123 miljoonaa uutta historiallista tietoa MyHeritage-palveluun huhtikuussa ja toukokuussa 2024

Julkaisimme vuoden 2024 huhti- ja toukokuussa 123 miljoonaa historiallista tietoa 18 kokoelmasta. Äskettäin lisätyt historialliset tiedot ovat Yhdysvalloista, Kanadasta, Australiasta, Hollannista, Ruotsista, Suomesta, Tanskasta, Islannista, Norjasta, Grönlannista, Färsaarilta, Italiasta, Luxemburgista ja Englannista ja sisältävät syntymätietoja, avioliitto- ja avioerotietoja, kuolin- ja hautaustietoja, väestönlaskentatallenteita, äänestäjäluetteloita, koulurekistereitä ja puhelinluetteloita. Monissa kokoelmissa on myös kuvia. 

Edellisen kuukauden tärkeimmät historiallisten tietojen julkaisumme sisältävät 3 uutta tärkeää historiatietokokoelmaa New Yorkista: New Yorkin kaupungin syntymät, avioliitot ja kuolemat. Nämä kokoelmat ovat Yhdysvaltain merkittävimpiä verkossa saatavilla olevia väestöön liittyviä rekistereitä. Voit lukea lisää tästä julkaisusta blogikirjoituksestamme. Olemme lisäksi lisänneet 11,6 miljoonaa uutta pohjoismaisten sanomalehtien sivua innovatiiviselle MyHeritagen luomalle historiallisten sanomalehtien OldNews.com-sivustolle. Nämä tietueet ja sanomalehdet tarjoavat vertaansa vailla olevia mahdollisuuksia etsiä ja löytää sukusi historiaa.

Ohessa lisätietoja jokaisesta huhtikuussa ja toukokuussa lisätystä kokoelmasta.

Australia, hautausmaakirjoitukset

Tämä kokoelma sisältää hautauskirjoituksia Australiasta vuodesta 1802 alkaen. Näistä tiedoista voit löytää kuolleen nimen, iän kuolinhetkellä, kuolinpäivän, hautauspaikan, vanhempien nimet ja puolison nimen.

Hae Australian hautausmaakirjoituksista

Australia, Queenslandin hautaukset

Tämä kokoelma sisältää hautaustietoja Queenslandista, Australiasta, vuodesta 1800 alkaen. Näistä tiedoista voit löytää kuolleen nimen, kuolinvuoden sekä hautausajan ja -paikan.

Hae Australian Queenslandin hautauksista

Kanada, New Brunswickin syntymät 1801–1921

Tämä kokoelma sisältää syntymätietoja New Brunswickista, Kanadasta, vuosilta 1801–1921. Näistä tiedoista voit löytää lapsen nimen, syntymäpäivän ja -paikka sekä vanhempien nimet.

Hae Kanadan New Brunswickin syntymistä vuosilta 1801–1921

Kanada, New Brunswickin avioliitot

Tämä kokoelma sisältää avioliittotietoja New Brunswickistä, Kanadasta, vuosilta 1789–1950. Näistä tiedoista voit löytää sulhasen ja morsiamen nimet, heidän ikänsä, avioliittoon vihkimisis päivän ja paikan sekä heidän vanhempiensa nimet.

Hae Kanadan New Brunswickin avioliitoista 

Englanti, Cheshire, piispan hautaustodistukset, 1569–1933

Tämä kokoelma sisältää piispan hautaustodistuksia Cheshirestä, Englannista, vuosilta 1569–1933. Näistä tiedoista voit löytää kuolleen nimen, asuinpaikan, iän kuolinhetkellä, hautauspäivän ja -paikan, vanhempien nimet ja puolison nimen.

Hae Englannin, Cheshiren piislan hautaustodistuksista vuosilta 1569–1933

Englanti, Cheshiren koulurekisterit, 1796–1909

Tämä kokoelma sisältää tietoja Cheshiren, Englannin, eri koulujen oppilaista vuosilta 1796–1909. Näistä tiedoista voit löytää henkilön nimen, syntymäpäivän, asuinpaikan, opiskeluvuodet ja koulun sijainnin sekä vanhempien nimet.

