Seuraa meitä

Record Detective™: Sukuhistorian tutkimusteknologia

Kommentit1

Record Detective™ on aivan uusi teknologia, joka automaattisesti laajentaa paperijäljen yksittäisestä historiatietueesta siihen liittyviin toisiin tietueisiin ja sukupuuyhteyksiin.

Tässä lyhyt video, joka kertoo, miten se toimii:

Record Detective™ luo uusia väyliä ja löytöjä muuttamalla yksittäisen tietueen portiksi lisätietoihin. Esimerkiksi MyHeritagen digitaalisen arkiston tietue, SuperSearch, sisältää automaattisesti yhteenvedon lisätietueista ja siihen liittyvistä eri sukupuiden henkilöistä ja näin tuottaa uutta tietoa ja vihjeitä, joiden avulla tutkimuksesi voi saada aivan uusia suuntia.

Record Detective

Record Detective™ todellakin muuntaa historiatietueet älykkäiksi olioiksi, jotka päättävät, keistä ne kertovat, ja vie automaattisesti lisätutkimukseen näistä henkilöistä. Historiatietueet ovat korvaamattoman arvokkaita jokaiselle, joka on kiinnostunut sukunsa historiasta. Koska MyHeritagella on yli 5 miljardia tietuetta käytössään, se on dokumenttiaarreaitta, jonka avulla voit tehdä jännittäviä löytöjä.

Tässä esimerkki: Record Detective™ alkaa Frederick Thomas Blanchardin kuolintietueesta Kaliforniasta ja pystyy löytämään yli 100 vuotta vanhan sanomalehtiartikkelin, joka kuvaa, kuinka hän tapasi rakkaansa ja kuinka he solmivat avioliiton.

Kuolintietueen avulla saa lisää ymmärrystä henkilöstä, jonka avioliitto mainitaan tässä sanomalehden artikkelissa. (Klikkaa zoomataksesi)
Kuolintietueen avulla saa lisää ymmärrystä henkilöstä, jonka avioliitto mainitaan tässä sanomalehden artikkelissa. (Klikkaa zoomataksesi)

Löysitkö jonkun MyHeritagen Yhdysvaltojen väestönlaskennasta? MyHeritage tarjoaa saman henkilön väestölaskentatietoja aiemmista tai myöhemmistäkin väestönlaskennoista ja jatkaa selvittämällä koko perhekunnan tiedot.

Esimerkiksi henkilön puolison hautakivi, sanomalehtiartikkelit henkilön pojasta tai vanhempien maahanmuuttopaperit ovat esillä suoraan väestönlaskennan sivulla. Tämä onnistuu käyttäen erittäin tarkkaa teknologiaa, joka tuottaa tuskin koskaan vääriä tuloksia.

Yhdysvaltojen vuoden 1940 väestönlaskennan tietue tuo listan tietuesta, jotka liittyvät henkilöön ja henkilöistä, jotka on lueteltu alkuperäisessä tietueessa, johtaen näin uusiin löytöihin. (Klikkaa zoomataksesi)
Yhdysvaltojen vuoden 1940 väestönlaskennan tietue tuo listan tietuesta, jotka liittyvät henkilöön ja henkilöistä, jotka on lueteltu alkuperäisessä tietueessa, johtaen näin uusiin löytöihin. (Klikkaa zoomataksesi)

Kuten näet yllä olevasta kuvankaappauksesta, kenen tahansa yksilön tietueet voivat viitata toisiin ihmisiin. Esimerkiksi avioliitto- tai väestönlaskentadokumentti listaa usein perhekunnan jäsenet. Jos henkilöt, joihin viitataan tietueessa, ovat MyHeritagessa olevan sukupuun henkilöitä, Record Detective™ näyttää linkit näiden henkilöiden profiileihin.

“Liittyvät henkilöt” ovat MyHeritagen sukupuun profiileja, jotka on liitetty tutkittavan tietueen henkilöön tai henkilöihin.

Näet lisätietoja Record Detective™n tuottamasta tietueesta tai profiilista kohdistamalla kursorin sen pienoiskuvan päälle. Yhteenveto näyttää luotettavuusarvion, joka vaihtelee puolesta tähdestä viiteen tähteen, ilmaisten todennäköisyyden, jolla historiallinen tietue oikeasti liittyy asianomaiseen yksilöön. Klikkaa tietueen tai henkilön nimeä, jotka ovat linkkejä, katsellaksesi yksityiskohtia tarkemmin.

Vie hiiren kursori tietueen pienoiskuvan päälle ja saat pikanäkymän, jossa on yksityiskohtainen yhteenveto tietueesta sekä Record Detective™:n arvio tämän havainnon luotettavuudesta.
Vie hiiren kursori tietueen pienoiskuvan päälle ja saat pikanäkymän, jossa on yksityiskohtainen yhteenveto tietueesta sekä Record Detective™:n arvio tämän havainnon luotettavuudesta.

Record Detective™:n käyttöön on kaksi reittiä: Record Matches ja MyHeritagen online-digitaalinen arkisto, SuperSearch.

Record Matches (Tietue osumista)

Record Matches on dokumentti, jonka arvioidaan olevan tärkeä sukusi historian kannalta, kuten esivanhempiesi syntymätietue, sukulaisen hautakiven kuva tai sanomalehden artikkeli. Record Matches selvitetään automaattisesti kaikille MyHeritagen sukupuille.

1) Kun olet kirjautunut perhesivustolle, käy Sukupuu-valikon Record Matches –sivulla. Voit tarkastella osumatietoja henkilöittäin tai historiallisten kokoelmien perusteella.

