Lokakuussa 2019 kokoelmiin lisättyjä uusia historiallisia tietoja

Kommentit

Lokakuussa 2019 on lisätty 18,6 miljoonaa uutta historiallista tietoa seitsemään uuteen kokoelmaan eri puolilta maailmaa, mm. Australiasta, Espanjasta, entisestä Neuvostoliitosta, Latviasta, Yhdysvalloista, Saksasta ja Tanskasta.

Alla tietoja näistä uusista kokoelmista:

KokoelmaKuvausTietojen määräLinkki hakuun
Australia Kuolinilmoitukset, 1860-2019Kokoelma sisältää kuolinilmoitukset, hautausilmoitukset ja muistokirjoitukset eri lähteistä Australiasta. Nämä ilmoitukset kattavat pääsääntöisesti vuodet 1900-2019 lisättynä muutamilla ilmoituksilla edeltävältä 50 vuodelta.7 060 362 tietoaTee nyt hakuja
Spain, Bilbao Diocese, Katolisen seurakunnan rekistereitä, 1501-1900Tämä kokoelma koostuu Bilbaon roomalaiskatolisen hiippakunnan kaste-, avioliitto- ja kuolintiedoista. Suurin osa tiedoista vastaa Biskajan historiallista aluetta Baskimaassa Espanjassa ja pieni osa tiedoista on Cantabriasta4 966 780 tietoaTee nyt hakuja
Neuvostoliitto, sodissa kaatuneet ja kadonneet, 1915-1950Tässä kokoelmassa on tietoja Neuvostoliiton sotilaista, jotka kuolivat tai katosivat sotien aikana 1900-luvun alkupuolelta sen puoliväliin.4 553 650 tietoaTee nyt hakuja
Latvia, Riika, hakemisto sisäisten passien haltijoihin, 1918-1940Sotien välisenä aikana jokaisella yli 15-vuotiaalla henkilöllä oli oltava sisäinen passi henkilöllisyyden todistamiseksi. Tämä tietokanta sisältää Riikan asukkaita. Tiedoissa voi olla passin haltijan sukunimi, etunimi, isän nimi, syntymäajan ja -paikan sekä alkuperän.890 811 tietoaTee nyt hakuja
Yhdysvaltojen hautakivien hakemisto, 1900-2018Tämä kokoelma sisältää tietoja yli 25 hautausmaalta, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa.601 986 tietoaTee nyt hakuja
Saksa, emigrantit Lounais-Saksasta, 1736-1963Hakemisto emigrantteihin, jotka lähtivät Lounais-Saksasta vuosina 1736-1963285 158 tietoaTee nyt hakuja
Tanska, Kööpenhamina, hautaukset 1860-1912Hakemisto Kööpenhaminan hautaustietoihin 1860-1912255 733 tietoaTee nyt hakuja

Australia Kuolinilmoitukset, 1860-2019 

Tämä yli 7 miljoonan tiedon kokoelma sisältää Australian kuolin- ja hautajaisilmoituksia sekä muistokirjoituksia useista lähteistä. Tiedot ovat pääasiassa vuosilta 1900–2019, joitakin 50 edeltävän vuoden ajalta.

Tee nyt hakuja tästä kokoelmasta

Spain, Bilbao Diocese, Katolisen seurakunnan rekistereitä, 1501-1900

Tämä yli 4,9 miljoonan tiedon kokoelma koostuu kaste-, avioliitto- ja kuolintiedoista Espanjan Bilbaon roomalaiskatolisesta hiippakunnasta. Suurin osa tiedoista vastaa Biskajan lahden historiallista aluetta Baskimaassa Espanjassa ja pieni osa Cantabriaa.

Kastetiedoissa on seuraavia hakukelpoisia tietoja: lapsen ja vanhempien etunimet, ensi- ja toissijaiset sukunimet, päivämäärä ja paikka. Avioliitot: morsiamen ja sulhasen etunimet,  ensi- ja toissijaiset sukunimet, päivämäärä ja paikka. Kuolintiedot: kuolleen etunimi, ensi- ja toissijaiset sukunimet, päivämäärä ja paikka. Myös seurakunta on kerrottu useimmissa asiakirjoissa.

Tee nyt hakuja tästä kokoelmasta

Neuvostoliitto, sodissa kaatuneet ja kadonneet, 1915-1950

Kokoelmassa 4,5 miljoonaa tietoa Neuvostoliiton sotilaista, jotka kuolivat tai katosivat sotien aikana 1900-luvun alkupuolelta sen puoliväliin. Näissä tiedoissa voi olla nimi, syntymävuosi ja -paikka sekä sotilasarvo.

Nämä tiedot voivat sisältää myös palveluspaikan, kuolinsyyn ja sairaalahoidot. Suurin osa tämän kokoelman tiedoista on venäjäksi. MyHeritage tarjoaa mahdollisuuden etsiä tästä kokoelmasta yhdellä kielellä ja vastaanottaa tuloksia toisella, käyttämällä ainutlaatuista Global Name Translation ™ -teknologiaa. Tekniikka kääntää annetut nimet ja sukunimet automaattisesti kyselyn kielelle. Esimerkiksi haussa Alessandro (italiaksi Aleksanteri) löytyy myös ”Саша”, Sashan venäläinen muoto – suosittu lempinimi Alexanderille – ja vastaava käännös hakukielellesi.

