Tutustu MyHeritagen tutkimustiimiin

Kommentit

MyHeritagen tutkimustiimiin on koottu lahjakkaita tutkijoita sukututkimuksen, historian ja journalismin aloilta. Ryhmä ”kaivautuu” syvälle ja selvittää sukutarinoiden yksityiskohtia sekä helpottaa perheiden yhdistymisiä. Esittelemme tässä artikkelissa ryhmän jäsenet, jotka kertovat vähän omista taustoistaan ja intohimostaan tutkimukseen.

Roi Mandel:

Roi Mandel, joka johtaa MyHeritagen tutkimustiimiä, sanoo: ”Jokaisella suvulla on poikkeuksetta joku hieno tarina liittyen suvun historiaan. Joskus tarina odottaa vain poimimista – ja joskus täytyy sukeltaa syvemmälle; kaivaa esiin pölyyntyneet valokuva-albumit ja kirjeet tarinan löytämiseksi. Uteliaisuus on avainsana, kun halutaan löytää kiehtovia sukutarinoita.”

Roilla on 15 vuoden kokemus toimittajan työstä uutis- ja aikakausilehtien kirjeenvaihtajana, hän rakastaa historiaa ja inhimillisiä tarinoita. Hänen vastuullaan on löytää tarinoita MyHeritage-käyttäjien suvuista ja yhdistää perheitä eri puolilla maailmaa. Hän ja hänen tiiminsä käyttävät päivittäin MyHeritagen uskomatonta tietokantaa valaistakseen historiallisia henkilöitä ja tapahtumia. ”Olen etuoikeutettu voidessani työskennellä paikassa, jossa on mahdollisuus kuulla niin paljon hämmästyttäviä tarinoita ihmisistä, joiden elämä on muuttunut täysin – jotka ovat löytäneet kadoksissa olleita sukulaisia monien vuosien etsimisen jälkeen.”

Roi on naimisissa ja kahden lapsen isä. Hän on syntynyt Israelissa ja hänellä on hum.kandin tutkinto Media opinnoissa ja historiassa. Hän aloitti työnsä MyHeritagessa vuonna 2015 ja jätti välittömästi puumerkkkinsä kertomukseen “Real Uncle Sam”, jonka New York Times julkaisi. Hän oli myös tiivisti mukana historiallisessa tutkimustyössä, joka koski juutalaista yhteisöä Korfun saarella, Kreikassa. Viimeisen kolmen vuoden aikana hän on järjestänyt monia perheiden yhdistämisiä eri puolilla maailmaa.

Nitay Elboym:

Tutkijamme Nitay Elboymin motto on: ”Tutkimuksessa ei ole kyse tiedosta – siinä on kyse tiedon takana olevista ihmisistä.” Nitay sanoo: ”Minulla on tunne, että sukututkimukseni sulkeutuu vasta kun olen saanut jutella asianosaisten kanssa, jakaa heidän kanssaan löytämäni tiedot heidän sukunsa historiasta ja kuulla heidän reaktionsa.”

Työskenneltyään yli 10 vuotta tutkian journaliin huipulla Nitaysta tuntuu, että syvätutkimuksessa on kyse pienten tiedon murusten yhdistämisestä kattavan kuvan saamiseksi. Nitayn laaja kokemus ihmisten haastattelemisessa antaa hänelle syvällisen käsityksen kuhunkin inhimilliseen tarinaan sisältyvistä arkaluontoisista puolista.

Nitay on syntynyt Israelissa mutta hän on asunut myös USA:ssa ja Argentiinassa. Useiden vuosien kokemus asumisesta ulkomailla sekä hum. kandin tutkinto historiassa, on antanut hänelle laajan perspektiivin siihen, kuinka eri ihmiset elävät elämäänsä eri aikoina ja eri paikoissa.

Tultuaan töihin MyHeritageen hän on johtanut useita menestyksekkäitä perheenyhdistämisiä ja sukututkimusprojekteja, jotka ovat saaneet julkisuutta mediassa eri puolilla maailmaa.

Elisabeth Zetland:

 

Ranskalaissyntyinen Elisabeth Zetland suoritti filosofian tohtorin tutkintonsa (kunniamaininnalla) keskiaikaisessa historiassa Paul Valéryn yliopistosta Montpellierissä Ranskassa. Hänen alkuperäinen, uraauurtava tutkimuksensa jäljitti 1400-luvulla Firenzessä asuneiden juutalaisperheiden sukupuita ja mahdollisti vuosien 1437 ja 1464 välisen toscanalaisen juutalaisuuden taloudellisen ja sosiaalisen historian dokumentoinnin.

Elisabetin tutkimuksellinen lahjakkuus ja kokemus hänen sukututkimuksellisen intohimonsa lisäksi teki hänestä luonnollisen osan MyHeritagea vuonna 2011. Vuonna 2012 hänestä tuli MyHeritagen maavastaava ranskankielisille alueille ja vuodesta 2016 hän on ollut MyHeritagen sukututkimustiimin täysipäiväinen jäsen.

Elisabethin suosikkityöpäivä on sellainen, jolloin hän saa jonkun nimen, löytää riittävästi todisteita rakentaakseen suuren sukupuun ko. nimelle ja matkan varrella löytää uskomattomia kertomuksia kuten äskettäin ohjelman Fox & Friends juontajille (päivittäinen uutis- ja talkshow ohjelma Fox News kanavalla USAssa) ja Good Morning Britain-ohjelmaan (arkipäivien aamuohjelma ITV-kanavalla Englannissa).

Hän pitää itseään sukututkimusaddiktina ja täydellisesti omistautuneena sukututkimukselle. Muutaman viikon kuluttua hän lähtee amerikkalaisen miehensä kanssa Moskovaan tapaamaan tämän kadoksissa olleita sukulaisia, jotka löytyivät MyHeritagen avulla!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin