin. Alkuperäinen mustavalkoinen valokuva säilyy koskemattomana, ja saat uuden väritetyn valokuvan, joka tallennetaan erikseen saman resoluutioisena  alkuperäisen kuvan kanssa.

Voit siirtää liukusäädintä kuvan yli nähdäksesi värittämisen vaikutuksen kuvaan tai voit siirtyä nopeasti mustavalkoisen ja väritetyn version välillä oikealla yläkulmassa olevien kuvakkeiden avulla..

Kannustamme sinua jakamaan väritetyn valokuvan sosiaalisessa mediassa ystävien ja perheen kesken. Heidän reaktionsa tulevat olemaan korvaamattomia, ja he voivat sitten käyttää mahdollisuuden värittää omat mustavalkoiset valokuvansa.

Värityssymboli 

Osana MyHeritagen sitoutumista historiallisten asiakirjojen aitouden säilyttämiseen, yritys erottaa väritetyt valokuvat alkuperäisistä värillisistä, käyttämällä erityistä kohokuvioitua palettisymbolia väritettyjen valokuvien vasemmassa alakulmassa. Vaikka värit ovat erittäin realistisia, väritetyissä valokuvissa on värejä, jotka simuloidaan automaattisilla algoritmeilla, eivätkä ne välttämättä ole identtisiä alkuperäisessä kuvassa olleiden tosielämän värien kanssa. MyHeritage toivoo, että muutkin valokuvien väritysteknologiaa käyttävät yritykset omaksuisivat tämän vastuullisen käytännön.

Valokuvien värittäminen MyHeritagessa 

Jos sinulla jo on MyHeritage-tili ja siellä sukupuu, saatat kuulua niiden monien käyttäjien joukkoon, jotka ovat jo kollektiivisesti ladanneet satoja miljoonia historiallisia valokuvia MyHeritageen. Nyt voit, lisäämämme, sisäänrakennetun väritysominaisuuden ansiosta värittää niistä minkä tahansa kuvan. Jotta voit tehdä sen, niin valitse ensin “Omat kuvani” sukupuu-välilehdeltä ja pääset kuviisi.

Valitse joku albumi vasemmalla olevalta listalta tai käytä “Kaikki mediatiedostot” vaihtoehtoa. Klikkaa sitten mitä tahansa näytöllä olevaa mustavalkoista kuvaa.

Kun olet kuva-sivulla, klikkaa uutta “Väritä”-painiketta.

Heti kun väritetty valokuvasi on valmis, näet kuvan ja sen keskellä liukusäätimen. Sitä siirtämällä voit katsoa kuvaa väritettynä tai mustavalkoisena. Voit vaihtaa niiden välillä ja jakaa väritetyn valokuvasi sosiaalisilla kanavilla.

Jos haluat katsoa väritettyä kuvaasi täysikokoisena, klikkaa “Katso täysikokoisena”.

Voit valita, haluatko katsoa väritettyä vai alkuperäistä kuvaa täysikokoisena.

Voit ladata kuvan klikkaamalla “Lataa” -painiketta ja valita sitten, ladataanko väritetty vai alkuperäinen valokuva.

Kaikki lataamasi kuvat ja niiden väritetyt versiot tallennetaan sinua varten MyHeritageen. Voit poistaa valitsemasi version milloin tahansa klikkaamalla X-painiketta. Kun poistat väritetyn kuvan, säilyy alkuperäinen mustavalkoinen kuva perhesivustollasi. Jos kuitenkin päätät poistaa alkuperäisen kuvan poistuu mahdollisesti olemassa oleva väritetty versio samalla. 

Kun olet värittänyt valokuvan, huomaat värityskuvakkeen valokuvan mustavalkoisen version oikeassa alakulmassa perhesivustosi ”Omat kuvat”-osiossa. Näiden kuvakkeiden avulla voit seurata värittämiäsi valokuvia.

Väritettyä valokuvaa ei tallenneta albumiisi erillisenä kuvana; vaan se tulee alkuperäisen kuvan ”reppuselkään”. Klikkaa valokuvaa albumisivulla ja saat sen kuvasivulle. Voit sitten vaihdella mustanvalkoisen ja väritetyn version välillä. Alkuperäinen valokuvasi pysyy ennallaan, siihen ei lisätä mitään.

