Voita äitienpäivän kunniaksi DNA-testi! #momsdna

Voita äitienpäivän kunniaksi DNA-testi! #momsdna

Artikkelikuvan kuvaaja Aarne Pietinen 1928, Museovirasto-Musketti

Jokainen meistä on saanut puolet DNAstaan äidiltä ja puolet isältä, joten ei ole mikään yllätys, että ymmärrämme niitä luonteenpiirteitä ja ominaisuuksia, joita olemme saaneet äideiltämme.

Lapsena ihailin aina äitini optimismia. Tapahtuipa mitä tahansa hänen elämässään, hän ajatteli aina parhain päin. Hän ei koskaan suostunut miettimään ”entä, jos?” mahdollisuutta. Hauskinta on, että suurimman osan ajasta asiat sujuivat juuri siten kuin hän toivoi ja ajatteli. Olen sitä mieltä, että hänen positiivinen ajattelutapansa on siirtynyt minulle. Toivon, että minä vuorostani siirrän sen omille lapsilleni.

Äitienpäivä on aivan nurkan takana ja haluaisimme kuulla parhaista äidiltäsi perimistä ominaisuuksista. Se voi olla vaikkapa täsmällisyys tai joku elämänohje; äitiemme DNA on aina kanssamme. Yksi onnekas voittaa DNA-pakkauksen edistämään sukututkimusmatkaansa.

Päätimme polkaista kilpailun käyntiin kysymällä MyHeritagen työntekijöiltä, minkä suosikkiluonteenpiirteensä he ovat saaneet äidiltään. Katso video heidän vastauksistaan:

Valmiina voittamaan? Jaa kommenteissa yksi luonteenpiirre, jonka olet perinyt äidiltäsi käyttämällä hashtagiä #momsdna. Valitsemme voittajan ja kerromme mielestämme parhaista vastauksista blogissa.

Odotamme innolla kommenttejanne! Kuinka aiot juhlistaa äitienpäivää viikonloppuna?

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

 • leena keränen

  10 toukokuun, 2017

  #momsdna luulisin perineenä äidiltäni sen että mikään ei ollut ylivoimaista…oli kätevä tekemään kaikkea mitä tarvitsi..maatalon töissä..tosin hän oli äärettömän ahkera..minä en ..tosin kun sille päälle satun teen hommani kyllä , mutta sitten saatan vetelehtiä…

 • Jarno Saari

  10 toukokuun, 2017

  #momsdna Olen perinyt äidiltäni kieroutuneen huumorintajun. Se on auttanut monissa elämän kommervenkeissä ja vastatuulissa.

 • merja kallio

  10 toukokuun, 2017

  hyväntahtoisuus

 • merja kallio

  10 toukokuun, 2017

  #momsdna hyväntahtoisuus