MyHeritagessa voit nyt lisätä tunnisteita DNA-osumillesi

MyHeritagessa voit nyt lisätä tunnisteita DNA-osumillesi

Olemme iloisia voidessamme esitellä DNA-osumille lisättävät tunnisteet, joka on kätevä tapa järjestää DNA-osumasi ryhmiin. Kun yhä useammat ihmiset testaavat DNA:nsa MyHeritagessa tai lataavat DNA-tuloksensa, jatkaa MyHeritagen DNA-tietokanta kasvamista isoin harppauksin. Uusien DNA-osumiesi kasvava luettelo voi tuntua ylivoimaiselta. Kätevät uudet värikoodatut tunnisteet tulevat avuksesi! Tunnisteet on ilmainen ominaisuus, joka ei edellytä tilausta.

DNA-osumiesi tunnisteet auttavat sinua saamaan tietoa osumistasi yhdellä silmäyksellä. Kun suodatat osumiasi tunnisteiden avulla, voit erottaa tiettyjä ryhmiä, joihin voit keskittyä. Tunnisteiden avulla saat osumasi järjestykseen, voit määritellä tarkempia tavoitteita ja suunnitella seuraavia vaiheita.

Voit merkitä DNA-osumasi haluamillasi kriteereillä, joihin on käytettävissä 30 eri väriä. Kukin väri voidaan määrittää edustamaan yhtä kiinnostuksen kohteena olevaa ryhmää, kuten eri sukulinjoja, tietyn esi-isän jälkeläisiä, erittäin kiinnostavia osumia, osumia, joita et ole vielä ehtinyt tutkia, tai osumia, jotka vaativat tarkempaa tarkastelua, sitten kun sinulla on siihen mahdollisuus.

Liitä DNA-osumiisi tunnisteita

DNA-osumat -sivullasi on uusi valintaruutu kunkin henkilökortin vasemmassa yläkulmassa. Klikkaa sitä yhden tai useamman sellaisen osuman kohdalla, jolle haluat luoda tunnisteen.

Oikealle puolelle avautuu “Hallitse tunnisteita” -ikkuna. Tässä ikkunassa voit lisätä tunnisteita ja järjestellä DNA-osumiasi.

Klikkaa ”Luo uusi tunniste”, ja voit ponnahdusikkunassa antaa tunnisteelle nimen ja valita värin. Voit luoda enintään 30 tunnistetta jokaista hallinnoimaasi DNA-pakkausta kohti. Jokaisella tunnisteella on oma värinsä.

Kun olet tallentanut tunnisteen, se näkyy hallitse tunnisteita paneelissa, jossa tunnisteet ovat aakkosjärjestyksessä.

Vie hiiren kursori tunnisteen nimen päälle, niin näet klikattavat ”muokkaa” ja ”poista” -kuvakkeet. Tunnisteen muokkaaminen mahdollistaa sen nimen tai värin muuttamisen. Tunnisteen poistaminen poistaa sen myös kaikista siihen liittyvistä DNA-osumista.

Tunnisteilla merkityt osumat

DNA-osumakortin vasemmassa reunassa on tunnistelista, joka näyttää kullekin osumalle määritetyt tunnisteet sekä tähti suosikkejasi varten. Samassa rivissä on myös muistiinpanoja varten paikka, joka aiemmin oli osumakortin oikeassa yläkulmassa. Jos viet hiiren kursorin tunnisteen päälle, näet sen nimen.

Vaikka kullekin DNA-osumalle voidaan määrittää 30 tunnistetta, niin tunnistelista näyttää niitä maksimissaan 7 ja niiden alla näkyy +numero, joka osoittaa, kuinka monta lisätunnistetta osumalla on.

Massatoiminnot

Edistyneet käyttäjät voivat käyttää kunkin osumakortin vasemmassa yläkulmassa olevaa valintaruutua, valita useita osumia ja lisätä tunnisteet massatoimintona. Voit esimerkiksi valita useita osumia ja yhdistää tai poistaa yhdistämisen useampaan tunnisteeseen kerralla.

Jos valitset useita osumia, joilla on sama tunniste, on Hallitse tunnisteita -ikkunassa tunnisteen vieressä oleva valintaruutu rastitettu. Voit poistaa valinnan, jolloin tunniste poistuu valituista osumista.

Jos vain osa valituista DNA-osumista liittyy tiettyyn tunnisteeseen, on valintaruudussa viiva osittaisen valinnan merkkinä. Jos et halua tehdä mitään muutoksia tämän tunnisteen osalta, voit jättää viivan ennalleen. Rastita ruutu, jos haluat määrittää tämän merkinnän kaikille valituille osumille; tai poista valinta, jos haluat poistaa tämän merkinnän kaikista valituista osumista. Jos rastitat tai poistat valintaruudun ja muutat sitten mieltäsi, voit vaihtaa vaihtoehtojen välillä klikkaamalla sitä uudelleen.

Jos mikään valitsemistasi DNA-osumista ei liity tiettyyn tunnisteeseen, jää tunnisteen vieressä oleva valintaruutu tyhjäksi.

Merkitse suosikiksi

Jos haluat merkitä DNA-osuman suosikiksi, klikkaa tähteä, joka muuttuu keltaiseksi.

Muistiinpanot

Muistiinpanot ovat hyödyllisiä, kun haluat lisätä tietoja osumasta. Voit lisätä muistiinpanoja klikkaamalla tunnisteliuskan alareunassa olevaa puhekuplakuvaketta.

Kun osumalle on lisätty muistiinpano, muuttuu kuvake violetiksi. Avaa muistiinpano klikkaamalla.  Voit muokata ja tallentaa muistiinpanoa tässä ikkunassa.

Tunnisteilla suodattaminen

Kun olet luonut DNA-osumillesi tunnisteita, voit nauttia työsi hedelmistä. Suodattimia pääset käyttämään klikkaamalla ”Suodattimet”-kuvaketta DNA-osumat -sivulla. DNA-osumien suodattamisen avulla voit tarkastella osajoukkoa osumistasi ja keskittyä niihin, jotka kiinnostavat sinua. Lisäsimme mahdollisuuden suodattaa DNA-osumia suosikkien ja tunnisteiden mukaan ja käytimme hyväksemme tilaisuutta parantaa suodattimet-palkin käyttöliittymää: yhden suodatinpalkin sijasta jokainen suodatin on nyt itsenäinen, mikä helpottaa niiden käyttöä. Voit käyttää uutta tunnistesuodatinta yhdessä muiden suodattimien kanssa.

Jos suodatat useiden tunnisteiden tai tunnisteiden ja suosikkien perusteella, tuloksissa näkyvät kaikki DNA-tulokset, joilla on vähintään yksi näistä tunnisteista. Se tarkoittaa, että käytämme ”OR”-logiikkaa (TAI). Alla olevassa esimerkissä valittiin sininen ja pinkki ja huomaat, että ensimmäisessä tuloksessa on yksi ja toisessa kumpikin valinta.

Klikkaa “Tyhjennä suodattimet ja näet taas kaikki osumasi.

Tilaa nyt DNA-pakkauksia vaikkapa joululahjoiksi

Seuraavaksi

Tällä hetkellä tunnisteita voidaan käyttää DNA-osumat -sivulta. Pyrimme lisäämään ne yksittäisen DNA-osuman sivulle, jaettuihin DNA-osumiin ja muutamaan muuhun paikkaan, joissa tunnisteet kunkin osuman vieressä voisivat olla käteviä.

DNA- tunnisteet ovat saatavana myös MyHeritagen mobiilisovelluksessa.

Yhteenveto

MyHeritagessa kehitetään jatkuvasti tapoja, joilla voimme tehdä sukuhistoriasi tutkimisesta helpompaa ja miellyttävämpää. Tunnisteiden lisäämisen ansiosta DNA-osumiasi on nyt helpompi lajitella ja seurata. Toivomme, että pidät niiden käyttämisestä, saat enemmän hyötyä DNA-tuloksistasi ja edistyt sukututkimuksessasi.

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

  • KG

    Klaus Grönbärj

    1 joulukuun, 2021

    Thks for this new labelling featura. This is very important … We are working to add them to the single DNA Match page, the shared DNA Matches component, and a few other places where seeing the labels next to each match could come in handy …. because one needs to add these labels often when you are analysing the DNA-match of a certain person. Now you need to go back to the main page for adding the label, which is not very practical.