Kuvien värittäminen MyHeritage mobiilisovelluksessa 

Ilmainen MyHeritage mobiilisovellus sisältää In Color™-ominaisuuden. Voit ladata sovelluksen  App Storesta tai Google Playstä. Jos sinulla jo on sovellus, se pitää päivittää sen varmistamiseksi, että käytät uusinta versiota.

Voit värittää valokuvia ”Valokuvat”-osiossa tai ladata uusia mustavalkoisia kuvia. Suosittelemme mobiilisovelluksessa olevan skannerin käyttöä . Tällä tavalla voit digitoida historialliset valokuvasi ja siirtää ne fyysisistä albumeista suoraan MyHeritage-sivustolle, missä ne säilyvät jälkipolville. Kun skannaat valokuvia, tee se laadun maksimoisimeksi mahdollisimman korkealla resoluutiolla samalla saat mahdolliset tulokset.

Käy ”Valokuvat”-osiossa, jossa näet kaikki lataamasi valokuvat.

Väritä kuvasi “Valokuvat”-osiossa yhdellä napautuksella.

Heti kun väritetty valokuvasi on valmis, näet kuvan ja sen keskellä liukusäätimen. Sitä siirtämällä voit katsoa kuvaa väritettynä tai mustavalkoisena

Voit vaihdella mustavalkoisen ja väritetyn version välillä, merkitä ihmisiä kuviin ja jakaa väritetyt kuvasi sosiaalisen median kanavilla.

Napsauta kuvaketta, jos haluat lisätietoja valokuvien merkitsemisestä, muokkaamisesta tai valokuvien tietojen tarkastelemisesta, väritetyn tai alkuperäisen mustavalkoisen kuvan tallentamisesta kirjastoon tai niiden poistamisesta. Jos poistat alkuperäisen kuvan ja siitä on olemassa väritetty versio, poistetaan väritetty versio samalla

Mitkä historialliset kuvat minun pitäisi värittää?  

Kaikki! Nyt juuri on hyvä aika kerätä kaikki eripuolilla huushollia olevat kuvat yhteen paikkaan. Etsi ne kuvalaatikot, jotka lojuvat jossain korkean kaapin ylimmäisen hyllyn peränurkassa tai kellarissa tai vintillä tai autotallissa. Luota meihin, kuvat eivät koskaan enää näytä samoilta.

Jos sinulla on historiallisia perhekuvia fyysisissä albumeissa, voit skannata ne ja lähettää väritettäväksi MyHeritage In Color ™ -sovellukseen. Ellet ole vielä skannannut perhekuviasi, ei tämän parempaa aikaa olekaan – skannaaminen tallentaa kuvat tuleville sukupolville.

Tällä hetkellä emme tarjoa tukea videoiden värittämiseen (esimerkiksi 8 mm filmeille). Se on kuitenkin mahdollista samalla teknologialla, ja harkitsemme, kysynnästä riippuen, tuen lisäämistä videoiden värittämiseksi tulevaisuudessa.

Hinta

Kuka tahansa voi värittää useita kuvia ilmaiseksi, jonka jälkeen edellytetään sopimusta. Käyttäjät, joilla on MyHeritage Complete-sopimus voivat värittää rajoittamattoman määrän kuvia. Basic-käyttäjät näkevät väritetyn kuvan oikeassa alakulmassa MyHeritage-logon, kun taas sopimusasiakkaiden kuvissa logoa ei näy.

Saat lisätietoa eri sivustosopimuksista täältä.

Parannukset

Valokuvien automaattisen värittämisen teknologia on hämmästyttävä, mutta se ei ole täydellinen. Perfektionistit joukossanne huomaavat, että jotkut värit saattavat vaikuttaa virheellisiltä tai epäjohdonmukaisilta. Teemme jatkuvasti yhteistyötä DeOldify-luojien Jasonin ja Danan kanssa teknologian parantamiseksi, ja nämä parannukset otetaan käyttöön MyHeritagessa lähikuukausina heti, kun ne ovat saatavilla.

Yhteenveto 

Toivomme vilpittömästi, että nautit perheesi mustavalkoisten valokuvien herättämisestä eloon MyHeritage In Color ™ -ominaisuuden avulla. Laita sana kiertämään tästä uudesta ominaisuudesta, jotta muutkin voivat kokeilla sitä.

Viihdy!

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

  • Matti Vesala

    22 helmikuun, 2020

    Hyvä