Nyt USA:n väestönlaskennat ilmaiseksi MyHeritagessa

Nyt USA:n väestönlaskennat ilmaiseksi MyHeritagessa

Vuoden 2020 USA:n väestönlaskennat on parhaillaan käynnissä ja kotitaloudet eri puolilla Amerikkaa vastaavat jo kyselyyn internetissä, puhelimella tai paperilomakkeella. Huomioimme tämän ”kerran-vuosikymmenessä”- tapahtuman myöntämällä kaikille ilmaisen, vapaan pääsyn MyHeritagessa oleviin USAn väestönlaskentakokoelmiin 12.4.2020 saakka.

Tee hakuja kaikista USAn väestönlaskennoista MyHeritagessa

USA:n väestönlaskennat on tehty 10 vuoden välein, ensimmäinen vuonna 1790, Yhdysvaltojen vapaussodan jälkeen. Sen jälkeen on tehty 22 liittovaltion väestönlaskentaa.

Yhdysvaltain väestönlaskentojen päätarkoitus on määritellä jokaisen osavaltion paikkamäärä edustajainhuoneessa, sillä paikkamäärät määräytyvät osavaltioiden asukaslukujen mukaisesti. Väestönlaskennan tuloksia käytetään myös esimerkiksi sosiaaliavustusten, terveydenhoidon, asuinrakentamisen, koulujen, kauppakeskusten ja julkisen liikenteen suunnittelussa ja rahoituksessa. Väestönlaskennan avulla voidaan lisäksi seurata Yhdysvaltain demografista kehitystä, kuten kaupungistumisastetta, lasten määrää taloutta kohti sekä rodullista ja etnistä koostumusta.

Mitä USA:n väestönlaskennat voivat kertoa suvustasi?

USA:n väestönlaskennat sisältävät arvokasta tietoa, joka vain odottaa löytämistä. Ne tarjoavat ainutlaatuisen kuvan esivanhempiesi elämästä väestölaskennan aikaan, antaen perustan sukututkimukselle.

Jokainen rekisteröinti sisältää tyypillisesti tietoja, kuten kotitalouden jäsenten nimet, iät, synnyin- ja asuinpaikat, ammatit, siirtolaisuus, kansalaisuus sekä avioliittoa ja asepalvelusta koskevat tiedot. Jotkin vanhemmat Yhdysvaltain väestönlaskennat kirjasivat myös uskonnollisen suuntautumisen.

Väestönlaskennat voivat antaa esivanhempiesi päivittäistä elämää koskevia, sukupuuhusi lisättäviä tietoja. Vertaamalla useita peräkkäisiä väestönlaskentoja voit seurata sukusi vaiheita vuosien mittaan, ja usein paikasta toiseen.

Väestönlaskennat voivat myös johtaa uusiin yhteyksiin ja sukulaisiin. Saatat etsiä yhtä esivanhempaa ja löytää lisää samassa taloudessa asuvia perheenjäseniä tai ystäviä, joista et tiennyt mitään.

Yli 700 miljoonaa tietoa 54 kokoelmassa – 18 liittovaltion ja 36 osavaltion tai maan väestönlaskentakokoelmaa – auttavat sinua tekemään mielenkiintoisia sukuhistoriallisia löytöjä Yhdysvalloista.

Toivomme sinun viihtyvän ilmaisten hakujen parissa ja niiden edesauttavan sukututkimustasi.