Hae Englannin Cheshiren koulurekistereistä vuosilta 1796–1909

Italia, puhelinluettelot

Tämä kokoelma sisältää puhelinluettelotietoja Italiasta vuosilta 2001, 2003, 2005, 2008, 2010 ja 2011. Näistä tiedoista voit löytää  henkilön nimen ja asuinvuoden ja -paikan.

Hae Italian puhelinluetteloista

Luxemburgin puhelinluettelot

Tämä kokoelma sisältää puhelinluettelotietoja Luxemburgista vuosilta 1997, 2001, 2002 ja 2003. Näistä tiedoista voit löytää henkilön nimen ja asuinvuoden ja -paikan.

Hae Luxemburgin puhelinluetteloista

Hollannin puhelinluettelot

Tämä kokoelma sisältää puhelinluettelotietoja Hollannista vuosilta 1997, 2001, 2002, 2003, 2005 ja 2011. Näistä tiedoista voit löytää henkilön nimen ja asuinvuoden ja -paikan sekä mahdollisesti sukulaisia.

Hae Hollannin puhelinluetteloista

Pohjoismaiset sanomalehdet OldNews.com™-sivustolta

Tämä historiallisten paikallisten, alueellisten ja kansainvälisten sanomalehtien, aikakauslehtien ja julkaisuden hakemisto on peräisi Ruotsin, Tanskan, Norjan, Islannin, Grönlannin, Suomen ja Färsaarten alueelta. Se sisältää artikkelien edistynyttä optista merkintunnistusta (OCR) aina vuodesta 1666 alkaen. Sanomalehdet ovat tärkeitä sukututkimuksessa, sillä ne voivat sisältää runsaasti tietoa sukupuussa olevista ihmisistä tarinoiden, muistokirjoitusten ja muiden tärkeiden asiakirjojen, kuten syntymä-, avioliitto- ja kuolinilmoitusten muodossa.

Lisäksi seurapiirisivut ja tarinat paikallisista nähtävyyksistä voivat sisältää yksityiskohtaisia tietoja yhteisön toiminnasta ja tapahtumista. Ne tarjoavat usein lisätietoa niihin osallistuneista ihmisistä herättäen sukusi historian eloon ja samalla kuvaten esivanhempiesi aikaista historiallisesta kontekstia. Näiden sanomalehtien kuvia voi katsella OldNews.com-sivustolla.

Hae OldNews.com™-sivuston pohjoismaisista sanomalehdistä

Kansasin osavaltion vuoden 1905 väestönlaskenta

Tämä kokoelma sisältää Yhdysvaltain Kansasin osavaltion väestönlaskentatietoja vuodelta 1905. Näistä tiedoista voit löytää henkilön nimen, syntymäpaikan, iän, samassa taloudessa asuvat sukulaiset ja asuinpaikkatiedot.

Hae Kansasin osavaltion vuoden 1905 väestönlaskentatiedoista

Kansasin osavaltion vuoden 1915 väestönlaskenta

Tämä kokoelma sisältää Yhdysvaltain Kansasin osavaltion väestönlaskentatietoja vuodelta 1915. Näistä tiedoista voit löytää henkilön nimen, syntymäpaikan, iän, samassa taloudessa asuvat sukulaiset ja asuinpaikkatiedot.

 Hae Kansasin osavaltion vuoden 1915 väestönlaskentatiedoista

Kansasin osavaltion vuoden 1925 väestönlaskenta

Tämä kokoelma sisältää Yhdysvaltain Kansasin osavaltion väestönlaskentatietoja vuodelta 1925. Näistä tiedoista voit löytää henkilön nimen, syntymäpaikan, iän, samassa taloudessa asuvat sukulaiset ja asuinpaikkatiedot.

 Hae Kansasin osavaltion vuoden 1925 väestönlaskentatiedoista

Massachusettsin osavaltion vuoden 1855 väestönlaskenta

Tämä kokoelma sisältää Yhdysvaltain Massachusettsin osavaltion väestönlaskentatietoja vuodelta 1855. Näistä tiedoista voit löytää henkilön nimen, syntymäpaikan, iän, samassa taloudessa asuvat sukulaiset ja asuinpaikkatiedot.

