Seuraa meitä

Uutta: 33 miljoonaa suomalaista kirkonkirjaa lisätty

Kommentit2

Olemme juuri lisänneet merkittävimmät asiakirjat suomalaisten sukututkijoiden käyttöön MyHeritagen SuperSearchiin. 33 miljoonan valtava kokoelma digitoituja suomalaisia kirkonkirjoja. Suomen kirkolliset asiakirjat rippikirjoineen ja lastenkirjoineen ovat ajalta 1657- 1915. Kokoelmaa ylläpitää Suomessa luterilainen kirkko ja se kattaa liki 300 vuotta, tarjoten oivalluksia koko Suomen väestöstä tänä aikana.

Lähes kaikki suomalaista sukujuurta olevat voivat löytää esi-isänsä tästä kokoelmasta, seurata heitä ajan saatossa ja eripuolella Suomea, saada lisää tietoa heidän elämästään  ja laajentaa sukupuutaan monilla sukupolvilla tehden mielenkiintoisia löytöjä suvun historiasta.

Etsi Suomen kirkollisista rippi- ja lasten kirjoista


Vaikka osa Suomen kirkon kirjoista löytyi jo aiemmin netistä, kuvia ei oltu koskaan indeksoitu, eikä niistä voinut tehdä hakuja ennen kuin nyt. Suomen Arkistolaitoksen luvalla, MyHeritage on ensimmäisenä ottanut vastaan kovan haasteen indeksoida kirkonkirjat ja lastenkirjat. Ne löytyvät nyt ensimmäistä kertaa netistä, täysin indeksoituna ja etsintä valmiina, ja vain MyHeritagessa.

Tärkeys

Tämä kokoelma on erittäin merkittävä lähde kaikille Suomalaiset juuret omaaville sen tarjoaman verrattoman genealogisen tiedon määrän ja laadun ja vuoksi. On luultavaa, että se jää arvokkaimmaksi kokoelmaksi Suomalaisia historiallisia asiakirjoja netissä koskaan.

Tietueet sisältävät runsaasti tietoa. Perheen jäsenet on listattu yhdessä, ja perhe suhteet on ylös kirjattu. Uusimmat asiakirjat sisältävät syntymäpäiviä (ja usein syntymäpaikan, jos henkilö on syntynyt eri seurakunnassa), hääpäiviä (tai merkintä että henkilö on naimisissa), kuolinpäiviä (tai merkinnän että henkilö on kuollut), merkinnän mistä perhe on muuttanut tai minne muuttaa, ja merkinnän henkilön maineesta, ruumiillisista tai psyykkisistä vammoista jne.

Rippikirja (Church census)

Rippikirja arkistot, tunnetaan myös kotitalouksien tutkimuksina, kirkon tutkimuksina, ehtoollis-kirjoina, ja vahvistus kirjoina, rekisteröity kukin seurakunnan kylän, maatilan, ja kotitalouksien (perheyhteisön) mukaan. Rippikirjojen tarkoitus oli arkistoida seurakuntien katekismus-kokeiden tulokset vuosittain: lukutaito, kristinuskon ymmärtäminen, ja osallistuminen pyhään ehtoolliseen. Kirjat kattoivat yleensä viiden tai 10 vuoden ajanjakson. Tästä syystä, asiakirja päiväykset tässä kokoelmassa esitetään vuoden jaksoissa.

Kylä koostui tila ryhmittymistä samalla alueella; monesti useampi perhe asui samalla maatilalla. Kaupungeissa, asiakirjat oli jaoteltu korttelin tai kadun mukaan, kylien sijaan. Joskus yksittäiset ihmiset ja ei-maanomistajat oli listattu aakkosjärjestykseen kirjan loppuun. Talouksiin kuului yleensä monta sukupolvea samaa perhettä — vanhemmat aikuisten lastensa kanssa, lasten puolisot, ja heidän lapsenlapsensa. Tästä syystä, väärät vanhempi-lapsi ja puoliso suhteet saattoi päätellä indexistä. Lisäksi, vanhemmat asiakirjat eivät aina sisältäneet listaa perhesuhteista.

