Esittelyssä MyHeritage DNA

Esittelyssä MyHeritage DNA

Meillä on ilo ilmoittaa MyHeritage DNAn, uuden globaalin geneettisen testauspalvelumme, tuomisesta markkinoille täysin integroituna MyHeritageen. Tämä on hieno uutinen: tarjoamme nyt yksinkertaisen, edullisen, helppokäyttöisen ja kotitestaukseen sopivan DNA-pakkauksen, joka voi paljastaa arvokasta perhehistoriatietoa ja antaa lisätietoa sukujuuristasi.

Tilaa MyHeritage DNA-kit tänään, ota selvää etnisestä alkuperästäsi ja löydä uusia sukulaisia.

hammastyta_itsesi

MyHeritage DNA-kitistä

DNA on ihmiskehon soluissa olevaa perinnöllistä materiaalia, joka kantaa sisällään ainutlaatuista geneettistä tietoa. MyHeritage DNA-kitin avulla voit testata DNAsi ja tehdä uusia sukuhistoriaan liittyviä löytöjä.

MyHeritage DNA-kit

MyHeritage DNA-kit

Saat MyHeritage DNA-kitin edulliseen 79 $:n tutustumishintaan. Lisäksi tulee lähetyskustannus, joka vaihtelee sijainnin mukaan. Tilauksen voit tehdä MyHeritage DNA –sivulla ja voit seurata testin edistymistä MyHeritagessa koko prosessin ajan.

Pakkaus sisältää ohjeet kitin aktivoimiseen ja DNA-näytteen ottamiseen pyyhkäisemällä posken sisäpuolta; testi ei sisällä verinäytteen ottamista tai sylkemistä. Koko prosessi vie vain muutaman minuutin. Sen jälkeen vain lähetät näytteen laboratorioomme analyysia varten. 3-4 viikon sisällä saat kutsun MyHeritage perhesivustollesi, jossa voit tarkastella tuloksiasi. Kaikki DNA-tiedot pidetään yksityisinä ja suojattuina.

DNA-testin seuranta

DNA-testin seuranta

MyHeritage DNA tarjoaa kaksi pääominaisuutta: DNA matching sukulaisten löytämiseksi ja yksityiskohtaiset raportit, jotka kartoittavat käyttäjän etnistä ja maantieteellistä alkuperää. Muitakin ominaisuuksia ja toimintoja on suunnitteilla tulevaisuutta silmällä pitäen

DNA matching

DNA Matching vertaa kaikkien henkilöiden MyHeritageen ladattuja DNA-tietoja jaetun DNAn pohjalta. DNA Matching voi löytää sinulle sukulaisia, joiden olemassa olosta et ole ollut tietoinen ja avata samalla uusia jännittäviä tutkimuslinjoja.

Jos sinulla on yhteinen esivanhempi jonkun toisen henkilön kanssa, on hyvin todennäköistä, että teillä on joku määrä ko. esivanhemmalta perittyä yhteistä DNAta. DNA Matching voi paljastaa mahdollisen sukulaisuussuhteen osumien välillä. Jos esimerkiksi sinä ja osumasi jaatte 50% DNAstasi, on välillänne luultavasti vanhempi/lapsi sukulaisuussuhde tai saatatte olla täyssisarukset. Se ei ehä ole yllätys, jos kumpikin teistä on testattu tarkoituksella, mutta se voi olla elämää mullistava tieto, jos sinut on adoptoitu ja olet etsimässä biologisia vanhempiasi

MyHeritage näyttää osumat DNA-välilehdellä luetteloiden ne kaikki lajiteltuna jaetun DNAn mukaan. Jokainen osuma näyttää perustiedot henkilöstä, joka mätsää DNAsi kanssa; DNA-ominaisuuksien mukaisen sukulaisuussuhteen/-suhteet, tiedon DNA-osuman laadusta ja sukupuun tiedot, jos osumallasi on sukupuu.

DNA-osumia

DNA-osumia

Näytämme jokaisesta osumasta DNAn osoittaman mahdollisen sukulaisuussuhteen(-suhteet) esim. ensimmäinen serkku yhden polven takaa tai toinen serkku kahden polven takaa. Joskus on vaikeaa muodostaa mielikuva näistä sukulaisuussuhteista — esim. toinen serkku kolmen polven takaa — niinpä meillä on tarjota kätevä apuväline, joka näyttää, mitä ko. sukulaisuussuhde tarkoittaa. Sen käyttämiseksi klikkaa kysymysmerkkiä ”Mahdolliset sukulaisuussuhteet”-tekstin vieressä. Jos useampi sukulaisuussuhde on mahdollinen, näkyvät eri mahdollisuudet korostettuina ikkunassa.

possible-relationship-details

Mahdollisen sukulaisuussuhteen tiedot

MyHeritage on jo koonnut merkittävän määrän käyttäjiensä muista DNA-palveluista latamia tietoja ja tarjoaa arvokkaita osumia MyHeritagessa ensimmäisestä päivästä lähtien.

