Seuraa meitä

Uutta: Ellis Islandin ja muut New Yorkin matkustajaluettelot

Kommentit2

Uutta: Ellis Islandin ja muut New Yorkin matkustajaluettelot

Olemme iloisia voidessamme kertoa, että olemme lisänneet Ellis Islandin ja muut New Yorkin matkustajaluettelot SuperSearch™-hakukoneeseen. Sisältö on uniikkia eikä sitä aikaisemmin ole ollut hakukelpoisena. Tämä kokoelma on osa yli 8,27 miljardista historiallisesta tiedostamme. Kokoelma kattaa vuodet 1820-1957 ja sillä on suurta merkitystä kaikille, jotka yrittävät jäljittää maahanmuuttajaesivanhempiensa saapumisen Amerikkaan. Tässä kokoelmassa olevien 90 miljoonan tiedon ja ennestään tuntemattomien tarinoiden odotetaan antavan lisää puhtia sukututkimuksille, sillä ne kertovat siitä, kuinka perheiden jäsenet irroittivat juurensa ja istuttivat ne uudestaan Yhdysvaltoihin.

Tee nyt hakuja Ellis Islandin ja muista New Yorkin matkustajaluetteloista, 1820–1957.

Nämä matkustajaluettelot ovat vertaansa vailla oleva tietolähde ja ne kattavat 138 vuotta siirtolaisuutta kaikkialta maailmasta Yhdysvaltoihin. Tiedot alkavat ajalta ennen kuin Ellis Island avasi ovensa 1.1.1892. Kokoelman ensimmäiset 72 vuotta ovat Ellis Islandia edeltävältä ajalta. Ellis Island pysyi auki vuodesta 1892 vuoteen 1954 ja tämä kokoelma sisältää siirtolaistiedot koko tältä aikaväliltä. Kun päästään kokoelman viimeisiin vuosiin, 1940- ja 1950-luvuille, ovat kuljetusmenetelmät kehittyneet valtavasti ja löydät tietoja siirtolaisista, jotka saapuivat lentäen kaupungin eri lentokentille.

Aikaisemmin, vuosina 1855-1890, New York Cityn pääasiallinen maahanmuuttoasema oli Castle Gardenissa. Barge Officea käytettiin siirtolaisten maahanmuuttoasemana 19.4.1890-31.12.1891 ja jälleen 15.6.1897-18.12.1900. Sekä Castle Garden että Barge Office sijaitsivat Ala-Manhattanilla.

Alla oleva kuva näyttää Castle Gardenin (vasemmalla) ja Barge Officen (oikealla) sijainnin. Ellis Island ja sen pääasiassa puinen päärakennus avattiin 1.1.1892 ja se paloi maan tasalle kesäkuun 14 päivän yönä vuonna 1897. Barge Officesta tuli jälleen virallinen siirtolaisten maahanmuuttoasema Ellis Islandin jälleenrakentamiseen saakka; Ellis Island avautui uudelleen 19.12.1900.

Annie Moore, 15, Corkin kreivikunnasta Irlannista oli ensimmäinen tulija saaren siirtolaisrakennukseen 2.1.1892. Hän sai muistoksi roolistaan Yhdysvaltojen historiassa 10 dollarin arvoisen kultakimpaleen. Alla olevan kuvan patsas on hänestä ja hänen perheestään.

Annie Moore-patsas, kuvaaja: Peter Craine

Vuodesta riippuen matkustajista tallennetut tiedot saattavat sisältää nimen, iän, sukupuolen, ammatin, päivämäärän, määränpään, fyysisen kuvauksen ja tietoja koskien alkuperää esim. kotimaan, kansalaisuusaseman, rodun, kansallisuuden, syntymäpaikan tai perheenjäsenten ja ystävien osoitteita. Varhaiset matkustajaluettelot olivat yksisivuisia ja niihin tallennettiin minimaaliset tiedot matkustajista. Ajan mittaan lomakkeet yhdenmukaistettiin ja niihin lisättiin kysymyksiä.

