Esittelyssä aivan uudet profiilisivut ehdotuksineen

Esittelyssä aivan uudet profiilisivut ehdotuksineen

Profiilisivu on eräs MyHeritage-sivuston eniten vierailluista sivuista ja eräs hyödyllisimmistä sivuista sukututkijoille. Useat käyttäjät pyysivät meitä lisäämään sivulle lisätoimintoja. Te pyysitte, me kuuntelimme! Olemme ylpeitä voidessamme tänään julkistaa tuloksen: täysin uudet profiilisivut. Tämä on kokonaan uusi kokemus, joka on enemmän kuin vain yksittäinen sivu, se on keskitetty paikka kaikelle, mitä henkilöstä tiedetään.

Tämä suuri uudistus sisältää paremmin järjestetyn ulkoasun ja upeita toimintoja, jotka auttavat sinua saamaan mahdollisimman paljon irti esivanhemmistasi ja sukulaisistasi tekemistäsi löydöistä. Olemme myös lisänneet Ehdotukset, joka on ainutlaatuinen, erittäin hyödyllinen tapa esitellä uusia tietoja osumistasi henkilön profiilin osalta. Profiilisivut ovat edelleen ilmaisia ja nyt käyttökelpoisempia kuin koskaan!

Uusia profiilisivuja voi käyttää MyHeritage-sivustolla pöytätietokoneella. Lisäämme Ehdotukset pian myös MyHeritagen mobiilisovellukseen.

Haluamme kiittää uudet profiilisivut kehittänyttä MyHeritage-tiimiä. Erityiset kiitokset Uri Gonenille, joka oli merkittävässä roolissa niin projektin vision luomisessa kuin myös sen toteuttamisessa.

Pääsy profiilisivuille

Pääset profiilisivuille monilta MyHeritage-sivuston alueilta, mukaan lukien erilaisista sukupuunäkymistä, Löydöt-osiosta, Valokuvista, tutustuessasi DNA-osumiin ja Smart Matches™ -osumiin jne. Näytämme alla esimerkkejä kahdesta suosituimmasta.

Päästäksesi sukupuussasi olevan henkilön profiiliin siirry puuhusi ja napsauta tutkittavan henkilön nimeä. Tämä avaa puun vasemman paneelin. Napsauta vasemmassa paneelissa olevaa ”Profiili”-kuvaketta, joka on merkitty alla punaisella.

Accessing the profile pages from the tree

Pääsy profiilisivuille sukupuusta (klikkaa suurentaaksesi)

Jos löydät mielenkiintoisen profiilin käyttäessäsi MyHeritagen historiallisten tietojen hakukonetta, tallennesivulla on linkki, josta voit katsella profiilisivua alkuperäisessä sukupuussa. Tämä on merkitty punaisella alla olevassa esimerkissä.

Accessing the profile pages from a record page

Pääsy profiilisivuille tallennesivulta (klikkaa suurentaaksesi)

Profiilisivujen esittely

Uudet profiilisivut ovat täynnä hyödyllisiä toimintoja, joilla voit tarkastella olemassa olevia tietoja henkilöstä, lisätä tai muokata uusia tietoja suoraan sivulle, tutkia henkilöä ja paljon muuta. Luettelo toiminnallisuuksista on laaja, ja tämä blogikirjoitus kattaa tärkeimmät. Vieraile sukupuussasi kokeillaksesi niitä kaikkia, avaa uudet profiilisivut ja ala tutkia!

Uusi profiilisivu koostuu useista välilehdistä. Kun näet välilehden vierellä numeron, se tarkoittaa tietoa, ts. se näyttää sinulle hetkessä, että tällä välilehdellä on hyödyllistä tietoa.

Uusien profiilisivujen välilehdet (klikkaa suurentaaksesi)

Uusien profiilisivujen välilehdet (klikkaa suurentaaksesi)

Sivun yläosa pysyy samanlaisena jokaisella välilehdellä. Se näyttää tärkeitä tietoja henkilöstä ja sisältää useita hyödyllisiä painikkeita, joilla voit tutkia henkilöä tarkemmin, nähdä hänet sukupuunäkymässä ja muokata hänen profiiliaan.

The top section includes vital details and useful shortcuts

Yläosiossa on tärkeitä tietoja ja hyödyllisiä oikopolkuja (napsauta lähentääksesi)

Henkilön nimen alapuolelta näet hänen sukulaisuussuhteensa sinuun. Sukulaisuussuhteen vieressä on kuvakkeita, jotka ilmaisevat, onko henkilö verisukulainen, ja värikoodi, joka ilmaisee, mihin sukupuusi haaraan henkilö kuuluu. Napsauta sukulaisuussuhdetta avataksesi sukulaisuuskaavion. Tämä näyttää tarkan sukulaisuuspolkunne. Sukulaisuussuhteen alapuolella on faktoja henkilön syntymästä ja kuolemasta, ml. päivämäärät ja paikat, sekä minne hänet on haudattu.

Osion yläreunassa on useita painikkeita. ”Tee tutkimus tästä henkilöstä” etsii tämän henkilön tiedot MyHeritage-sivuston historiallisten tietojen hakukoneella.

”Katso sukupuussa” avaa sukupuusi oletusnäkymän ja näyttää tämän henkilön puussa. Avataksesi yhden sukupuunäkymistä napsauta nuolipainiketta valikon avaamiseksi ja valitse, mitä sukupuunäkymää haluat käyttää.

“View in tree” options in the profile pages

Profiilisivujen ”Katso sukupuussa” -vaihtoehdot

”Muokkaa profiilia” avaa ponnahdusikkunan, jossa voit muokata henkilön tärkeitä tietoja nopeasti. Muokataksesi profiilia laajemmin napsauta ”Muokkaa profiilia” -kohdan vieressä olevaa nuolta ja valitse valikosta ”Muokkaa koko profiilia”. Tämä vie sinut profiilin muokkaussivulle.

“Edit profile” options in the profile pages

Profiilisivujen ”Muokkaa profiilia” -vaihtoehdot

Kolmen pisteen kuvake avaa ”Lisää”-valikon, josta löydät lisää toimintoja henkilön profiilin hallinnoimiseen. Näihin kuuluvat kaikki toiminnot, jotka tähän asti olivat käytössä vain sukupuun vasemmassa paneelissa. Voit yhdistää profiilin sukupuussa jo olevaan henkilöön (esim. toisen haaran vanhempaan), poistaa kytkennän, lisätä adoptio- tai kasvatusvanhemmat tai poistaa henkilön sukupuustasi. Pääset myös sukupuusi asetuksiin.

“More” menu from the profile pages

Profiilisivujen ”Lisää”-valikko

Napsauta yläosan oikeassa yläkulmassa olevaa suurennuslasikuvaketta avataksesi hakukentän, johon voit syöttää kenen tahansa sukupuusta etsimäsi henkilön nimen. Napsauttamalla oikealla olevaa luettelokuvaketta avaat luettelon viime aikoina tarkastelemistasi profiileista, joita ehkä haluat katsoa.

Search for another person in the tree

Hae toista henkilöä sukupuusta

Tiedot-välilehti

Tiedot-välilehti avautuu oletusarvoisesti, ja se on kaikkein tärkein välilehti, mutta myös muut välilehdet ovat hyödyllisiä.

Details tab — Facts section

Tiedot-välilehti — Faktat-osio (klikkaa suurentaaksesi)

Tiedot-välilehden kohdassa ”Faktat” näytetään henkilön elämän tärkeimmät merkkipaalut. Näitä merkkipaaluja ovat syntymä, avioliitto, lasten syntymä, maahanmuutto, asuinpaikka jne. Napsauta ”Lisää”-painiketta lisätäksesi profiiliin lisää faktoja. Napsauta riviä muokataksesi sillä näkyviä tietoja tai napsauta sivulla näkyvien sukulaisten nimiä käydäksesi heidän profiileissaan.

Details tab — Facts section

Tiedot-välilehti — Faktat-osio (klikkaa suurentaaksesi)

Jos et halua nähdä henkilön lasten elämäntapahtumia, napsauta suodatinkuvaketta ja poista valinta (merkitty alla punaisella).

Filter option for the Facts section

Faktat-osion suodatustoiminto

Kaikki henkilöstä tallentamasi historiatiedot näkyvät oikealla puolella (merkitty alla punaisella). Nämä voivat olla vahvistettuja Record Matches -osumia tai aiemmin MyHeritagen historiatallenteiden haulla löytämiäsi ja puuhusi tallentamiasi tietoja. Nämä ovat henkilön profiilissa näkyvien tietojen lähteitä.

Tallennettujen historialisten tietojen alla on luettelo lähisukulaisista (merkitty alla vihreällä).

