Uutta: Theory of Family Relativity™ — Vahvista tai hylkää teorioita

Uutta: Theory of Family Relativity™ — Vahvista tai hylkää teorioita

On ilo esitellä mahdollisuus vahvistaa tai hylätä Theory of Family Relativity™ -teorioita MyHeritagessa. DNA-käyttäjämme ovat pyytäneet paljon tätä toimintoa ja olemme iloisia voidessamme vastata pyntöön.

Siitä lähtien, kun julkaisimme Theory of Family Relativity™ -ominaisuuden, on se merkittävästi muuttanut geneettistä sukututkimusta. Se auttaa sinua saamaan kaiken mahdollisen irti DNA-osumistasi yhdistämällä osumasi historiallisissa kokoelmissamme oleviin tietoihin ja sukupuuprofiileihin antaen teorioita siitä, mitä kautta sinä ja DNA-osumasi saattaisitte olla sukua. Ellet vielä tunne tätä ominaisuutta voit lukea MyHeritagen Tietopankista, kuinka Theory of Family Relativity™ -ominaisuus toimii ja kuinka sitä käytetään. Tähän saakka teorioista on puuttunut mahdollisuus hylätä tai vahvistaa niitä.

Uutta: Teorian vahvistaminen tai hylkääminen

Vaikka MyHeritagen esittämät teoriat ovat usein tarkkoja, ovat ne toisinaan myös virheellisiä. Kuten edellä mainittiin, teoriat perustuvat historiallisiin ja sukupuun tietoihin. Muiden MyHeritage-käyttäjien rakentamissa sukupuissa tai historiallisissa tiedoissa voi olla virheitä. Joskus MyHeritagen käyttämä teknologia niiden sovittamisessa yhteen tekee virheen johtaen väärään teoriaan.

Aikaisemmin teoriaa ei voitu vahvistaa tai hylätä – jokainen teoria näytettiin pysyvästi DNA-osumalle riippumatta siitä, piditkö sitä oikeana vai et. Ei ollut menetelmää tarkistaa järjestelmällisesti teorioita ja merkitä ne, jotka olit jo käsitellyt, jotta uusien teorioiden havaitseminen olisi helpompaa. Nyt on!

Uuden toiminnon avulla voit nyt vahvistaa teorian, jos uskot sen olevan totta, tai hylätä sen, jos uskot sen olevan väärä. Uudet teoriat ovat “avoimina”, kun niitä ei ole vahvistettu eikä hylätty. Tämä voi auttaa sinua seuraamaan teorioita, jotka olet jo tarkistanut ja arvioinut. Huomaa, että oikeiden teorioiden vahvistaminen ei yksinään riitä ja suosittelemmekin, että päivität sukupuun uusilla tiedoilla kaikista teorioista, jotka ovat mielestäsi oikein (esim. lisäämällä puuhun sieltä puuttuvia teorioissa olevia henkilöitä).

Teorioiden käyttäminen

DNA-osumat sivulla löydät helposti ne osumat, joille on teorioita. Käytä suodattimia ja suodata vain ne osumat, joilla on Theory of Family Relativity™ -teorioita. Kts. Alla oleva kuva.

Aiina, kun DNA-osumallesi on teoria, se näytetään osumasi kortilla kuten yllä.

Voit vahvistaa tai hylätä teorian kahdessa eri paikassa: Tarkastele DNA-osumaa sivulla, jossa on kuva teoriasta tai koko teoria -näkymässä. Kumpikin selitetään alla.

Yhteenvetonäkymä teoriasta

Klikkaa “Tarkastele DNA-osumaa” osuman kortilla ja näet yhteenvedon osumasta. Jos osumalle löytyy teoria, näkyy se yhteenvedon yläosassa. Voit siellä vahvistaa tai hylätä teorian.

