MyHeritage julkaisee New Yorkin kaupungin syntymä-, avioliitto- ja kuolintiedot

MyHeritage julkaisee New Yorkin kaupungin syntymä-, avioliitto- ja kuolintiedot

Olemme iloisia voidessamme tiedottaa kolmen uuden, tärkeän kokoelman julkistamisesta: New Yorkin syntymät, avioliitot ja kuolemat. Nämä kattavat kokoelmat kuuluvat tärkeimpien amerikkalaisten netissä tarjottavien tietokokoelmien joukkoon, ja MyHeritage on ainoa sukututkimusyritys, jolla on näiden tallenteiden hakemistot ja skannatut kuvat. Työskenneltyämme kokonaisen vuoden tämän upouuden hakemiston luomiseksi, olemme iloisia voidessamme jakaa nämä kokoelmat käyttöösi. New Yorkilla on ollut keskeinen rooli Yhdysvaltojen kansallisessa historiassa ja lukemattomien amerikkalaisten perheiden henkilökohtaisissa tarinoissa. Jos sinulla on amerikkalaisia juuria, on todennäköistä, että vähintään yksi sukupuusi henkilöistä on syntynyt, mennyt naimisiin tai kuollut New Yorkissa, ja saattaa löytyä näistä kokoelmista.

Hae MyHeritagessa New Yorkin kaupungin syntymistä, 1866–1909

Hae MyHeritagessa New Yorkin kaupungin avioliitoista 1866–1949

Hae MyHeritagessa New Yorkin kaupungin kuolemista, 1866–1948

Kokoelmat sisältävät yhteensä 37,4 miljoonaa tietoa ja MyHeritagen luoman täydellisen indeksin sekä kauniisti skannattuja värikuvia alkuperäisistä todistuksista ja luvista. span>

Sen lisäksi, että olemme luoneet miljoonien tiedoissa esiintyvien ensisijaisten henkilöiden hakemiston, olemme panostaneet runsaasti aikaa ja työtä lisätäksemme hakemistoon ja haettavaksi myös miljoonia toissijaisia henkilöitä. Esimerkiksi avioliittotallenteissa olevat morsian ja sulhanen ovat tietueen ensisijaisia henkilöitä, heidän vanhempansa ovat toissijaisia henkilöitä, joita et yleensä löydä tämän tyyppisten tietueiden hakemistoissa, mutta me MyHeritagessa panostimme erityisesti myös näiden henkilöiden lisäämiseksi hakemistoihin. Monissa tietueissa on kuitenkin muita henkilöitä, kuten vihkimisen todistajia tai kuolemasta raportoivia henkilöitä, joita ei ole indeksoitu, joten on aina järkevää katsoa myös skannattua kuvaa.

Katsotaanpa näitä kokoelmia tarkemmin:

New York, New Yorkin kaupungin syntymät, 1866–1909

Tämä kokoelma sisältää 7 560 069 syntymätietoa New Yorkin kaupungista, New Yorkin osavaltiosta, Yhdysvalloista, vuosien 1866 ja 1909 välillä. Tiedoissa on tyypillisesti lapsen nimi ja syntymäpäivä ja -paikka, vanhempien nimet ja tietoa heidän syntymistään.

Hae New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungin syntymistä, 1866–1909

New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungin avioliitot, 1866–1949

Tämä kokoelma sisältää 20 912 650 avioliittotietoa New Yorkin kaupungista, New Yorkin osavaltiosta, Yhdysvalloista, vuosien 1866 ja 1949 välillä. Tiedoissa on tyypillisesti sulhasen ja morsiamen nimet, heidän syntymäpaikkansa ja ikänsä, avioliiton solmimispäivä ja -paikka sekä sulhasen ja morsiamen vanhempien nimet.

Kokoelmassa on kahden tyyppisiä avioliittotietoja: New Yorkin kaupungin terveysviranomaisten myöntämät avioliittotodistukset sekä New Yorkin kaupungin virkailijan myöntämä vihkimislupa.

New Yorkin kaupungin terveysviranomainen myönsi avioliittotodistuksia vuoteen 1937 saakka, ja vuoden 1908 alusta lähtien avioitumista suunnittelevat parit hankkivat luvan kaupungin virkailijalta New Yorkin osavaltion lain mukaisesti. Kaupungin virkailijan antama lupa sisälsi tyypillisesti parin täyttämän valaehtoisen todistuksen, virkailijan antaman luvan ja seremonian suorittaneen henkilön täyttämän todistuksen.

Yhdistimme samojen henkilöiden useat avioliittotiedot yhteen kokonaisuudeksi, joten jos arkistoissa oli sekä avioliittotodistus että vihkimislupa (joka löytyisi vuosilta 1908–1937), näet molemmat osana samoja tietoja. Jos olemassa on vain toinen, näet vain yhden.

Näihin kahdentyyppisiin kirjauksiin tallennetut tiedot ovat enimmäkseen samoja. Kaupungin virkailijan antamat luvat sisältävät kuitenkin lisätietoa parin vanhemmista ja ammateista, mikä voi olla erittäin hyödyllistä.

Hae New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungin avioliitoista, 1866–1949

New Yorkin osavaltio, New Yorkin kaupungin kuolemat, 1866–1948

Tämä kokoelma sisältää 8 893 688 kuolematietoa New Yorkin kaupungista, New Yorkin osavaltiosta, Yhdysvalloista, vuosien 1866 ja 1948 välillä. Tiedot sisältävät yleensä vainajan nimen, syntymäajan ja -paikan, iän kuolinhetkellä, kuolinpäivän ja -paikan, vanhempien nimet ja puolison nimen.

Hae New Yorkin osavaltion New Yorkin kaupungin kuolemista, 1866–1948

Esimerkkejä

Legacy Family Webinarsin jokin aikaa sitten järjestetämässä webinaarissa New Yorkin kaupungin historiatietokokoelmasta sisältöjohtajamme Mike Mansfield syventyi New Yorkin kaupungin uusiin syntymä-, avioliitto- ja kuolematietoihin ja toi esiin muutamia esimerkkejä.

Jokainen näistä esimerkeistä korostaa New Yorkin kaupungin historiallisten tietojen runsasta määrää. Syntymistä avioliittoihin ja kuolemiin, nämä asiakirjat ovat korvaamaton tiedonlähde, joka auttavat meitä ymmärtämään aiempien sukupolvien elämää ja jäljittämään sukulinjoja.

Sophia Wilhelmina Henrietta Wigginsin syntymätiedot

Sophia Wilhelmina Henrietta Wigginsin syntymätiedot vuodelta 1882 paljastavat enemmän kuin vain hänen syntymäpäivänsä ja -paikkansa. Ne antavat olennaisia tietoja, kuten hänen vanhempiensa nimet, ml. hänen äitinsä tyttönimen, joka on tärkeä tieto sukupuun tutkimisessa. Lisäksi ne kertovat hänen molempien vanhempiensa syntymäpaikat antaen tietoa hänen juuristaan. Tässä tapauksessa on mainittu vain maa, Saksa, mutta monissa tiedoissa mainitaan tarkempia paikkoja, kuten tietty Irlannin maakunta henkilölle, jolla on irlantilaisia esivanhempia. Toinen huomion arvoinen tieto on Sophian äidin lasten määrä ja kuinka moni heistä oli elossa, mikä valaisee perheen dynamiikkaa ja antaa tietoa mahdollisista sisaruksista.

Edward Braithwaiten syntymätiedot

Kun katsomme Edward Braithwaiten syntymätietoja, huomaamme samanlaisia kattavia tietoja, kuten lapsen nimen ja syntymäpäivän. Katsomalla tiedoissa olevaa skannattua kuvaa näemme lisätietoja, kuten vanhempien ammatit, tässä tapauksessa isä vaikuttaisi olevan autonkuljettaja, sekä lapsen rotu ja ihonväri, tässä tapauksessa valkoinen. Näemme myös äidin tyttönimen, mistä kumpikin vanhempi on kotoisin, kuinka monta lasta heillä on ja kuinka monta näistä on elossa. Nämä tiedot muuttuvat ajan myötä, ja niiden muoto vaihtelee sen luomishetken mukaan.

George Eugene Ottosenin ja Mary Emma MacKeyn avioliittotiedot

George Eugene Ottosenin ja Mary Emma MacKeyn avioliittotiedot antavat lisätietoja parin liitosta. Sulhasen ja morsiamen ikäeron (49 ja 23) lisäksi näemme olennaisia tietoja, kuten heidän ammattinsa, asuinpaikkansa, vanhempien nimet ml. äitien tyttönimet. Georgen mainitaan olevan kokki, joka on lähtöisin Norjasta. Bonuksena tiedot sisältävät myös heidän allekirjoituksensa!


Kuten edellä mainittiin, jotkin avioliittotiedot koostuvat useista erityyppisistä tiedoista. Tämä on yksi tällainen esimerkki, ja voit selata myös muita sivuja. Tässä tapauksessa valittavana on neljä erilaista tietosivua.

Kolmas sivu on avioliittotodistus. Se on enimmäkseen byrokraattinen, mutta sisältää lisätietoja, kuten sekä sulhasen että morsiamen asuinpaikan.


Neljäs asiakirja on lopullinen, papin täyttämä todistus, joka sisältää vihkijän tiedot, tietoa seremoniasta sekä todistajien nimet, osoitteet ja allekirjoitukset – usein ylenkatsottu tieto, joka on kuitenkin arvokas perheyhteyksiä tai ystävyyssuhteita paljastava seikka.

Alice Mary Balchenin kuolintiedot

Alicen kuolintiedot koostuvat kahdesta sivusta. Ne antavat meille paljon tietoa, kuten hänen vanhempiensa nimet, hänen asuinpaikkansa, kuolinpaikkansa, tarkan kuolinajan ja tietoa paikalla olleesta lääkäristä. Siinä on myös tietoa hänen puolisostaan, hautausmaasta, johon hänet on haudattu, hautaamispäivästä, hautajaispalveluita pyytäneestä henkilöstä jne.

Käyttäjiltämme

MyHeritage-palvelun käyttäjä Leah Snider (Yhdysvallat) kertoi meille, että käydessään läpi vastikään julkaistuja NYC-tietoja hän löysi tietoja äitinsä puoleisen isoisoisänsä toisesta avioliitosta, jota hän oli etsinyt vuosien ajan. Hän oli innoissaan runsaasta tietomäärästä ja etenkin nähdessään esivanhempiensa käsin kirjoittamia ja allekirjoittamia sivuja sekä luetteloitua tietoa, joka vahvisti käsin kirjoitetut tiedot.

”Isoisoisäni avioliittotodistuksesta löytyvät tiedot vastasivat useita jo tiedossani olevia asioita – syntymäpäivä ja -paikka, ensimmäisen vaimon nimi ja että tämä oli kuollut, hänen ammattinsa, hänen isänsä nimi ja syntymäpaikka. Oli hienoa lukea myös hiukan hänen toisesta vaimostaan. Kaiken kaikkiaan olen melko varma, että nämä tiedot koskivat isoisoisääni. Löysin myös erään isoisoisäni New Yorkissa asuneen veljen kuolintiedot.”


Länsi-Australiasta oleva Dianne Ward kertoi, että uusiin NYC-kokoelmiin tutustuminen on ollut mullistavaa hänen sukututkimuksessaan. ”Useiden löytämieni tietojen joukosta nousee esiin etenkin yksi helmi: erään avioliiton ulkopuolella syntyneen kaukaisen pikkuserkun, Heinrich Theodor Georg Liebenowin, avioliittotodistus”, kertoo Dianne. ”Tämä kiehtova asiakirja valaisee Heinrichin matkaa Saksasta New Yorkiin, jossa hän avioitui Henriette Lisette Alwine Pischin kanssa vuonna 1867. Etsin edelleen heidän alkuperäisiä avioliittotietoja, mutta tähän toiseen avioliittotodistukseen törmääminen oli merkittävä löytö.”

Sisällöntuotannon johtajamme Mike Mansfield huomauttaa: ”Tämän kokoelman parissa työskenteleminen on ollut erä urani kohokohdista.”

Kokenut kirjottajamme Daniella Levy löysi näistä kokoelmista äidinpuoleisen isoisoäitinsä syntymätodistuksen ja avioliittotodistuksen. ”Löysin syntymätodistuksen vain siksi, että tiimi luetteloi näiden tietojen toissijaiset henkilöt”, hän sanoo, ”sillä on selvinnyt, että isoisoäitini sai syntymässä eri nimen! Tämä selvisi, kun etsin hänen äitiään.” Molemmat tietueet paljastivat tietoa, jota hän ei aiemmin tiennyt, ja auttoivat häntää tunnistamaan ja korjaamaan virheen hänen sukupuussaan.

Yhteenveto

Uudet New York Cityn henkilörekisterikokoelmat ovat rikkaita resursseja täynnä kiehtovaa tietoa kaikille, jotka tutkivat New Yorkissa 1900-luvulla asuneita esivanhempiaan.

Yhdessä MyHeritagen monien muiden arvokkaiden New Yorkin ja Yhdysvaltojen kokoelmien kanssa nämä tallenteet voivat auttaa hahmottamaan kattavamman kuvan esivanhempiesi elämästä ja johtaa tärkeisiin sukuhistoriallisiin löytöihin.

Haut tästä MyHeritagen kokoelmasta ovat ilmaisia. Katsoaksesi tai tallentaaksesi tietoja sukupuuhusi tarvitset Data, Complete- tai Omni-sopimuksen.

Jos sinulla on sukupuu MyHeritage-palvelussa, Record Matching -teknologiamme ilmoittaa sinulle automaattisesti, jos näiden kokoelmien tiedot vastaavat sukulaisiasi. Voit sitten tarkastella tietoja ja päättää, haluatko lisätä uudet tiedot sukupuuhusi.

Hae New Yorkin kaupungin syntymistä 1866–1909 MyHeritage-palvelussa

Hae New Yorkin kaupungin avioliitoista 1866–1949 MyHeritage-palvelussa

Hae New Yorkin kaupungin kuolemista 1866–1948 MyHeritage-palvelussa