Memorial Day – ilmainen pääsy asevoimien kokoelmiin

Memorial Day – ilmainen pääsy asevoimien kokoelmiin

Tämän Memorial Day muistopäivän aikaan, kun ihmiset ympäri Yhdysvaltoja kunnioittavat perheidensä ja kotiensa suojelemiseksi taisteluihin osallistuneiden sankariensa muistoa, MyHeritage tarjoaa sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden saada lisää tietoa niistä sukusi ihmisistä, jotka taistelivat maansa puolesta. 20- 26. toukokuuta kaikki MyHeritagessa olevat asevoimien kokoelmat on saatavana ilmaiseksi.

Memorial Day (suom. Muistopäivä) on Yhdysvalloissa virallinen vapaapäivä, jota vietetään vuosittain toukokuun viimeisenä maanantaina. Se on Yhdysvaltain asevoimien palveluksessa kaatuneiden miesten ja naisten muistopäivä samaan tapaan kuin Suomessa vietettävä Kaatuneiden muistopäivä. Aiemmin päivä tunnettiin nimellä Decoration Day, mutta nimitystä Memorial Day ryhdyttiin käyttämään Yhdysvaltain sisällissodan jälkeen. Memorial Day on 1900-luvun puolella muuttunut yleisesti kaikkien eri sodissa kaatuneiden Yhdysvaltain kansalaisten muistopäiväksi. Alun perin Memorial Day oli viikonpäivästä riippumatta aina 30. toukokuuta, mutta kongressin vuonna 1971 säätämällä lailla se siirrettiin toukokuun viimeiseen maanantaihin.

Tee nyt hakuja MyHeritagen asevoimien kokoelmista

Kokoelmissamme on Pohjois-Amerikasta ja muualta maailmasta olevia kutsunta-, värväys- ja palvelustietoja, eläkerekistereitä ja muita asevoimien asiakirjoja aina 1800-luvun lopulta, Yhdysvaltain sisällissodasta lähtien.

Avaamme nyt asevoimien kokoelmat ja voit saada tietoa esi-isiesi roolista historian kirjoittamisessa. Näissä asiakirjoissa voi olla tietoa siitä, missä esi-isäsi palveli, mikä hänen sotilasarvonsa oli  ja mitä hän teki palveluksensa aikana. Kokoelmat ovat ainutlaatuisia myös siinä mielessä, että niissä voi olla tietoja esi-isäsi ulkonäöstä ja fyysisistä ominaisuuksista – esimerkiksi pituus sekä silmien ja hiusten väri.

MyHeritagen asevoimien kokoelmat on yleensä maksullinen, mutta toukokuun 20.–26. välisenä aikana kaikki käyttäjät voivat tehdä niistä hakuja ja poimia niistä tietoja sukupuuhunsa ilmaiseksi.

Älä missaa tätä ainutlaatuista tilaisuutta löytää uutta tietoa sukusi sotasankareista!

Tee nyt hakuja MyHeritagen asevoimien kokoelmista

Lue lisää artikkeleita historiallisten tietojen kokoelmista