Kun olet vahvistanut teorian, se näkyy sivun yläosassa. Jos muutat mieltäsi, voit kumota vahvistuksen ja palauttaa teorian avoimeksi. Vahvistettuasi näet viestin, jossa sinua kehotetaan käymään sukupuussa ja lisäämään siihen teorian perusteella uusia tietoja. Esimerkiksi, jos teoria antaa reitin sinun ja DNA-osumasi välille ja uskot sen olevan oikea, voit lisätä sukupuuhun kaikki tällä reitillä esiintyvät henkilöt, joita ei vielä ole siellä.

Koko teoria

Klikkaa “Tarkastele teoriaa” osuman kortilla tai ”Tarkastele koko teoriaa Tarkastele DNA-osumaa sivulla ja pääset katsomaan, mitä sukupuita ja historiallisia tietoja tämän teorian muodostamiseen on käytetty.

Teoria voidaan vahvistaa tai hylätä sivun yläosassa.

Teoriat, jotka on vahvistettu tai hylätty

Hyväksytyt teoriat näkyvät DNA-osumasi kortilla seuraavasti:

Hylätyt teoriat näytetään näin:

Jos muutat mieltäsi, voit klikata “Tarkastele teoriaa” ja sitten peruuttaa hylkäyksen tai vahvistuksen, jolloin teoria palaa avoimeksi.

Useita teorioita yhdelle DNA-osumalle

Joskus järjestelmämme löytää useita teorioita samalle DNA-osumalle; tunnistamme silloin useamman reitin, jota kautta saatat olla sukua osumallesi. Näissä tilanteissa voit valita yhden teorian, jonka uskot oikeaksi, ja hylätä muut. Vaihtoehtoisesti, jos DNA-osumasi on sukua sinulle useampaa reittiä, voit vahvistaa useita teorioita.

Jos olet vahvistanut ainakin yhden teorian, näet ”vahvistettu”-merkinnän DNA-osuman kortilla. Jos olet hylännyt jonkin teorioista, seuraava siirtyy luettelossa ylöspäin ja näkyy oletuksena DNA-osumat -sivulla.

Kuka voi käyttää tätä?

Theory of Family Relativity™ on premium-ominaisuus, joka edellyttää MyHeritagen sivustosopimusta (Premium, PremiumPlus tai Complete). Käyttäjät, jotka ovat ladanneet raakadatansa MyHeritageen jostain toisesta palvelusta, eivätkä halua sivustosopimusta, voivat kertaluontoisella 35€:n avausmaksulla per pakkaus saada käyttöönsä kaikki edistyneet DNA-ominaisuudet ml. Theory of Family Relativity™:n. Löydät lisää tietoa sopimuksista täältä. Käyttäjät, joilla ei ole sopimusta näkevät kaikki heille löydetyt teoriat, mutta kun he klikkaavat katsoakseen kaikkia tietoja, on osa tiedoista piilossa. He eivät voi myöskään vahvistaa tai hylätä teorioita.

Yhteenveto

MyHeritagen DNA-tietokanta on kasvanut valtavasti, ja se on tällä hetkellä 5,1 miljoonaa. Kun jatkamme historiallisten tietojen ja uusien sukupuiden lisäämistä MyHeritageen saavat käyttäjät uusia sukulaisuussuhdeteorioita. Käyttäjämme ovat pyytäneet tätä ominaisuutta ja me olemme kuunnelleet heitä. Tämä uusi toiminto antaa käyttäjillemme mahdollisuuden tarkastella teorioita järjestelmällisesti, merkitä ne vahvistetuiksi tai hylätyiksi, joten uudet tiedot eivät joudu koskaan hukkaan.

Toivomme, että nautit tästä uudesta ominaisuudesta. Pysy kuulolla; pian on tulossa lisää hyviä juttuja!

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

  • EM

    Eino Majava

    9 elokuun, 2021

    Olisi hyvä että hylkäyksen yhteydessä voisi osittaa virheen, ettei se toistu toisessa teoriassa, esim. isoisän isä on väärin ja toistuvasti.