Smart Match™ -osuma yhdisti minut tuntemattomaan sukuni haaraan Argentiinassa

Smart Match™ -osuma yhdisti minut tuntemattomaan sukuni haaraan Argentiinassa

Kommentit

MyHeritage-käyttäjän Marie Louise Gallayn 20 vuotta kestänyt sukututkimus sai odottamattoman käänteen Argentiinasta olevan Smart Match™ -osuman myötä. Tässä hänen tarinansa:

Nimeni on Marie Louise, olen 59-vuotias, ja asun Clusesissa, Kaakkois-Ranskan Alpeilla. Olen tutkinut sukupuuni italialaista haaraa jo vuosien ajan. Italialainen isoäitini-isoäiti nimeltä Angelina Tornanelli syntyi vuonna 1832 Piascossa, Piemonten alueella Italiassa. Hän meni naimisiin Joseph Gallayn kanssa, joka asui Chevenozin kylässä Haute-Savoiessa, ja siellä hän kuolikin vuonna 1889. Heidän jälkeläisensä jatkoivat asumista Haute-Savoien alueella, etenkin La Forclazissa, pienessä kylässä, jossa on vain 200 asukasta.

Syyskuussa 2019 aloitin käyttämään MyHeritagen ilmaista Family Tree Builder -ohjelmaa. Ajattelin, että siitä voisi olla apua Angelinan ja hänen perheensä  tutkimisessa. Olen tehnyt sukututkimusta pitkään ja tunnen sukuni historian aika hyvin. Rekisteröidyin ilmaiseksi MyHeritageen ja aloitin ilmaisen 14 päivän kokeilun maksullisesta Complete-sopimuksesta.  Totesin sopimuksen hyödylliseksi ja päätin jatkaa sitä.

Smart Match™ -osuma…Argentiinasta?

Kolme viikkoa sen jälkeen, kun aloitin puun rakentamisen MyHeritageen, sain Smart Match™ -osuman Argentiinasta.

Ensimmäinen ajatukseni oli: ”Tämä ei ole mahdollista.” Mutta kun katsoin tarkemmin näin, että isälinjan iso-isoisäni François Brelat (1863-1940) oli argentiinalaisen osumani sukupuussa. Françoisilla oli 6 sisarta ja 2 veljeä. Kenelläkään perheessäni tai sukulaisillani La Forclazissa, josta perheeni kotoisin, ei ollut minkäänlaista muistikuvaa, että joku olisi muuttanut Argentiinaan. Olin hyvin skeptinen ja tarvitsin lisää todisteita asiasta.

Lähetin sukupuun omistajalle, Evelinalle, viestin MyHeritage-järjestelmän kautta ja pyysin lisää tietoja siitä, millainen yhteys meidän välillämme on? Hän oli siitä hyvin perillä: hänen iso-isoisänsä, Joseph Alexandre, (minun iso-isoisäni veli) lähti 22-vuotiaana, vuonna 1890, Argentiinaan. Etsiessään parempaa elämää, hän jätti perheensä ja katosi valtavaan uuteen maahan. Evelina näytti minulle valokuvia ja historiallisia asiakirjoja, ja huomasin, että hän oli tehnyt tarkkaa tutkimusta tästä sukuni haarasta. Hänen perusteellinen työnsä häivytti kaikki epäilykseni.

Toteutunut unelma

Minulle tämä uusi yhteys oli täydellinen yllätys, Evelinalle se oli toteunut unelma. Hän oli jo pitkään etsinyt serkkuja Ranskasta.

Siitä, vuoden 2019 lokakuun päivästä lähtien olemme soittaneet toisillemme säännöllisesti joka sunnuntai. Hän asuu miehensä ja poikansa kanssa Villaguayssa, Entre Riosin alueella olevassa kylässä. Onneksi hänen aviomiehensä Hector puhuu ranskaa … ilman hänen apuaan, joutuisimme Evelinan kanssa kommunikoimaan hänen huonolla ranskallaan ja minun huonolla espanjallani!

Aloimme tutustua toisiimme ja tunsimme heti, että välillämme oli erityinen side. Tunsin heti, että olemme serkuksia ja sukua! Nyt olen seurannut tarkasti kaikkea Argentiinassa tapahtuvaa – jopa säätä!

MyHeritagen ansiosta löysin argentiinalaiset sukulaiseni. On vähän outoa löytää uusia sukulaisia 59-vuotiaana, varsinkin kun olen tutkinut sukuani 20 vuotta. Vielä omituisempaa on tietää, että koko tämän ajan Evelinakin on etsinyt meitä!

Evelina, luonnollisesti kutsui minut Argentiinaan ja aloimme heti suunnitella vierailua hänen luonaan kesällä 2020. Teimme suunnitelmia yhdessä, mutta sitten tuli COVID-19 ja sotki kaikki suunnitelmamme. Pettymys oli valtava. Ehkä yritämme uudestaan tänä kesänä, mutta mikään ei ole selvää tässä vaiheessa. Evelina ja Hector haluaisivat tulla Ranskaan joulukuussa. On vaikea odottaa, kun emme tiedä, milloin voimme vihdoin tavata. Odottaminen kysyy kärsivällisyyttä  Joten meidän on oltava kärsivällisiä ja tyydyttävä sunnuntaisiin puheluihin.

Päivä, jolloin vihdoin tapaamme lentokentällä Ranskassa tai Argentiinassa, tulee olemaan puhdasta iloa!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin