MyHeritage auttaa, 75 vuoden jälkeen, palauttamaan toisen maailmansodan aikaisen tuntolevyn veteraanin perheelle

Kommentit

Toisen maailmansodan veteraani, Marion Yates, ei koskaan kertonut perheelleen sodasta ja siitä, mitä hän oli kokenut siellä. Hänen poikansa Keith varttui tietämättä paljonkaan isänsä palvelusajasta. Joten, kun MyHeritagen tutkimustiimi otti yhteyttä Keithiin kertoen, että hänen isänsä, toisen maailmansodan aikainen tuntolevy on löytynyt, hän oli hämmentynyt.

MyHeritage-ystävä Yvette Corporan tapasi veteraanin pojan Keith Yatesin Fox and Friends-ohjelmassa. Katso haastattelu täällä:

Marion Yates

Marion kasvoi pienessä, Kentuckylaisessa Calhounin kaupungissa, jossa hän värväytyi Yhdysvaltojen armeijaan toisen maailmansodan aikana. Hänet lähetettiin Camp Suttoniin, Etelä-Kaliforniaan, josta matka jatkui palvelukseen ja hänestä tuli osa 225. divisioonaa.

Kuva Marion Yatesista armeijassa

75 vuotta myöhemmin…

Romanialainen, Vasile-niminen mies, oli etsimässä aarteita Barin metsässä Italiassa. Vasilen harrastuksena on aarteiden etsiminen maasta metallinpaljastimen avulla.

Google Earth kuva Barin metsästä, Italiassa, missä Vasile suoritti etsintöjä.

Vasile löysi tuntolevyn, jossa oli nimi Marion. Hän ajatteli sen kuuluneen naissotilaalle ja aikoi etsiä sotilaan perheen sekä palauttaa tuntolevyn heille.

Vasile löytämänsä tuntolevyn kanssa.

Koska Vasile ei pystynyt löytämään perhettä, hän pyysi apua MyHeritage-tiimiltä. Hän jakoi tiedot löydöstään ja kuvan tuntolevystä MyHeritagen Facebook-sivulle.

Vasilen Facebook-postaus

Sen jälkeen MyHeritagen tutkimustiimi aloitti työnsä. He kahlasivat läpi lähes 10 miljardia historiallista tietoa MyHeritagen SuperSearch™-hakukoneessa yrittäessään paikallistaa Marionin. He saivat selville, että Marion oli miespuolinen sotilas Yhdysvaltojen armeijassa ja että hänen poikansa Keit Yates elää ja voi hyvin Kentuckyssa.

Kadonneen tuntolevyn palauttaminen

MyHeritage-tutkimustiimi odotti malttamattomana paikallistettuaan Keithin.Aluksi heidän ei onnistunut saada yhteyttä häneen, mutta he eivät luovuttaneet. He olivat varmoja, että Keith olisi innoissaan saadessaan tuntolevyn. Vasta Keithin vaimo, Cindy, sai hänet vakuuttuneeksi ja puhumaan tiimin kanssa.

Vaihdettuaan tietoja Marionista ml. palveluksesta vapauttamiseen liittyvät paperit, Keith ymmärsi kaiken täsmäävän.

MyHeritage-tiimi sai antaa Keithille tämän tärkeän perintöesineen hänen isänsä palvelusta armeijassa – pienen muiston Marionin kokemuksista armeijavuosinaan. Hetki oli ikimuistoinen Keithille ja hänen perheelleen.

 

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin