Seuraa meitä

Family Tree Builder 7.0

Family Tree Builder 7.0

Kommentit

Ilmaisen ohjelmamme Family Tree Builderin uusin versio 7.0 yhdistää innovatiivisia teknologioita helppokäyttöisiin ominaisuuksiin.

Family Tree Builder, jota käyttää miljoonia ihmisiä joka puolella maailmaa, auttaa sinun luomaan sukupuusi ja kehittämään sitä kuvin, historiallisin tietuein jne. Uusin versio 7.0, on täynnä jännittäviä ominaisuuksia ja parannuksia.

Lataa Family Tree Builder 7.0 ilmaiseksi nyt

Family Tree Builder tekee suvun historian dokumentoinnin ja jakamisen helpoksi. Se synkronoi koko sukusi historian molempiin suuntiin tietokoneesi ja MyHeritage-perhesivustosi välillä, samoin kuin älypuhelimien ja tablettien kanssa ja avaa uusia kanavia löytää sukulaisia ja miljardeja historiallisia tietueita kehittyneellä osumateknologiallamme. Tämä tarkoittaa sitä, että voit nyt päästä käsiksi sukupuuhusi turvallisesti oman tietokoneesi lisäksi myös online-perhesivustoltasi, älypuhelimesta tai tabletista ja jopa kasvattaa sukupuuta ja lisätä tietoja ja kuvia siihen milloin vain ja missä vain. Kaikki lisäykset ja muutokset synkronisoidaan takaisin Family Tree Builder –ohjelmaan tietokoneellesi.

Family Tree Builder 7.0 tukee 40 kieltä, mm suomea, ruotsia, tanskaa ja norjaa.

Family Tree Builderin versiolla 7.0 voit ladata online-sukupuusi
Family Tree Builderin versiolla 7.0 voit ladata online-sukupuusi

Käytätkö jo Family Tree Builderin aikaisempaa versiota? Päivittäminen uusimpaan version on helppoa ja ilmaista. Olemassa olevat tiedot kopioidaan automaattisesti eikä niitä muuteta. Suorita yksinkertainen synkronointi ja voit alkaa muokata sukupuutasi myös online ja voit alkaa käyttää ilmaista mobiilisovellusta puun muokkaamiseen iPhonella, iPadillä tai Androidilla. Jos olet uusi käyttäjä, lataa Family Tree Builder 7.0 ilmaiseksi ja aloita uuden puun luominen tai tuo GEDCOM-tiedostosi sukupuun pohjaksi.

Onko sinulla jo online-sukupuu MyHeritage.com-sivustolla, mutta et käytä Family Tree Builder -ohjelmaa vielä? Voit ladata Family Tree Builder 7.0:n ilmaiseksi. Ohjelma kehottaa automaattisesti sinua lataamaan sukupuusi MyHeritage.comista tietokoneellesi. Tämän jälkeen puusi on synkronoitu ja sait paikalliskopion sukupuusi tiedoista. Ylimääräinen varmuuskopio on aina hyvä idea.

Family Tree Builderin versiolla 7.0 voit ladata online-sukupuusi
Family Tree Builderin versiolla 7.0 voit ladata online-sukupuusi

Family Tree Builderin toiminnot

Sync

Versiossa 7.0 julkaisemista on parannettu ja se on nyt kaksisuuntainen eli täysi synkronointi (lyhenne = sync). Tämä tarkoittaa sitä, että Family Tree Builder 7.0 –ohjelmalla voit nyt muokata synkronoitua sukupuutasi online MyHeritage.com-sivustolla tai käyttäen mobiilisovellusta. Online tehdyt muutokset (esim. lisäykset, muokkaukset ja poistot) otetaan mukaan Family Tree Builderiin tietokoneellasi seuraavassa synkronoinnissa. Hyvästi, vain-luku.

Synkronoinnin asetus online-perhesivustollesi
Synkronoinnin asetus online-perhesivustollesi

Kaikki sukupuun tiedot synkronoidaan – mukaan lukien valokuvat, videot, äänitiedostot, muistiinpanot, lähteet, lainaukset ja kaikki muukin, joka oli lisätty puuhun.