Jos olet jo testauttanut DNAsi, kutsumme sinut tuomaan raakadatasi testin tehneestä palvelusta MyHeritageen ilmaiseksi. Hyötynä tästä saat ilmaiset DNA-osumat. Esim. AncestryDNA-asiakkaat, jotka haluaisivat tulla mätsätyiksi 23andMe-asiakkaiden kanssa (ja toisin päin) eivät pääse hyötymään sellaisesta palvelusta, mutta meille, MyHeritagessa, onnistuu ristiinmätsäys ja se on täysin ilmaista.

Seuraa näitä yksinkertaisia ohjeita raakadatan siirtämiseksi pois DNAn testanneesta palvelusta ja sen tuomiseksi MyHeritageen.

Etnisyysraportit

DNA Matchingin lisäksi DNA-tulokset sisältävät mielenkiintoisen erittelyn omasta etnisyydestäsi. Pääset näkemään, mitkä osuudet DNAstasi periytyvät eri väestöistä ympäri maailmaa. Tämä erittely, joka esitetään sekä luettelona että maailman kartalla, saattaa vahvistaa vanhat uskomukset sukusi alkuperästä tai paljastaa että sinulla on juuret joissakin odottamattomissa paikoissa.

main-ethnicity-estimate-758x472

Alkuperäiset raportit sisältävät 25 etnisyyttä, mutta tämä luku tulee kasvamaan merkittävästi alla kuvatun projektin ansiosta.

MyHeritagen perustajaväestöprojekti

Perustajaväestöt ovat nykyaikaisia ryhmiä, jotka polveutuvat muutamista yksilöistä, jotka ovat lähteneet yhdeltä alueelta ja asettuneet jollekin toiselle alueelle poliittisista, uskonnollisista tai sosiaalisista syistä. Perustajaväestöt vahvistavat tiettyjä geenivariantteja samalla kun säilyttävät yhdenmukaisia jaksoja toisissa DNA-ketjuissa. Olemme pyytäneet apua tuhansilta eri puolilla maailmaa olevilta perustajaväestöihin kuuluvilta MyHeritage-käyttäjiltä, joiden sukupuut ovat esimerkki johdonmukaisesta, monien sukupolvien ajalta olevasta perimästä samalta alueelta tai samasta etnisestä ryhmästä. Olemme hyvin iloisia siitä, että 5000 tällaistä käyttäjää on vahvistanut osallistumisensa projektiin. Olemme muutaman viime kuukauden aikana lähettäneet DNA-testipakkaukset projektiin osallistuville. Pakkauksia on lähtenyt maapallon jokaiselle nurkalle; Uzbekistanista Fidzille ja Grönlannista Etelä-Afrikkaan. Näiden testien tulokset tulevat tuottamaan rikkaan, yli 100 etnisyyttä käsittävän tietojoukon. Laajimpana koskaan tehtynä tämän lajin tutkimuksena perustajaväestöprojekti tekee mahdolliseksi sen, että voimme näyttää sinulle esivanhemmilta perimäsi juuret paljon suuremmalla tarkkuudella kuin mikään muu DNA-palvelu.

Tällä hetkellä standardin mukainen etnisyysraportti on osa MyHeritage DNA-testitulosta, eikä tämän projektin päättymisen myötä syntyvä erikoisraportti aiheuta lisäkustannuksia

MyHeritage DNA mobiilisovellus
Tänään olemme julkaisseet uuden erityisen mobiilisovelluksen nimeltä MyHeritage DNA. Se soveltuu MyHeritage DNA testipakkauksen tilaamiseen sekä tulosten tarkastelemiseen missä ja milloin vain.

MyHeritage DNA mobiilisovellus

MyHeritage DNA mobiilisovellus

kannykka_1

Miksi käyttää MyHeritage DNA-testiä?

 • Olemme globaalein yhtiö sukututkimusalalla, joten testaamisella MyHeritagessa sinulla on  parhaat mahdollisuudet saada osumia muista maista.
 • Meillä on 42 kielen tuki. Saat asiakastukea yli 20 kielellä.
 • Meillä on valtava yli 2.1 miljardia profiilia, 7 miljardia historiallista tietoa ja 85 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää sisältävä tietokanta. Keskivertopäivänä MyHeritage-käyttäjät lisäävät 2 miljoonaa profiilia sukupuihinsa. Tämä tehostaa DNA-tuloksia, sillä useimmissa tapauksissa sinun on mahdollista tarkastella osumasi sukupuuta sekä nähdä yhteiset sukunimet ja maantieteelliset alueet. Tämä ei ole mahdollista muissa palveluissa esim. 23andMessä.
 • Meillä on hämmästyttävää suunnittelua. Olemme teknologiayritys, joka tunnetaan mätsäysteknologioistamme. DNA Matching on lisä muihin teknologioihimme, se on juuri päässyt pois betavaiheesta ja paranee koko ajan nopeasti.