Record Matches (Klikkaa zoomataksesi)
Record Matches (Klikkaa zoomataksesi)

2) Jos katselet osumia kokoelmittain, klikkaa jokaisen kokoelman vieressä olevaa Tarkastele Osumia –painiketta ja voit tarkastella löydettyjä Record Matches –tietoja.

(Klikkaa zoomataksesi)
(Klikkaa zoomataksesi)

3) Jos haluat katsella osumien yksityiskohtia tietuesivulta, klikkaa sinistä “Tarkastele osumia” –painiketta. Yllä näytetty väestönlaskentadokumentti listaa väestönlaskennan aikaiset perhekunnan jäsenet. Tässä perhekunnan pää oli Charles Yutze, joka oli naimissa Alicen kanssa, ja heillä oli 3 lasta: Charles, Dorothy ja William.

Record Detective™ näyttää kaikkien perhekunnan jäsenten kaikki väestönlaskennasta löytyneet tietueet (Klikkaa zoomataksesi)
Record Detective™ näyttää kaikkien perhekunnan jäsenten kaikki väestönlaskennasta löytyneet tietueet (Klikkaa zoomataksesi)

Tässä esimerkissä aloitimme Alice Yutzen Record Match – väestönlaskentatiedoista. Record Detective™ havaitsi 7 muuta tietuetta Alicelle ja hänen perheelleen mukaan lukien väestönlaskentatietueen vuodelta 1930, hautakivitietueen ja muutakin.

SuperSearch (Haku kaikista rekistereistä)

Record Detective™ on myös hyvin hyödyllinen, kun löydät tärkeän historiallisen tietueen tutkimalla SuperSearchiä, MyHeritagen historiallisten tietueitten hakukonetta, joka on porttisi miljardeihin historiallisiin tietueisiin.

1) SuperSearchin löydät www.myheritage.com/research -sivulta. Voit etsiä tietoja kenestä tahansa, josta olet kiinnostunut.

Etsi

2) Saat listan kaikista tietueista ja sukupuiden profiileista, jotka sopivat hakuusi. Klikkaa ketä tahansa.

SuperSearch-haun tulokset (Klikkaus zomaa)
SuperSearch-haun tulokset (Klikkaus zomaa)

3) Jokaisella tietuesivulla Record Detective™ yrittää löytää lisää tietueita henkilöistä, jotka ovat löytämässäsi tietueessa, sekä heidän sukupuuprofiilejaan.

Yhdysvaltojen vuoden 1940 väestönlaskennan tietue tuo esiin etsityn henkilön lisäksi hänen perhekuntansa muut jäsenet. (Klikkaa zoomataksesi)
Yhdysvaltojen vuoden 1940 väestönlaskennan tietue tuo esiin etsityn henkilön lisäksi hänen perhekuntansa muut jäsenet. (Klikkaa zoomataksesi)

On jännittävää löytää uusia sukulaisia! Jos löydät sukupuuprofiilin, joka sopii hakuusi, huomaa, että voit ottaa yhteyttä MyHeritagen käyttäjään, joka on luonut tämän profiilin. Tämä käyttäjä on yleensä sukua tuolle henkilölle ja siksi mahdollisesti sukua sinullekin.

Löysitkö sukulaisen Record Detective™:n kautta? Ota yhteyttä sukupuun omistajaan vaihtaaksesi tietoa ja kuvia ja saadaksesi lisää tietoja.
Löysitkö sukulaisen Record Detective™:n kautta? Ota yhteyttä sukupuun omistajaan vaihtaaksesi tietoa ja kuvia ja saadaksesi lisää tietoja.

Yksityisyys

Tiukka yksityisyyspolitiikkamme takaa sen, että ketään elossa olevaa henkilöä ei koskaan listata ”liittyvänä henkilöinä”, ellei hän ole jo omalla perhesivustollasi. Täten kukaan vieras ei koskaan näe sukupuusi elossa olevia henkilöitä ”liittyvinä henkilöinä”.

Jos olet nyt löytänyt hyvän tietueen tai profiilin Record Detective™:n avulla – ja todennäköisyys sille että melkein jokainen tietue tai profiili, joka on esillä, on oikein ja oleellinen – ei ole mahdollista liittää tietuetta sukupuuhusi automaattisesti. Mutta lisäämme tämän mahdollisuuden pian. Siis nyt tarkastele tietuetta tai profiilia ja siirrä oleellinen tieto käsin sukupuuhusi.

Yhteenveto

Record Detective™ on MyHeritagen teknologia, joka muuttaa koko pelin. Se nostaa esiin paljon tietueita ja sukupuuprofiileja samoista henkilöistä. Se on hyvin tarkka eikä tuhlaa aikaasi tuomalla esiin vääriä hakutuloksia. Se on ainutlaatuinen eikä mitään sen kaltaista ole alalla. Se ei korvaa käsin tehtyä tutkimusta, mutta se säästää usein aikaasi ja löytää oleellista tietoa, jota et olisi koskaan itse löytänyt. Voit nähdä minkä tahansa tietueen yhteenvedon ilmaiseksi.  Jos haluat päästä näkemään itse historialliset tietueet, valitse joko maksan-käytön-mukaan krediitti tai datatilaus.

MyHeritage on sitoutunut jatkamaan innovointia ja niiden uusien teknologioiden kehittämistä, jotka tekevät sukuhistorian tutkimisen sinulle jännittävämmäksi ja palkitsevammaksi.

Kutsumme sinut kokeilemaan Record Detective™:a nähdäksesi, mitä voitkaan saada selville!  Record Detective™:n löydät sivun alaosasta.

Nauti,

MyHeritage-tiimi

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

  • raimo beloff


    23 lokakuun, 2014

    haen suvunjäsenten titoutta