Voit synkronoida itse silloin, kun haluat, tai käyttää automaattista synkronointia, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

Sync-painike
Klikkaa Sync-painiketta, kun haluat julkaista perhesivustosi (klikkaa, jos haluat zoomata)

Synkronointi yksinkertaisesti viimeistelee MyHeritage-arkkitehtuurin ja toteuttaa “sukututkimuksen pilvessä”. Käyttäjällä voi olla sukupuu ja hän voi milloin vain käyttää tietokonetta, selainta tai mobiililaitetta kasvattaakseen puutaan ja lisätäkseen tietoja tai vain päästäkseen käsiksi puuhun ja näyttääksesi sitä sukulaisille ja ystäville.

Family Tree Builder 7.0 voi synkronoida monia sukupuita, joilla kaikilla on omat perhesivustonsa
Family Tree Builder 7.0 voi synkronoida monia sukupuita, joilla kaikilla on omat perhesivustonsa

Online-julkaisemisesta on paljon hyötyä. Näin saat ylimääräisen varmuuskopion online estämään tiedon katoamista, jos tietokoneeseesi tulee vika. Arvokkaat sukuhistoriatiedot ovat turvassa levyn rikkoutumiselta, viruksilta tai tietokonevarkailta. Voit jakaa sukupuusi sukulaisten kesken ja muokata sitä ”tien päällä” ilmaisella MyHeritagen mobiilisovelluksella. Smart Matches ja Record Matches vertaavat synkronoitua puutasi miljardeihin sukupuuprofiileihin ja historiallisiin tietueisiin löytääkseen sinulle uutta.

MyHeritagen synkronointi toteuttaa “sukututkimusta pilvessä”: voit päästä käsiksi sukupuuhusi ja muokata sitä usealla alustalla ja laitteella
MyHeritagen synkronointi toteuttaa “sukututkimusta pilvessä”: voit päästä käsiksi sukupuuhusi ja muokata sitä usealla alustalla ja laitteella

Oletko jo ladannut MyHeritagen mobiilisovelluksen? Se sallii sinulle pääsyn sukupuuhusi ja mahdollisuuden muokata sitä, missä ikinä oletkin. Nyt sovellus tukee myös puiden synkronointia Family Tree Builderiin.

Miten synkronoida

Klikkaa päätyökalupalkin sinistä Sync-painiketta synkronoidaksesi puusi perhesivustollesi. Synkronointivalikon kautta pääset käsiksi synkronointiasetuksiisi ja ohjauksessasi oleviin perhesivustoihin.

Synkronoi sukupuusi perhesivustosi kanssa
Synkronoi sukupuusi perhesivustosi kanssa

Synkronointiin kuuluu seuraavat vaiheet:

Askel 1 – perhesivustosi päivitykset ladataan ja sovitetaan Family Tree Builderiin
Askel 1 – perhesivustosi päivitykset ladataan ja sovitetaan Family Tree Builderiin
Askel 2 – Family Tree Builder valmistelee päivitykset lähetettäviksi perhesivustolle
Askel 2 – Family Tree Builder valmistelee päivitykset lähetettäviksi perhesivustolle
Askel 3 – päivitykset (mukaan lukien kuvat) ladataan perhesivustolle
Askel 3 – päivitykset (mukaan lukien kuvat) ladataan perhesivustolle
Askel 4 – perhesivusto käsittelee latauksen
Askel 4 – perhesivusto käsittelee latauksen

Synkronointi voi olla lyhyt tai pitkä riippuen siitä, montako päivitystä on tehty ja montako uutta kuvaa on lisätty. Synkronoinnin aikana voit klikata ”Jatka työskentelyä”-painiketta ja työskennellä sukupuun kanssa, samalla kuin synkronointi on käynnissä taustalla. Tämä on hyödyllinen uusi ominaisuus, koska nyt sinun ei tarvitse enää odottaa, kunnes prosessi on ohi. Jos synkronoinnin aikana löytyy joku ristiriita, sinulle ilmoitetaan siitä. Kun synkronointi on valmis, sukupuusi on perhesivustollasi valmiina katseltavaksi ja muokattavaksi.

Online-perhesivuston sukupuusi
Online-perhesivuston sukupuusi

Yksityisyytesi on meille tärkeää. Yksityistä tietoa, joka on syötetty Family Tree Builderiin – kuten DNA-tunniste, SSN-kentät ja kaikki kentät, jotka puun luoja on merkinnyt ”yksityisiksi”, ei synkronoida online-sukupuun kanssa.