Details tab — “Saved records” and “Immediate family” sections

Tiedot-välilehti — ”Tallennetut tiedot”- ja ”Lähiperhe”-osiot (klikkaa suurentaaksesi)

Mikäli Johdonmukaisuuden tarkastin löysi profiilista epäjohdonmukaisuuksia, nämä näkyvät Faktat-osion alapuolella. Jos et näe tällaista osiota, epäjohdonmukaisuuksia ei löytynyt.

Details tab — “Consistency issues” section

Details tab — ”Johdonmukaisuusongelmat”-osio

Sivun alaosassa on ”Elämän matka” -osio, joka sisältää interaktiivisen kartan, joka näyttää paikat, joissa henkilön elämäntapahtumat ovat tapahtuneet. Napsauta mitä tahansa kartan nastaa nähdäksesi tässä paikassa tapahtuneen elämäntapahtuman tiedot. Muokataksesi tapahtumaa tai lisätäksesi lisätietoja napsauta kartan nastaa, siirrä osoitin muokattavan faktan päälle ja napsauta sitten kynäkuvaketta.

Details tab — “Life journey” section

Tiedot-välilehti — ”Elämän matka” -osio (klikkaa suurentaaksesi)

Esittelyssä Ehdotukset

Ehdotukset ovat tärkeä ja hyödyllinen uusi lisäys profiilisivuille. Ne ilmestyvät Tiedot-välilehdelle aina kun niitä on.

MyHeritagen Smart Matches™- ja Record Matches -teknologiat paljastavat arvokasta uutta tietoa sukupuusi henkilöistä vertaamalla sukupuutasi miljardeihin muiden sukupuiden historiatallenteisiin. Tämän hallinta voi kuitenkin olla työlästä ja aikaa vievää. Saat tyypillisesti tuloksena paljon tietoja, mutta jos et käy niitä läpi yksi kerrallaan, et ehkä huomaa tärkeitä johtolankoja, joiden avulla voisit tehdä seuraavan läpimurron sinulle tärkeimpien henkilöiden etsinnässä. Ehdotukset vastaavat tähän haasteeseen ottamalla olemassa olevilta osumiltasi saamasi tiedot ja näyttämällä sen kontekstissa, suoraan profiilissa, ja korostamalla täsmälleen, mitä uutta tietoa nämä uudet osumat voivat lisätä sukupuuhusi.

Ehdotukset käyttävät samaa yhdistämistekniikkaa, joka on sinulle jo tuttu Smart Matches™- ja Record Matches -osumista, mutta ne on paketoitu uudella tavalla, joka keskittyy uuteen tietoon, jota sinulla ei vielä ole henkilöstä, jonka profiilia katsot. Ehdotukset tuovat esiin osumat, jotka ovat käytettävissäsi ja jotka voivat rikastaa sukupuutasi kolmella tärkeällä tavalla: lisäämällä tiedoiltaan kattavampia elämäntapahtumia, antamalla tarkempia lisätietoja elämäntapahtumista, jotka jo ovat sukupuussa, kuten syntymäpaikka tai syntymäpäivä, tai paljastamalla uusia sukulaisia.

Alla olevasta esimerkistä näet ehdotuksen, joka näyttää, että MyHeritage on löytänyt tarkemman syntymäpäivän, merkitty punaisella.

Hints indicate new information that can be added to the tree profile

Ehdotukset ilmaisevat uutta tietoa, joka voidaan lisätä profiilin sukupuuhun (klikkaa suurentaaksesi)

Napsauta mitä tahansa Ehdotusta tarkastellaksesi sitä. Tämä avaa sivun oikeaan laitaan paneelin. Uudet tiedot näkyvät Ehdotukset-paneelissa korostettuina aivan kuten sivullakin. Paneeli näyttää myös lähteet, joihin Ehdotus perustuu. Selaa paneelia alaspäin nähdäksesi sukupuusi tietojen ja tietoja vastaavan sukupuun tai historiallisen tiedon vierekkäisen vertailun.

The Hints panel lets you review the information and save it to your tree

Ehdotukset-paneelin avulla voit tarkastella tietoja ja tallentaa niitä sukupuuhusi (klikkaa suurentaaksesi)

Ehdotuksen tieto näytetään keltaisella, mutta joskus osumassa on enemmän tietoja, jotka voivat rikastuttaa sukupuutasi. Alla olevassa esimerkissä osuma antaa myös tarkemman kuolinpäivän.

