Parannuksia geneettisten ryhmien käyttöön

Parannuksia geneettisten ryhmien käyttöön

Viime kuussa kerroimme geneettisten ryhmien julkistamisesta kauan odotetusta parannuksesta MyHeritagen etnisyystuloksiin. Geneettiset ryhmät tunnistavat uskomattoman luotettavasti esivanhempien juuret 2114 maantieteelliseltä alueelta.  Tämä uusi ominaisuus mahdollistaa esivanhempien polkujen seuraamisen. Käyttäjämme ympäri maailmaa ovat antaneet siitä ylistävää palautetta.

Lupasimme parannuksia tälle ominaisuudelle hyvin pian, ja olemme iloisia voidessamme kertoa, että ensimmäiset parannukset on tehty. Se sisältää lisäyksenä ”Aikajanasäätimen”, jonka avulla voit seurata geneettisen ryhmän jäsenten liikkumista paikasta toiseen aikojen kuluessa ja yksityiskohtaisemman, paremmin järjestetyn ”Tärkeimmät sijainnit” -osion, josta näet missä geneettisen ryhmän jäsenet ovat asuneet tiettyinä ajanjaksoina.

Aikajanasäädin

Lanseerauksen jälkeen geneettisten ryhmien alla on ollut sivu, jossa on tietoja ryhmästä; ryhmän kuvaus, lämpökartta, joka näyttää tärkeimmät paikat, joissa ryhmän jäsenet asuivat eri ajanjaksoina, yleisimmät esivanhempien suku- ja etunimet, ryhmän yleisimmät etnisyydet ja muut geneettiset ryhmät, joilla on läheinen sukulaisuus ko. ryhmään.

Sivulla on nyt myös aikajanasäädin (musta taustaväri), jonka avulla voit helposti siirtyä ajanjaksosta toiseen 50 vuoden välein kun tarkastelet ryhmän muuttoreittejä. Aikajanasäädin korvaa aikaisemmin olleen avattavan pudotusvalikon. Aikajanan oikeassa yläkulmassa on uusi painike nimeltä ”Esitä aikajana”. Klikkaamalla sitä saat näkyviin animoidun lämpökartan, joka näyttää kaikki ajanjaksot ja niissä tapahtuneet muutokset. Voit siis katsoa geneettisten ryhmiesi muuttoreittejä joko manuaalisesti tai animaation avulla.

Aikajana-animaatio geneettiselle ryhmälle “Mormonit USAssa (Utah ja Idaho) sekä Kanadassa”

Tärkeimmät sijainnit

Tärkeimmät sijainnit ovat eri puolilla maailmaa olevia kaupunkeja ja maita, joissa geneettisten ryhmien jäsenet asuivat tiettynä ajanjaksona.

Geneettinen ryhmä -sivun vasemmalla olevassa paneelissa on ”Tärkeimmillä sijainneilla” nyt loogisemmin järjestetty hierarkia. Maiden tärkeys arvioidaan nyt paremmin sen alla olevien paikkakuntien mukaan. Lisäksi kaupungit ovat niiden alueiden alla, joilla ne sijaitsevat. Tällä tavalla on paljon helpompi ymmärtää ”Suosituimpien sijaintien” jakauma ryhmässä yhdellä silmäyksellä.

Alla olevasta esimerkistä näet helposti yhdellä silmäyksellä, että geneettisellä ryhmällä ”saksalaiset uudisasukkaat Missourissa ja Illinoisissa” oli vuosina 1600-1650 vahva asema Ranskassa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Englannissa ja Skotlannissa.

Uusi ”Tärkeimmät sijainnit” -hierarkia

Voit tarkastella luetteloa klikkaamalla maata ja näet luettelossa mainittujen maiden alueet tai kaupungit erittäin hyvällä tarkkuudella. Löydät todennäköisesti joidenkin esivanhempiesi syntymäpaikat!

Uusi ”Tärkeimmät sijainnit” -hierarkian, laajentaminen täydelliseen listaukseen

Ennen näitä parannuksia ”Tärkeimmät sijainnit” oli vain lyhyt luettelo paikoista – maista tai kaupungeista – luokiteltuna niiden sukupuiden määrän mukaan, joissa ne esiintyivät ja jotka liittyivät kunkin geneettisen ryhmän muodostaneisiin DNA-tuloksiin, ilman hierarkiaa ja ilman mahdollisuutta nähdä lisää paikkoja.

Uusien parannettujen ominaisuuksien käyttäminen

Nämä parannukset ovat kaikkien niiden DNA-asiakkaidemme käytettävissä, joilla on pääsy geneettisiin ryhmiin DNA etnisyysarviossaan: MyHeritagessa DNA-testin tehneet, tietonsa ennen 16.12.2018 toisista palveluista ladanneet tai ne, jotka ovat vapauttaneet kaikki edistyneet DNA-ominaisuudet kertamaksulla.

Jos olet jo MyHeritagen DNA-asiakas, klikkaa itsesi etnisyysarvioon ja geneettisiin ryhmiin, jotta voit käyttää aikajanasäädintä ja tarkastella ”Tärkeimpiä sijainteja”.

Ellet ole vielä tehnyt MyHeritage DNA-testiä? Tilaa se tänään!

Jos olet tehnyt DNA-testin jossain toisessa palvelussa – voit ladata DNA-datasi MyHeritage-sivustolle. Lataaminen ja DNA-osumat ovat ilmaisia, mutta etnisyysarvio ja sen alla olevat geneettiset ryhmät ovat maksullisia. Voit vapauttaa ne ja kaikki MyHeritagen edistyneet työkalut 36€:n kertamaksulla. Lataa DNA-tietosi tästä linkistä MyHeritageen.

Pysy kuulolla

Geneettiset ryhmät on yksi kaikkein odotetuimmista ja jännittävimmistä uusista ominaisuuksista ja tiimimme kolmen vuoden kovan työn tulos. Teemme edelleen ahkerasti töitä tuodaksemme sinulle uutta tietoa esivanhemmistasi ja auttaaksemme sinua saamaan mahdollisimman paljon irti DNA-etnisyystuloksistasi. Pysy kuulolla – lisää uusia, hienoja juttuja on tulossa pian!