MyHeritage DNA Quest menestys: sisarukset tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa!

MyHeritage DNA Quest menestys: sisarukset tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa!

Maaliskuussa 2018 käynnistimme MyHeritage DNA Quest pro bono -projektiin, jonka avulla adoptoidut lapset ja heidän biologiset perheensä voivat yhdistyä geneettisen testauksen avulla. Projektin saama vastakaiku oli uskomaton. MyHeritage-käyttäjät kertoivat meille tarinoita sukulaisten etsimisestä ja toiveitaan tulevaisuudesta, joihin kuului perheen yhdistäminen ja kuulumisen tunne. Tarjosimme tuhansia ilmaisia MyHeritage DNA-pakkauksia hyväksytyille osallistujille.

Elämää muuttava

Olemme innoissamme voidessamme kertoa yhden niistä monista elämää muuttavista tapaamisista, jotka ovat onnistuneet MyHeritage DNA Quest -tuloksena. Ilman tämän tärkeän projetin apua uusi-seelantilaiset sisarukset Susan ja Terry, jotka asuvat vain noin tunnin päässä toisistaan, olisivat edelleen viettäneet vuosia ilman tietoa toisen olemassaolosta.

Katso heidän jännittävä tapaamisensa täällä:

MyHeritage DNA Quest -hakemus

Kun Susan Butler, 52, Te Pukesta, Uudesta-Seelannista, teki hakemuksen DNA Questiin aiemmin tänä vuonna, hän ei halunnut asettaa toiveitaan liian korkealle. Hän oli alunperin tutkinut DNA Questia, ei itseään varten, vaan yli 60 vuotiaalle kälynsä äidille Judylle, joka ei tiedä mitään biologisesta perheestään. Susan päättikin jättää hakemuksen myös itse.

Vaikka Susanilla oli tieto sekä biologisesta, nyt jo kuolleesta äidistään, että biologisesta isästään, jonka kanssa hän oli ollut yhteydessä, monia kysymyksiä oli jäljellä. Hän uskoi isällään oleva muitakin lapsia. Hän ihmetteli, olisiko hänellä tuntemattomia sisaruksia jossakin.

En todellakaan odottanut löytäväni mitään uutta, vain etnisyyteni.

Yllättävät tulokset

Kun Susan sai MyHeritage DNA-tuloksensa, ne näyttivät hyvin läheistä osumaa mieheen, Terry Smithiin, josta hän ei ollut koskaan kuullutkaan. Susan soitti heti biologiselle isälleen Brucelle saadakseen tietää, soittiko nimi hänelle mitään kelloja. Bruce ei tunnistanut nimeä.

Susan lähetti viestin 15 eri Terry Smithille Facebookin kautta ja kysyi, oliko kukaan heistä teettänyt DNA-testin viime vuonna. Seuraavana päivänä hän sai vastauksen 51-vuotiaalta Terry Smithiltä, Whakatanesta. Terry kertyoi teettäneensä DNA-testin viime vuonna ja ladanneensa tulokset MyHeritageen. Terry oli halunnut kokeilla, auttaisiko DNA-testi häntä löytämään biologisen isänsä, koska hänen äitinsä ei suostunut kertomaan tämän nimeä.

Kysyin Terryltä, kuinka vanha hän oli ja kun hän kertoi olevansa 51, tiesin vain, että hän oli luultavasti veljeni!

Saatuaan tietää Terryn äidin nimen, Susan soitti Brucelle uudestaan kysyäkseen, muistiko hän Terryn äidin.

Bruce vahvisti, että hän oli kerran seurustellut sen nimisen naisen kanssa –  joten hän sai tietää nyt, että hänellä oli poika!

Terryn äiti ei ollut koskaan kertonut Brucelle, että hän oli raskaana, joten kummallakin puolella oli yllätyksiä. Susan tapasi velipuolensa ensimmäistä kertaa, mutta myös isä ja poika, Bruce ja Terry, olivat järkyttyneitä saatuaan kuulla toisistaan.

Tapaaminen

Susanilla ja Terryllä pääsivät tunteet pintaan , kun he puhuivat puhelimessa ensimmäistä kertaa. He sopivat tapaamisesta mahdollisimman pian, mikä olikin melko yksinkertaista, koska Terry asuu vain 40 minuutin päässä Susanista ja 30 minuutin päässä isästään Brucesta. Aika tuhlaamatta he kaikki tapasivat seuraavana päivänä.

Pystyimme sanomaan varmasti, että kasvoillamme oli samat piirteet.

Susan ja Bruce tapaavat Terryn (oikealla) ensimmäistä kertaa

Susan ja Bruce tapaavat Terryn (oikealla) ensimmäistä kertaa

Sekä Susan että Terry tuntevat itsensä onnekkaiksi saatuaan tämän mahdollisuuden biologinen perheensä löytämiseksi. Se on muuttanut heidän elämäänsä tavalla, jota he eivät olisi voineet kuvitella.

Susan sanoo: Paljon kiitoksia itsestäni, veljestäni Terrystä ja isästäni Brucesta, meitä on siunattu. On ollut hämmästyttävää saada selville, että minulla oli veli. Terrylle myös, valtava kuilu hänen elämässään on täyttynyt. Olen niin iloinen voidessani sanoa, että hän ja isämme Bruce ovat jo muodostamassa läheisestä suhdetta.

Terry ja Susan tutustuvat toisiinsa

Terry ja Susan tutustuvat toisiinsa

Terry ei ollut uskoa, että 51 vuoden jälkeen hän oli vihdoin tavannut isänsä ja sisarensa.

Minulle sisaren ja isäni löytyminen merkitsee paljon. Viisikymmentäyksi vuotta ilman isää, ja yhtäkkiä minulla on koko toinen puoli perheestä. Se on vain muuttanut elämäni.

Uusi-Seelanti Herald kertoi hiljattain Susanin ja Terryn jännittävän tarinan. Tuhannet ihmiset ovat osallistuneet DNA Questiin, ja tulevina viikkoina odotamme voivamme jakaa lisää tarinoita perheiden yhdistämisistä tämän hämmästyttävän projektin ansiosta.

Lue lisää käyttäjäkertomuksia täältä