Hae Massachusettsin osavaltion vuoden 1855 väestönlaskentatiedoista

New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungin syntymät 1866–1909

Tämä kokoelma sisältää syntymätietoja Yhdysvaltain New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungista vuosilta 1866–1909. Näistä tiedoista voit löytää lapsen nimen, syntymäpäivän ja -paikan, vanhempien nimet ja tietoja heidän syntymistään.

Hae New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungin syntymätiedosta vuosilta 1866–1909

New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungin kuolemat 1866–1948

Tämä kokoelma sisältää kuolintietoja Yhdysvaltain New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungista vuosilta 1866–1948. Näistä tiedoista voit löytää kuolleen nimen, syntymäpäivän ja -paikan, iän kuolinhetkellä, kuolinpäivän ja -paikan, vanhempien nimet ja puolison nimi.

 Hae New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungin kuolintiedoista vuosilta 1866–1948

New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungin avioliitot 1866–1949

Tämä kokoelma sisältää avioliittotietoja Yhdysvaltain New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungista vuosilta 1866–1949. Näistä tiedoista voit löytää sulhasen ja morsiamen nimet, heidän syntymäpaikkansa, heidän ikänsä, avioliittoon vihkimispäivän ja paikan sekä heidän vanhempiensa nimet.

Hae New Yorkin osavaltion New York kaupungin avioliittotiedoista 1866–1949

New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungin äänestäjäluettelot 1924

Tämä kokoelma sisältää tietoja New Yorkin kaupungin vuoden 1924 vaalien rekisteröityneistä äänestäjistä. Luettelo on alun perin New Yorkin kaupungin vaalilautakunnan luoma ja se on julkaistu päivittäin ilmestyneessä City Record -viranomaisjulkaisussa. Näistä tiedoista voit löytää äänestäjän nimen ja asuinpaikan.

Kokoelma on saatu Reclaim the Records -järjestön erinomaisen työn ja vaivannäön tuloksena.

Hae New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungin äänestäjäluetteloista vuodelta 1924

Esimerkki

Vastikään lisätyssä Kansasin osavaltion vuoden 1905 väestönlaskennasta löytyy historiallisia tietoja Dwight Eisenhowerista. Syntyjään David Dwight Eisenhower, lempinimeltään ”Ike”, oli amerikkalainen sotilasupseeri ja valtiomies, joka oli Yhdysvaltojen 34. presidentti vuosina 1953–1961. Toisen maailmansodan aikana Eisenhower oli liittoutuneiden Euroopan siirtoarmeijan ylikomentaja. Hän suunnitteli ja johti ratkaisevia operaatioita, kuten Normandian maihinnousun vuonna 1944, ja saavutti armeijan 5 tähden kenraalin aseman.

Eisenhower väestönlaskenta

Tästä vuodelta 1905 peräisin olevassa historiallisesta asiakirjasta näemme, että Dwight Eisenhower oli tuolloin vasta 14-vuotias, ja se antaa pienen kurkistuksen hänen varhaiseen elämäänsä Abilenessa, Kansasissa, ennen kuin hänestä tuli merkittävä maailmanhistorian henkilö. Asiakirjassa mainittujen tietojen mukaan Eisenhower kanssa samalla taloudessa asuivat hänen vanhempansa D. J. Eisenhower ja Ida Eisenhower sekä hänen sisaruksensa A. Eisenhower, Edgar Eisenhower, Roy Eisenhower, Earl Eisenhower ja Milton Eisenhower.

Eisenhower väestönlaskenta

Yhteenveto

Toivomme, että nämä arvokkaat kokoelmat auttavat sinua tekemään uusia löytöjä tutkiessasi sukusi historiaa. Voit hakea näitä tietoja ilmaiseksi MyHeritagen hakupalvelusta. Huomaathan kuitenkin, että nähdäksesi tai tallentaaksesi historiallisia tietoja sukupuuhusi tarvitset Data-, Complete- tai Omni-sopimuksen.

Jos sinulla on sukupuu MyHeritage-palvelussa Record Matching -tekniikkamme ilmoittaa sinulle automaattisesti, mikäli näiden kokoelmien tiedot liittyvät sukupuuhusi lisäämiisi sukulaisiin. Voit halutessaasi tutustua tarkemmin niihin ja päättää, haluatko lisätä uudet tiedot sukupuuhusi.

Nauti uusista kokoelmista!