Koska kokoelma kattaa liki 300 vuotta, syötetyt tiedot vaihtelevat huomattavasti vuosien kuluessa. Aiemmat tutkimukset ovat heikompia, kun taas lisätietoja kirjattiin myöhempinä vuosina, kun standardoituja muotoja otettiin käyttöön vuonna 1780. Kirjat saattoivat sisältää talouden kaikkien henkilöiden nimet (mukaan lukien rengit ja palvelusväen), suhteen talonpäähän, syntymäajan ja -paikan, , sekä muuta tietoa liittyen katekismukseen, ehtoolliseen, kasteeseen, virkaan tai ammattiin. Tietoa vihkimisistä, kuolemista, ja minne tai mistä perhe muuttaa löytyi joskus asiakirjoista.

Luterilainen kirkko oli valtion uskonto Suomessa satoja vuosia. Viralliset Kirkonkirjat Suomessa alkaa vuodesta 1686 – kun kuninkaan päätöksellä valtuutettiin kirkot pitämään kirjaa. Kuitenkin jotkut seurakunnat olivat pitäneet kirjanpitoa jo useiden vuosikymmenten ajan, joten joitakin tietoja löytyy jo vuodesta 1657.

Suomea ja Ruotsia; Synonyymejä yllinkyllin

Suomi oli osa Ruotsia vuoteen 1809, mutta vasta 1863 Suomi liittyi Ruotsin rinnalle viralliseksi kieleksi. Siksi, monet asiakirjat ja lastenkirjat olivat ruotsiksi 1800 luvun puolivälin tienoille asti.

Kun läpikäyt kokoelmia, käytä kaikkia variaatioita sukunimestä mitä sinulla on samoin paikan nimissä, Olivatpa ne Suomeksi tai Ruotsiksi, näin saat tuottavammat tulokset. MyHeritage rakentaa ja käyttää hyödyksi laajaa almanakkaa sukunimistä tässä kokoelmassa, joten onnistut usein, vaikka et kirjoittaisi esivanhempanne sukunimiä täsmällisesti samoin kuin se oli kirjoitettu. Teimme kaiken kovan työn, jotta sinun ei tarvitse, tuhansille sukunimille. Esimerkiksi, MyHeritage ymmärtää, että seuraavat sukunimet ovat synonyymejä toisilleen ja millä tahansa niistä etsimällä löytyy muitakin variaatioita sukunimestä:
Gustafsdr, Gustafsdotter, Gostafsdr, Gostafsdotter, Gustafd, Gustafdotter, Gustafdtr, Gustafdr, Gustaffsdr, Gustaffsdotter, Gustafsdt, Gustafsdotter, Gustafsd, Gustafsdtr, Gustavsdtr, Gustavsdotter, Gustavsdr, Gustofsdtr, Gustofsdotter, Gustofsdr, Gustsdr, Gustsdotter.

Lastenkirjat (Pre-confirmation books)

Kirkonkirjat tunnettiin myös lastenkirjoina ja rippikirjoina. Näitä käytettiin pääasiassa seurakunnissa Itä-Suomessa. Ne listaavat nimeltä lapset joita ei ole vielä konfirmoitu tai eivät ole saaneet ensimmäistä ehtoollista (nuoremmat kuin 14- 16). Lastenkirjat on järjestetty samalla tavoin kuin rippikirjat. Lapset oli kirjattu vanhempiensa kanssa kotipaikan mukaan. Ripiltä päästyään he eivät enää kuuluneet lasten kirjoihin, vaan heidät siirrettiin rippikirjoihin perheineen.

Esimerkit

Käyttäen SuperSearchiä, me onnistuimme löytämään tietoja henkilöstä Johan Ludvig Runeberg, Hän oli Suomen kansalliskirjailija ja Suomen kansallislaulun sanojen kirjoittaja, ja hänen vaimostaan, Fredrika Charlotte Tengströmistä, joka oli suomalaisen historiallisen fiktion pioneeri ja yksi ensimmäisistä naistoimittajista Suomessa.

Johan Ludwig Runeberg luokitellaan Suomen kansallishenkilöksi: Runebergin päivää vietetään vuosittain Suomessa Helmikuun 5, Hänen syntymäpäivänään. Mantelin makuinen leivonnainen nimeltä Runebergin torttu on kaupoissa myynnissä tammikuun alustahelmikuun 5. päivään, ja Helsingin sydämestä löytyy Johan Ludwig Runebergin patsas, sen on tehnyt hänen poikansa Walter Runeberg. Johan Ludwig Runebergin kuva valittiin myös suomalaiseen 10 € juhlarahaan. Me löysimme neljä asiakirjaa Johanista — kaksi Suomen kirkon-rippikirjoista ja kaksi -lastenkirjoista.