Vuonna 1897 aloittivat maahanmuuttoviranomaiset kysellä saapujilta niiden sukulaisten ja ystävien nimiä ja osoitteita, joiden luo he olivat menossa ja vuonna 1907 heidän kotimaahan jääneiden lähimpien sukulaisten tai ystävien nimiä ja osoitteita. Merkittävää sukututkijoiden kannalta on se, että, ensimmäisen kerran, näiden täydentävien kysymysten vastaukset on nyt MyHeritagen toimesta indeksoitu ja ne tuottivat 26,6 miljoonaa nimeä Ellis Islandin ja muut New Yorkin matkustajaluettelot-kokoelmaan MyHeritagessa. Muut organisaatiot ovat digitoineet nämä tiedot jo aikaisemmin, mutta vastauksia näihin täydentäviin kysymyksiin ei ole indeksoitu – ennen kuin nyt!

Monet matkustajaluettelot ovat kaksisivuisia ja tavallinen sukututkijan ongelma on ollutkin se, että hän on löytänyt yhden sivun ja missannut toisen. Ensimmäistä kertaa MyHeritage on ratkaissut tämän ongelman ”tikkaamalla” tuplasivut yhteen yhdeksi dokumenttikuvaksi, varmistaen, että käyttäjiltä ei jää tärkeää tietoa huomaamatta.

Katso esimerkki ”tikatuista” tiedoista alla

Ellis Islandin ja muut New Yorkin matkustajaluettelot 1820-1957 – John Smith, MyHeritage SuperSearch

Tästä kokoelmasta löytyy monia kiinnostavia historian henkilöitä:

Saksalaissyntyinen teoreettinen fyysikko, Albert Einstein, saapui Westernland-laivalla 17.10.1933. Einstein jäi Yhdysvaltoihin kuultuaan natsien takavarikoineen hänen omaisuutensa.

Ellis Islandin ja muut New Yorkin matkustajaluettelot, 1820-1957 – Albert Einstein, MyHeritage Super Search

Charlie Chaplin syntyi Englannissa vuonna 1889. Hän oli koomikko, näyttelijä, elokuvantekijä, ohjaaja ja säveltäjä josta tuli kuuluisa mykkäelokuvien aikana. Häntä pidetään yhtenä elokuvahistorian ikonisimmista henkilöistä. Hän saapui 23-vuotiaana Oceanicilla Ellis Islandille 10.10.1912.

Ellis Islandin ja muut New Yorkin matkustajaluettelot, 1820-1957 – Charles Chaplin, MyHeritage Super Search

Madeline Albright, alun perin Marie Jana Korbelová syntyi Tsekkoslovakiassa 1937. Hän on ensimmäinen Yhdysvaltain ulkoministerinä toiminut nainen. Hän saapui SS Americalla Ellis Islandille 11.11.1948 yhdessä äitinsä Annan ja kahden nuoremman sisaruksen kanssa.

Ellis Islandin ja muut New Yorkin matkustajaluettelot, 1820-1957 – Marie Jana Korbelová, MyHeritage Super Search

Käyttäjät, joilla on sukupuu MyHeritagessa tai he, jotka ovat ladanneet Gedcom sukupuun, hyötyvät välittömästi Record Matching-teknologiasta, joka automaattisesti paljastaa uudet tiedot niistä esivanhemmista, jotka ovat tässä kokoelmassa.

Hakujen tekeminen Ellis Islandin ja muiden New Yorkin matkustajaluetteloiden kokoelmasta on ilmaista. Tietojen ja skannattujen kuvien tarkastelemiseen sekä pääsyyn Record Matches-osumiin vaaditaan sopimus.

Tämä MyHeritage-kokoelma on laatuaan täydellisin ja hyödyllisin. Ellis Islandin ja muut New Yorkin matkustajaluettelot ovat tärkeä lähde niille sukututkijoille, joiden esivanhemmat tulivat tuohon aikaan siirtolaisina Yhdysvaltoihin.

Teemme työtä, jotta voimme lähitulevaisuudessa lisätä kokoelmaan maahanmuuttotietoja muista, eri puolella Yhdysvaltoja olevista satamakaupungeista kuin myös useista tärkeistä rajanylityspaikoista Kanadassa.

Viihdy!

Tallenna

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

 • Mirjami Paaso


  30 marraskuun, 2017

  Voitteko korjata äitini Hilkka Lindroosin , omaasukua Tuomisto syntynyt 1.7.1922 toisen nimen. Oikea toinen nimi on Annikki . Terv Mirjami Paaso , omaasukua Lindroos

  • annikka


   1 joulukuun, 2017

   Mirjami, me emme voi tehdä korjauksia sukupuihin. Ota yhteyttä kyseisin sukupuun omistajaan ja pyydä häntä tekemään korjaukset. Terveisin Annikka