Ashleighilla on vihdoin sisko, jota hän oli kaivannut niin kauan

Ashleighilla on vihdoin sisko, jota hän oli kaivannut niin kauan

Ashleighilla on vihdoin sisko, jota hän oli kaivannut niin kauan. ”Meillä on nyt aivan mahtava suhde”, hän sanoo.

MyHeritage käynnisti maaliskuussa 2018 pro bono -projektin nimeltä DNA Quest. Sen tarkoituksena on auttaa adoptiolapsia löytämään biologiset perheensä. Projektin aikana lahjoitimme noin 20 000 MyHeritagen DNA-pakkausta ihmisille, jotka etsivät vastauksia siihen, mistä he ovat kotoisin. On mahdotonta tietää tarkalleen, kuinka moni näistä lahjoitetuista pakkauksista on helpottanut jälleenyhdistämistä, mutta projektin alkamisesta kuluneiden neljän vuoden aikana olemme saaneet jatkuvasti uusia tarinoita.

Onko sinulla joku tarina? Jaa se kanssamme!

Ashleigh’n tarina

Yksi näistä tarinoista tuli Ashleigh Brownilta, 33, Kanadasta. Ashleigh löysi sisarensa Laurindan DNA Questin ansiosta – ja Laurindan kautta hän löysi monia muita perheenjäseniä. Heistä kahdesta on sittemmin tullut erottamattomat! Heidän tarinaansa käsiteltiin hiljattain useissa tunnetuissa tiedotusvälineissä eri puolilla maailmaa, kuten Newsweekissä ja CBC:ssä.

Katso, kuinka he päättävät toistensa lauseet ja jakavat arvokkaan hetken tässä ihastuttavassa CBC:n jaksossa:

 

”Pakkauksenne auttoi minua löytämään biologisen perheeni… ja paljon muuta!” Ashleigh kirjoitti meille. ”Olen aina tiennyt, että minut on adoptoitu… sekä mina että adoptioveljeni tiesimme. Kasvoimme valkoihoisten vanhempien kanssa, joten äitini vain kertoi meille aina. Hän oli kertonut minulle, että tiesi minulla olevan isosiskon ja biologisella äidilläni oli muutama lapsi ennen minua.”

Ashleigh oli koko elämänsä ajan halunnut löytää biologisen perheensä – erityisesti siskonsa. ”Yritin kysellä adoptiosivustoilla ja etsiä sattumanvaraisesti nimeä syntymätodistuksestani… kaikki turhaan”, hän kertoo.

Sitten hän kuuli MyHeritagen DNA Quest -projektista ja päätti kokeilla sitä. Muutamaa kuukautta myöhemmin Ashleigh löysi hyvin läheisen DNA-osuman: Laurinda-nimisen tätinsä tai siskonsa.

Ashleigh kirjoitti hänelle välittömästi. ”Pian sen jälkeen sain vastauksen”, hän muistelee. ”Hän itki ja tärisi. Myös siskoni oli etsinyt minua! 17 vuoden ajan!!!”

Ashleigh ja sisko

Ashleigh (vasemmalla) ja sisko

Hänet oli adoptoinut perhe Connecticutista Yhdysvalloissa. Kaksi viikkoa siskosten keskustelun jälkeen Laurinda ajoi tapaamaan Ashleighia Niagaraan, Ontarioon. ”Se oli hyvin tunteikasta”, Ashleigh muistelee. ”Halasimme toisiamme ja itkimme. Se, että olimme vihdoin yhdessä, täytti meidät valtavalla ilolla!”

Tutustuminen koko biologiseen perheeseen

Laurinda oli tehnyt omaa tutkimusta ja löytänyt koko heidän biologisen perheensä Dominikaanisesta tasavallasta ja oli jopa lentänyt tapaamaan heitä.

”Valitettavasti olin liian myöhässä tapaamaan biologista äitiäni”, Ashleigh sanoo. ”Hän oli kuollut kuusi kuukautta ennen kuin löysin siskoni.  Hän sanoi aina siskolleni, että hän antaisi henkensä löytääkseen minut… ja uskomme, että hän teki niin. Tiedämme, että hän katsoo meitä ylhäältä ja hymyilee.”

Alla on video siitä hetkestä, kun Laurinda näki ensimmäistä kertaa kuvan äidistään:

 

Pian tämän jälkeen Laurinda sai Ashleigh’n ottamaan yhteyttä heidän biologiseen isäänsä. ”Puhuin myös mummoni, kahden veljeni, toisen siskoni ja velipuoleni sekä monien muiden perheenjäsenten kanssa. He kaikki asuvat edelleen Dominikaanisessa tasavallassa.  Valitettavasti he eivät puhu englantia ja kommunikointi on vaikeaa, mutta Google Translate auttaa”, hän kertoo.

Ashleigh'n sisaruksia

Ashleigh’n sisaruksia

”Minulla ei ole vielä ollut varaa lentää tapaamaan heitä Dominikaaniseen tasavaltaan. Se on surullista, sillä biologinen isäni menehtyi kaksi vuotta sen jälkeen, kun löysin hänet, mutta ennen kuin sain tavata hänet henkilökohtaisesti”, Ashleigh lisää.

Ashleigh ja Laurinda saivat selville, että kaksi lakimiestä oli järjestänyt yli 30 vauvan adoption samasta naapurustosta ja olemme kaikki jollain tavalla sukua, Ashleigh sanoo.

Ashleigh, tytär ja juuri löytynyt täti

Ashleigh, tytär ja juuri löytynyt täti

”Tämä on ollut uskomaton matka. Kiitos MyHeritage. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman teitä.”

Suuret kiitokset Ashleighille siitä, että hän jakoi kauniin tarinansa kanssamme. Onko sinulla tarinaa MyHeritagen avulla tehdystä löydöstä? Jaa se kanssamme!

Lue muitakin käyttäjäkertomuksia täältä!