Suomen kirkon rippi kirjoissa ajalta 1838- 1847, Johan oli listattu vaimoineen. Siinä näkyy hänen kokonimensä, maa, seurakunta, tila, ja syntymäaika. Toinen rippikirja on vuosilta 1848- 1857.  Siinä on Johan vaimonsa kanssa, mutta myös heidän lapsensa: Ludvig Michael (syntyi 19.1.1835), Lorenzo (syntyi 8.12.1836), ja Walter Magnus (syntyi 29.12.1832).

Lasten kirjasta ajalta 1838- 1847, näkyy Johan vaimonsa ja kolmen lapsen kanssa mainittuna sekä kaksi muuta lasta: Johan Wilhelm (Syntyi 8.2.1843), ja Jacob Robert (syntyi 7.3.1846). Tässä asiakirjassa mainitaan hänen koko nimensä maa, seurakunta, tila, ja syntymäaika. Lastenkirjassa vuosilta 1848 -1858 löytyy 6 lasta, Fredrik Carl (syntyi 7.10.1850). vuodesta 1837, Johan toimi Latinallisen kirjallisuuden professorina Porvoon lukiossa. Asiakirjasta ilmenee Johanin ammatti eli professori, kuten kuvassa alla näkyy.

Toinen esimerkki, löysimme rippikirjoista merkinnän kuuluisan säveltäjän Jean Sibeliuksen vanhemmista, Christian Gustaf Sibelius ja Maria Charlotta Borg, ja vanhempi sisar Linda Maria. Jeanista löytyy merkintä Hämeenlinnan kirkonkirjoista ajalta 1858- 1864. Jean syntyi siellä vuonna 1865, ja naimissa ollessaan hän asui lapsineen Tuusulassa (Järvenpäässä).

Kuinka katsoa uusia kokoelmia

Tämä uusi digitalisoitu sisältö on jo valmiina tutkittavaksi SuperSearchillä, meidän globaalista etsintäkoneesta historiallisille tiedoille. Lisäksi, meidän Record Matching teknologia automaattisesti tuo sinulle relevantteja tietoja uudesta kokoelmasta sukupuussasi oleviin henkilöihin. Jos sukupuusi ei ole vielä MyHeritagessa, lataa puusi GEDCOM tiedostona, ja saat heti hyödyt Record Matcheistä tässä kokoelmassa.

Etsiminen Finland Church Census and Pre-confirmation Rolls on ilmainen. Selataksesi asiakirjoja tai Record Match:ejä tarvitset tilauksen.

The fully indexed and searchable Finnish Church records, along with millions of scanned original documents, can be found only on MyHeritage. We invite you to discover your Finnish roots, search this invaluable collection today and learn more about your ancestors.

MyHeritage oli ensimmäinen firma, joka digitalisoi ja julkaisi Swedish household examination records, ja sitten moninkertaisti Danish Census records vuosilta 1906- 1930. Lisättynä Finland Church Census and Pre-confirmation Rolls — me jatkamme johtavana sukututkimus teknologia saralla. Me jatkamme vielä! Työskentelemme jatkuvasti digitalisoidaksemme lisää arkistoja auttaaksemme sinua selvittämään tietoa esi-isiesi elämistä ja selvittäessäsi menneisyyttäsi

Kerro meille, mitä löydät!

Nauti!
MyHeritage Tiimi

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

 • kimmo koch


  25 syyskuun, 2016

  Tervhdys My heratage teami,

  Olen käyttänyt sivustoanne ainakin 10 vuotta. Jokin vuosi sitten tein virheen ja muutin tilini maksulliseksi. Tarkoitus oli kokeilla sitä vuoden ajan, kun vuosi oli kulunut enkä halunnut jatkaa maksullista palvelua, tilini suljettiin! Haluaisin pitää perhesivustoni alkuperäisenä maksuttomana sivustona.

  Terveisin
  Kimmo Koch
  Kimmo.koch@dnainternet.net

  • annikka


   9 marraskuun, 2016

   Hei Kimmo,
   Sähköpostiosoitteellasi löytyy MyHeritage tili mutta ei perhesivustoa. Voit nyt kirjautua tilillesi ja luoda uuden sivuston. Siitä ei tule mitään maksua, kunhan henkilömäärä pysyy perussopimuksen puitteissa.
   Terveisin
   Annikka