MyHeritage päivitti Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat -kokoelman

MyHeritage päivitti Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat -kokoelman

Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa päivityksestä: Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat –  olemme lisänneet 13,2 miljoonaa historiallista tietoa vuosilta 1800-1819. Kokoelmassa on nyt 158 miljoonaa tietoa vuosilta 1800-1947. MyHeritage-kokoelma sisältää laadukkaita skannattuja kuvia, ja indeksoinnin ansiosta voit seurata henkilöitä ja perheitä läpi sukupolvien ja saada korvaamattomia tietoja ruotsalaisten esivanhempiesi elämästä.

Tee nyt hakuja Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjoista

Kotitalouksien tarkastuskirjat ovat ensisijainen lähde, kun tutkitaan yksittäisten henkilöiden ja perheiden elämää Ruotsin seurakunnissa 1600-luvun lopusta nykyaikaan asti. Koska kirjoja päivitettiin vuosittain, perheitä voidaan jäljittää vuodesta toiseen ja usein myös paikkakunnalta toiselle eri puolille maata. MyHeritagen indeksointi Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjoissa on ainoa laatuaan ja tarjoaa mahdollisuuden selata samaa henkilöä koskevia eri merkintöjä eri elämänvaiheissa, syntymästä kuolemaan tai maastamuuttoon.

Jokainen kirja tai kirjasarja on Ruotsin luterilaisen kirkon laatima ja ylläpitämä, ja ne edustavat aina 3-10 vuoden ajanjaksoa seurakunnassa. Alkuvuosikymmeninä, kuten vuosina 1800-1819, kukin kirja saattoi käsittää vielä pidemmän ajanjakson. Vuoteen 1894 asti seurakunnan pappi kävi joka vuosi jokaisessa kodissa ja testasi jokaisen henkilön katekismuksen tuntemuksen. Lisäksi kerättiin tietoja syntymäpäivistä, avioliitoista, kuolemantapauksista, siitä, mihin ihmiset olivat muuttaneet tai mistä he olivat muuttaneet seurakuntaan, ja niin edelleen. Joka vuosi pappi palasi ja päivitti edellisen vuoden tiedot ja pani merkille muutokset kodin henkilöissä.

Vuoden 1894 jälkeen kirjat korvattiin seurakuntakirjalla: Ruotsin kirkon kirjanpidolla, jota käytettiin viralliseen väestönlaskentaan vuodesta toiseen. Tässä uudessa formaatissa ei keskitytty opilliseen tietämykseen vaan enemmänkin Ruotsin väestön laskemiseen.

Esimerkki

Ruotsalaisen taiteilijan Anders Zornin tiedot löytyvät Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjoista. Merkintä sisältää hänen syntymäaikansa 18. helmikuuta 1860, asuinpaikkansa vuosina 1893 ja 1899 Lisselbyssä, Morassa, Kopparbergsissa, Taalainmaalla, sekä sen, että hän avioitui Emma Amalia os. Lamm kanssa 16. lokakuuta 1885.

Klikkaamalla ”Katso talouden jäseniä” tai vierittämällä sivun alareunaan voit nähdä muita talouteen kuuluvia – tässä tapauksessa hänen vaimonsa Emman. Muiden kotitalouteen kuuluneiden tarkastelu on MyHeritagessa olevien Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjojen eksklusiivinen ominaisuus.

Klikkaa ja katso muita talouteen kuuluvia henkilöitä.

Klikkaa ja katso muita talouteen kuuluvia henkilöitä.

Yhteenveto

MyHeritagessa olevat Ruotsin kotitalouksien tarkatuskirjat ovat olennaisia kaikille, jotka tutkivat ruotsalaisia juuriaan. Tämä arvokas kokoelma on nyt kasvanut kattaen lähes 150 vuotta.

Hakujen tekeminen  Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjoista on ilmaista. Tietojen tarkastelemiseen tai niiden tallentamiseen sukupuuhun tarvitset Data- tai Complete-sopimuksen. Jos sinulla on sukupuu MyHeritagessa, löytää teknologiamme automaattisesti osumia sukupuusi henkilöille.

Viihdy kokoelman parissa!