Tee nyt hakuja tästä kokoelmasta

Latvia, Riika, hakemisto sisäisten passien haltioihin, 1918-1940

Sotien välisenä aikana jokaisella yli 15-vuotiaalla henkilöllä oli oltava sisäinen passi henkilöllisyyden todistamiseksi. Tämä tietokanta sisältää Riikan asukkaita. Tiedoissa voi olla passin haltijan sukunimi, etunimi, isän nimi, syntymäajan ja -paikan sekä alkuperän. Kokoelma on täysin ilmainen; voit tehdä hakuja, näet kaikki tulokset ja voit lisätä ne sukupuuhusi.

Monet sisäisten passien tiedostot sisältävät kaikki osoitteet, joissa henkilö asui passin voimassaoloaikana, myös Riikan ulkopuolella. Aina kun passin voimassaoloaika päättyi, passi oli palautettava viranomaisille. Ei tiedetä, kuinka moni tosiasiallisesti palautti sen, joten kokoelma ei ole täydellinen esitys kaikista ihmisistä, jotka asuivat Riikassa sinä aikana.

Tee nyt hakuja tästä kokoelmasta

Yhdysvaltojen hautakivien hakemisto, 1900-2018 

Tämä kokoelma sisältää 601 986 tietoa yli 25 hautausmaalta, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa.

Tiedoissa on hautakivimerkinnät ja hautaustiedot. Voit löytää tietoja, kuten kuolleen nimen, syntymä- ja kuolinpäivät sekä hautauspäivän ja -paikan. Hautausmaarekisterit ovat erityisen hyödyllisiä sellaisten esi-isien tunnistamisessa, joita ei ole kirjattu muihin rekistereihin; esim. lapsena kuolleet ja naiset.

Kokoelmassa olevat hautausmaat sijaitsevat seuraavissa osavaltioissa: Kalifornia, Connecticut, Washington D.C., Georgia, Illinois, Indiana, Massachusetts, Pennsylvania, Michigan, Ohio, Oregon, Rhode Island ja Etelä-Dakota.

Tee nyt hakuja tästä kokoelmasta

Saksa, emigrantit Lounais-Saksasta, 1736-1963

Tämä 285 158 tiedon kokoelma on hakemisto emigrantteihin, jotka lähtivät Lounais-Saksasta suurelta osin vuosien 1736 ja 1963 välillä. Hakukelpoisissa tiedoissa voi olla etu- ja sukunimi, syntymäaika, muuttopäivä ja osavaltio/lääni sekä sukulaisen etu- ja sukunimi. Seuraavat tiedot voivat myös olla näkyvissä: titteli, vaihtoehtoinen nimi, entinen asuinpaikka, alue, osoite, siviilisääty, uskonto, ammatti, tyttönimi, määränpää ja lisäksi voi olla tietoja perheestä.

Muuttoliike Saksasta tapahtui useana eri aaltona, joiden laukaisijana olivat ajankohtaiset tapahtumat, kuten vuoden 1830 heinäkuun vallankumous, maaliskuun 1848 vallankumous, Saksan valtakunnan perustaminen 1870-luvulla, ensimmäinen maailmansota ja muut merkittävät tapahtumat. Suurin osa tämän kokoelman tiedoista on 1750-luvulta 1900-luvun alkuun.

Tee nyt hakuja tästä kokoelmasta

Tanska, Kööpenhamina, hautaukset 1860-1912

Tämä kokoelma on hakemisto Tanskan Kööpenhaminan hautausrekistereihin. Tiedoissa on tyypillisesti kuolleen nimi, kuoleman päivämäärä ja hautauspaikka. Joissakin tapauksissa voidaan luetella myös kuolleen ikä, ammatti ja kuolinsyy.

Hautaaminen tapahtui yleensä muutaman päivän sisällä kuolemasta. Haudat Tanskassa kirjattiin sen seurakunnan kirjanpitoon, jossa hautaaminen tapahtui. Kööpenhaminan kaupunginarkisto on digitoinut alkuperäiset hautaustiedot ja tehnyt niistä hakukelpoisia.

Tee nyt hakuja tästä kokoelmasta

Voit nyt tehdä hakuja näistä uusista kokoelmista MyHeritagen SuperSearch ™-hakukoneessa. Tietojen hakeminen on aina ilmaista, ja voit myös katsella ja tallentaa sukupuuhusi ilmaiseksi tietoja Latviasta, Riikan sisäisten passien hakemistosta. Tarvitset Data- tai Complete-sopimuksen, jotta saat pääsyn Record Matches-osumiin tai katsomaan ja tallentamaan tietoja muista kokoelmista.

Record Matching -teknologiamme ilmoittaa sinulle automaattisesti, jos jokin näistä tiedoista mätsää johonkin sukupuusi henkilöön. Sen jälkeen voit tarkistaa tiedon ja päättää, haluatko lisätä sen sukupuusi henkilölle. Lisää tietoa Record Matches-osumista löydät MyHeritage Education-sivustolta.

Oletko sinä löytänyt ”helmiä” kokoelmistamme? Kerro meille siitä kommenteissa!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin