Seuraa meitä

Karmaisevia sukutarinoita

Kommentit2

Eräs palkitsevimmista asioista sukututkimuksessa on esivanhempiimme liittyvät tarinat, joista emme ole koskaan kuulleet ja jotka voimme tallentaa tuleville sukupolville. Koskaan ei voi tietää, kuinka jännittäviä ja vaikka kreisejäkin tarinoita voi löytyä menneistä sukupolvista.

Banaanikuolema

Joku aika sitten Becky-niminen MyHeritage-käyttäjä twiittasi iso-isoisäänsä liittyvästä tarinasta:

Becky oli syöttänyt iso-isoisänsä tiedot MyHeritage sukupuuhun ja kun hän selaili Record Matches-osumiaan pompahti yllä oleva uutinen esille.

Näyttää siltä, että multitaskaaminen ei ollut hänen iso-isoisänsä vahvuuksia. Hän oli menettänyt autonsa hallinnan, rysäyttänyt sen rautatieaidan läpi ja kuollut syödessään banaania.

Neuvo: ”Älä syö, kun ajat!”

Vastattuamme Beckyn twiittiin, hän twiittasi takaisin: ”Aika villiä, en olisi koskaan löytänyt tätä ilman teitä”

Beckyn löytö iso-isoisänsä ennenaikaisesta ja …hedelmäisestä poismenosta innoitti meitä etsimään muita MyHeritage-käyttäjien löytämiä, suvuissaan tapahtuneita epätavallisia asioita.

Giljotiinikuolema

MyHeritage-käyttäjä Anja Toebat sai selville, että hänen kuudennen polven isoisänsä oli teloitettu giljotiinillä 2.11.1803. Pieter-Jozef Cloedt oli ollut pahamaineisen ryöstöjoukkion jäsen Bruggessa, Belgiassa.

Anja kirjoittaa: ”Luulen, että kaikki belgialaiset tuntevat tarinat tästä vaarallisesta ryöstöjoukkiosta. Jokainen heistä oli syntynyt huonoihin oloihin ja he kaikki yrittivät vain selvitä. Valitettavasti he valitsivat huonon tavan tehdä sitä. He asuivat metsissä ja ryöstivät maanviljelijöitä yöaikaan.”

Myöhemmin joukkiosta tehtiin sarjakuva nimeltä ”Baeckelandin jengi.”

Anjan esi-isästä tehty sarjakuvahahmo
Pieter-Jozefin teloitusmääräys

Salamakuolema

Käyttäjä, Dee Weingartner Bradley Grimsrud sai selville, että hänen iso-isoäitinsä kuoli erittäin epätodennäköisissä olosuhteissa.

Deen iso-isoäiti, Karen Antonete Christonsdatter (Gryttebakke) syntyi vuonna 1839 Norjassa. Hän, hänen aviomiehensä, heidän neljä lastaan ja Karenin äiti muuttivat Minneapolikseen vuonna 1870. Karenin mies työskenteli rautateillä ja he asettuivat asumaan aseman vieressä olevaan tönöön. Tönön katossa oli reikä, joka oli jäänyt paikkaamatta, kun uunin putki oli poistettu. Karen seisoi tämän reiän kohdalla ukkosmyrskyn aikaan, ja salama iski häneen reiän läpi ja tappoi hänet hetkessä. Kukaan muu ei loukkaantunut eikä rakennuksellekaan tullut mitään vaurioita. Se oli kuin… no, kuin salaman isku.

Tässä on artikkeli tapauksesta Star Tribune-lehdessä 27. heinäkuuta 1870

Tekaistut mäyrätappelut

MyHeritage-käyttäjä Nora Bangerter paljastaa vähemmän traagisen tarinan isoisästään, William Ranson Milleristä (joka tunnettiin pilkkanimellä ”Dragline”). Noran isoisä teki mitä tahansa saadakseen nopeasti rahaa. Hänen kuuluisin juonensa oli järjestää feikkejä mäyrätappeluita Elyssä, Nevadassa.

kuva

William Ranson Miller, alias Dragline Miller

Hän sai, ilmeisesti ystävänsä matkimaan mäyrän ääniä ja haukkuvia koiria ja haastoi katsojat työntämään kätensä mäyrän onkaloon.

No… hän saa kyllä pisteemme luovuudesta.

Intohimorikos

MyHeritage-käyttäjä Margie Wirth löysi sukuunsa liittyvän tarinan, jota voi lukea kuin vanhanaikaista rikosromaania. Mustasukkainen rakastajatar murhasi Margien iso-iso-isoisän serkun keskellä päivää – Tappaja vapautettiin myöhemmin sillä hänen väitettiin olleen tekoa tehdessään ”tilapäisessä mielenhäiriössä”.

Janesville Gazette-lehti kirjoitti sarjan artikkeleita George Schumacherin murhasta vuonna 1907, aloittaen 18.4 tapahtuneesta ampumisesta päätyen hänen kuolemaansa saman vuoden marraskuun 28. Lehden mukaan Florence Dugan ampui George Schumacheria selkään riideltyään tämän kanssa kadulla. Florence väitti heidän olleen aikaisemmin naimisissa ja että George oli käyttänyt häntä hyväkseen, varastanut häneltä ja lopulta jättänyt hänet toisen naisen takia. Georgen morsian, joka oli ampumisen aikaan paikalla kertoi, ettei hän ollut koskaan kuullut Florencesta ennen kuin sai tältä kirjeen vähän ennen ampumistapausta.

George selvisi itse ampumisesta hengissä, mutta kuoli kuukausia myöhemmin komplikaatioihin. Florence väitti oikeudessa, että Georgen käytös häntä kohtaan aiheutti hänelle ”tilapäisen mielenhäiriön, joka johti ampumiseen. Juryn mielestä hän oli vakuuttava, koska hänet vapautettiin syytteistä.

Monet kiitokset Becky, Anja, Dee, Nora ja Maggie, kun jaoitte nämä tarinat kanssamme!

Millaisia tarinoita sinä olet löytänyt? Meistä olisi kiva kuulla niistä! Kerro meille kommenteissa.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

  • Pekka Sippola


    3 syyskuun, 2019

    Yhdeksäs isoisoisäni mestattiin 1597.

  • Sirpa


    3 syyskuun, 2019

    Minun esi-isiä kolmessa polvessa on toiminut pyöveleinä Turussa ja Kajaanissa joten joku heistä on voinut toimia edellisessä surmassa toimeenpanijana.