Record Matching

Versiossa 7.0 Record Matching –teknologia tulee Family Tree Builderiin ja kasvattaa olemassa olevaa Smart Matching™ -teknologiaa etsien osumia MyHeritagen miljardien historiallisten tietueiden ja  sukupuuhusi välillä. Kasvavan tietuekokoelman, edistyksellisten algoritmien ja suuren palvelinkapasiteetin avulla Record Matching löytää osumia, joita useimmat käyttäjät eivät voi itse löytää. Ja kaiken lisäksi suurella tarkkuudella ja vaivattomasti.

Record Matches- osumien tarkastelu Family Tree Builderin versiossa 7.0
Record Matches- osumien tarkastelu Family Tree Builderin versiossa 7.0

Jos jollekin sukupuusi henkilölle löytyy tietueita, sukupuunäkymän profiilikorttiin ilmestyy ruskea kuvake (yleensä ison vihreän painikkeen yläpuolelle). Klikkaa sitä ja näet osumat. Voi tvahvistaa tai hylätä minkä tahansa Record Matches -osuman. Voit myös tuoda tietoa Record Matches –tuloksesta sukupuuhusi ja saat lähteet ja lainaukset itsellesi automaattisesti.

Klikkaa vihreää painiketta katsoaksesi Record Mathces -osumia
Klikkaa vihreää painiketta katsoaksesi Record Mathces -osumia

Record Matching on ensimmäinen ja ainoa teknologia maailmassa, joka automaattisesti löytää tärkeitä osumia sukupuuhusi sanomalehtien artikkeleista, kirjoista ja muista vapaan tekstin dokumenteista. Tämä on hieno uutinen sinulle, koska MyHeritagella on nykyään maailman suurin historiallisten sanomalehtien kokoelma, aina 1700-luvulle asti ja se on mukana tässä teknologiassa. Tämä on lisäys osumien löytämiseen rakenteellisista tietokannoista kuten syntymä-, avioliitto-, kuolin- ja sukututkimustietueet. Lyhyesti: Record Matching auttaa sinua löytämään olennaista tietoa esivanhempiesi elämästä, persoonallisuudesta ja saavutuksista.

Henkilön Record Match –osumien tarkastelu
Henkilön Record Match –osumien tarkastelu

Record Match voi usein johtaa jännittäviin löytöihin ja avata ovia jatkotutkimukselle. Et voi koskaan tietää, mitä tulet saamaan. Kokoelmissamme on sanomalehtiä, sukututkimustietueita, syntymä-, avioliitto- ja kuolintietueita, hautakiviä, sotilaspalvelustietueita, vuosikirjoja ja jopa etsintäkuulutusjulisteita ja pidätyskuvia!

Record Mathing voi tuoda esiin herkullista tietoa. On suvussasi musta lammas?
Record Mathing voi tuoda esiin herkullista tietoa. On suvussasi musta lammas?

Jotain Record Matches –tuloksia voi tarkastella ilmaiseksi, kun taas toiset vaativat erillisen MyHeritagen datatilauksen, jota ei ole liitetty perhesivuston Premium- tai PremiumPlus -tilaukseen.

Record Matching on mullistava teknologia, joka auttaa sinua parantamaan sukupuutasi todisteilla, jotka on saatu historiallisista tietueista. Kuuluisat sukututkmius-blogien pitäjät ja mielipidejohtajat James Tanner ja Randy Seaver ovat hiljattain ylistäneet sitä ”maagiseksi”. Toivomme, että se toimii ihmeellisesti myös sinulle.

Unicode

MyHeritage on maailmanlaajuinen sukuverkosto. Käsitelläkseen parhaiten eri kieliä Family Tree Builderin uusi versio 7.0 on kirjoitettu uudelleen tukemaan Unicodea. Kaikki tiedot voidaan nyt syöttää millä kielellä tahansa ja ne on talletettu tarkasti syötön yhteydessä. Aikaisemmin teksti ja tiedot piti tallentaa vain yhdellä kielellä eivätkä käyttäjät voineet sekoittaa eri kieliä.

Unicode-tuen ansiosta Family Tree Builder voi tallentaa tietoa, jonka käyttäjät ovat syöttäneet käyttäen mitä tahansa kielten ja merkkien yhdistelmää.

Edelliset Family Tree Builder –versiot tallensivat sukupuuprojektit .ZED-tiedostoina (ZED tulee sanoista Zipped GEDCOM, pakattu GEDCOM). Nyt versiossa 7.0 projektit on tallennettu .UZED-tiedostoina (UZED tulee sanoista Unicode ZED).

40

Muita ominaisuuksia

Family Tree Buiderilla on laaja valikoima ominaisuuksia ja se on ihanteellinen vasta-alkajille kuten myös ammattilaisille. Sen ominaisuuksiin kuuluvat valokuva-albumit, automaattinen kasvojen tunnistusteknologia kuvien merkitsemiseksi, kauniit sukupuukaaviot, julisteiden tulostus, raportit ja tilastot, vuorovaikutteiset kartat, DNA-tulosten tuki, automaattinen johdonmukaisuuden tarkistus ja paljon muuta.

Esittele sukusi historia aikajanalla
Esittele sukusi historia aikajanalla
Valokuvat antavat väriä sukusi historiaan
Valokuvat antavat väriä sukusi historiaan

Mitä tämä maksaa?

Riippumatta siitä, oletko päivittämässä tai asentamassa ohjelmaa ensimmäistä kertaa, Family Tree Builder 7.0 on ilmainen kuten aiemmatkin versiot.

Jos haluat lisätä rajattomasti henkilöitä ohjelmaan, tarvitset Premium- tai PremiumPlus-perhesivuston julkaistaksesi (synkronoidaksesi) perhesivustollesi sukupuusi, jossa on yli 250 yksilöä. Mutta kun kerran hankit Premium- tai PremiumPlus-tilauksen, Family Tree Builderin on käytössäsi jatkuvasti etkä maksa lisämaksuja. Päivitykset ovat ilmaisia toisinkuin muilla tuotteilla. Datatilaus tarvitaan historiallisiin tietoihin pääsemiseksi. Suosittelemme nippua, jossa on Premium- tai PremiumPlus-perhesivusto ja datatilaus, jolloin saat ohjelmasta parhaan hyödyn.

Family Tree Builderin Premium-versio lisää useita ominaisuuksia ilmaiseen versioon:

 • Smart Matches-osumien yhdistäminen – Smart Matches on ainutlaatuinen teknologia, joka älykkäästi sovittaa sukupuusi satoihin miljooniin toisten sukupuiden henkilöprofiileihin löytääkseen ihmisiä, joita et ehkä ole tuntenut. Yhdistäminen antaa sinun lainata tietoa Smart Matches-osumista omaan sukupuuhusi.
Smart Matches yhdistäminen
Smart Matches yhdistäminen
 • Kaikki-yhdessä kaaviossa – kaikki sukulaisesi piirrettynä samaan kaavioon.
Kaikki-yhdessä kaaviot
Kaikki-yhdessä kaaviot
 • Vuorovaikutteiset kartat havainnollistamaan esivanhempiesi elämäntaipaleita.
Vuorovaikutteiset kartat
Vuorovaikutteiset kartat

Yhteenveto

Family Tree Builder, johon on pakattu hienoja ominaisuuksia, joita et muualta löydä, on hieno työkalu aloittelijalle ja ammattilaiselle, joka on kiinnostunut sukunsa historiasta. Uudistetussa versiossa 7.0 on edistyksellinen synkronointijärjestelmä, Record Matching –teknologia, parempi ulkoasu ja uusien kielten tuki. Näin ollen edistyksellinen teknologiamme ja helppokäyttöinen ohjelma auttaa sinua tallentamaan sukusi digitaalisen perinnön ja säilyttämään sen tuleville polville.

Lataa Family Tree Builder 7.0 tänään.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

 • Tellervo Kaipio-Moilanen


  syyskuu 13, 2017

  Hei,
  Minulla on ongelma Family Tree Builderin kanssa. Edellinen tietokoneeni hajosi ja tässä uudessa Hp: läppärissä olen onnistuneesti Heritagen sivuilla muuten mutta yrittäessäni ladata Puuta suomenkielellä kone vaihtaa vanhemman version 8:si ja väittää ettei se onnistu vaikka samalla kertoo että se on olemassa.
  Olen aika kehno ATK nörtti. 70 vuotias mummeli, joka on tekniikasta aika pihalla.
  Miten etenisin? Onhan se hyvin tärkeä ohjelma.
  Ystävällisin terveisin
  Tellervo Kaipio-Moilanen