Tilaa MyHeritage DNA-kit tänään

Jännittävä uusi luku

DNA-testaus on yksi jännittävimmistä sukuhistorian kehitysvaiheista. Yhdistettynä sukupuihimme, kokoelmiimme ja mätsäysteknologioihimme MyHeritage DNA tekee mahdolliseksi ymmärtää syvemmin esivanhempiesi etnisyyttä ja maantieteellistä alkuperää sekä muodostaa täydellisemmän kuvan sukusi menneisyydestä.

Odotamme tämän mahtavan teknologian valjastamista perheiden yhdistämiseen, pro bono aktiviteetteihin ja 85 miljoonan käyttäjämme elämän rikastamiseen.

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

 • Faktaa Kiitos

  tammikuu 23, 2017

  Eihän tätä tilaa kukaan, kun ette kerro testin tarkkuudesta mitään.

  • A

   annikka

   tammikuu 24, 2017

   Mitä tarkalleen ottaen haluaisit tietää? Testihän on tavallaan yhdistetty Y- tai Mt, josta tuloksena saadaan arvio etnisestä alkuperästä ja FF eli serkkutesti, jonka tuloksena on ”serkkuosumia” testatulle henkilölle. Näin siis, jos verrataan esim. FTDNAn testeihin. Terveisin Annikka

 • Liisa Toivonen

  helmikuu 5, 2017

  En halua olla mukana tässä. Olen ilmoittanut sen teille monta kertaa.Myytte pakolla tuotettanne. Olkaa hyvä ja lopettakaa!

  • A

   annikka

   helmikuu 5, 2017

   Liisa, olen lähettänyt viestin eteenpäin asiakaspalveluun ja varmaan pian ottavat sinuun yhteyttä
   Terveisin Annikka

 • Matti Tuovinen

  elokuu 17, 2017

  TTestautin itseni ja isäni teillä on DNA tulokset. Miten saan tulokset siirrettyä MyHeritageen

  • A

   annikka

   elokuu 17, 2017

   Tulosten pitäisi tulla perhesivustosi DNA-välilehdelle.

 • jussi

  marraskuu 13, 2017

  täytyykö palautuskuoreen lisätä postimerkki

  • A

   annikka

   marraskuu 13, 2017

   Jussi, palautuskuoressa ei ole valmiiksi maksettua postimaksua eli se pitää itse maksaa.

 • Pirjo Hurri

  joulukuu 1, 2017

  Onko Dna vastauksen lukeminen /lataaminen sivustolta ilmainen ja toimiiko tämä ilmaisella perustasolla?

  • A

   annikka

   joulukuu 1, 2017

   Kyllä on ilmaista lukeminen/lataaminen + tietenkin kaikki osumat ja etnisyysarvio. Toimii ilmaisella perustasolla. Terveisin Annikka

 • Rike

  helmikuu 24, 2018

  Moi!
  Jäiköhän jotain puuttuun vai oliko noi muutamat maanosat ja prosentin ne testitulokset
  mistäpäin on tultu??

 • Ilkka Westergren

  huhtikuu 26, 2018

  Hei
  Olen teettänyt dna-testin jo vuosia sitten toisessa yrityksessä ja ne tiedot on yhdistetty jo MyHeritagessa tehtyyn testiin. Niissä tuloksissa kerrottiin Y dna ja Mt dna. Saako teidän tekemistänne testeistä myös N ja Mt tiedot?. Jos saa, kuten toivoisin, niin ovatko ne jo jostain nähtävissä. terveisin Ilkka

  • A

   annikka

   toukokuu 3, 2018

   MyHeritage DNA-testi on serkkutesti, josta ei saa haploryhmiä, jos niitä tarkoitit. Haploryhmät tulevat vain YDNA:sta ja MtDNA:sta.

 • Olli Virtanen

  kesäkuu 1, 2019

  Kun lähettää näytteen, pistetäänkö kirje sellaisenaan postilaatikkoon, vai onko maksettava erikseen postimaksu? Entä laitetaanko oma osoite kuoreen?

  • A

   annikka

   kesäkuu 2, 2019

   Hei Olli, postimaksu pitää maksaa itse/kirjemaksu, taitaa olla n. 2 eur.