Jos osuma on mielestäsi oikea, napsauta oranssia painiketta vahvistaaksesi sen. Vahvistamisen jälkeen voit poimia tietoja ja tallentaa ne sukupuuhusi. Näin heti julkaisun jälkeen tietojen poimiminen ja tallentaminen tapahtuu perinteisellä tavalla ”Tarkista osuma” -sivuilla, mutta lisäämme pian mahdollisuuden poimia tietoja Ehdotuksista profiilisivujen oikeassa laidassa olevan paneelin sisällä. Ehdotusten antamien uusien tietojen tarkasteleminen, niiden vahvistaminen, tietojen poimiminen ja tallentaminen omaan puuhun edellyttää tilausta.

Alla olevassa esimerkissä näytetään Ehdotukset, jotka voivat lisätä sukupuuhun uusia sukulaisia.

Hints can reveal new relatives to add to the tree

Ehdotukset voivat paljastaa uusia sukupuuhun lisättäviä sukulaisia (klikkaa suurentaaksesi)

Napsauta yhtä Ehdotuksista avataksesi paneelin ja nähdäksesi Ehdotuksen uudet tiedot. Tässä esimerkissä Ehdotus paljastaa nykyisestä sukupuusta puuttuvat vanhemmat.

A Hint revealing new relatives

Uusia sukulaisia paljastava Ehdotus (klikkaa suurentaaksesi)

Kun tutustut uusiin profiilisivuihin ja katsot eri esivanhempiesi ja sukulaistesi profiileja, huomaat pian, että Ehdotukset ovat erittäin hyödyllisiä. Voit käyttää niitä poistumatta sivulta ja siirtymättä sivuston toiselle alueelle. Jos haluat nähdä vain tietyn tyyppisiä Ehdotuksia tai ottaa ne kokonaan pois käytöstä, napsauta kolmen pisteen kuvaketta sivun ylälaidassa ja sitten ”Asetukset”-kohtaa avataksesi asetuspaneelin.

Accessing the Settings panel

Pääsy Asetukset-paneeliin (klikkaa suurentaaksesi)

Hint settings within the profile page settings

Ehdotusten asetukset profiilisivujen asetuksissa (klikkaa suurentaaksesi)

Kun olet valinnut haluamasi asetukset, napsauta ”Käytä”. Kaikki Asetukset-paneelissa tekemäsi muutokset muuttavat myös sukupuusi asetuksia.

Osumat-välilehti

Tällä välilehdellä näytetään henkilön odottavat Record Matches ja Smart Matches™.

New profile pages — Matches tab

Uudet profiilisivut — Osumat-välilehti (klikkaa suurentaaksesi)

Voit tarkastella osumia ilman, että sinun tarvitsee poistua sivulta. Napsauta osuman vieressä olevaa ”Tarkastele”-kohtaa avataksesi oikealle paneelin, jossa profiilin ja osuman tietoja verrataan vierekkäin. Jos osuma näyttää oikealta, vahvista se napsauttamalla ”Vahvista”-painiketta. Poimi sitten tiedot sukupuuhusi.

New profile pages — Reviewing a match (click to zoom)

Uudet profiilisivut — Osuman tarkasteleminen (klikkaa suurentaaksesi)

Laajentaaksesi osuman tarkastelupaneelia napsauta alla vihreällä merkittyä nuolta.

Click the arrow to widen the “Review match” panel

Laajenna ”Osuman tarkastelu” -paneelia napsauttamalla nuolta (klikkaa suurentaaksesi)

Elämänkerta-välilehti

Elämänkerta-välilehti on paikka, jossa henkilön elämää voidaan juhlia ja muistella muutoinkin kuin vain pelkillä kuivilla faktoilla. Sivun ylälaidassa voit yhdellä napsautuksella luoda AI Biography™ -elämänkerran, joka laatii henkilöstä laadukkaan elämänkerran. Tulos perustuu tietoihin sukupuustasi, vastaavista sukupuista ja historiallisista tiedoista, ja sitä rikastetaan tekoälyllä historiallisen kontekstin ja sukunimen alkuperän sisällyttämiseksi.

Jos henkilölle on luotu AI Biography™ -elämänkerta, se näytetään täällä.

New profile pages — Biography tab with AI Biography™

Uudet profiilisivut — Elämänkerta-välilehti ja AI Biography™ (klikkaa suurentaaksesi)

Tämän alapuolella on Elämäntarina-osio, jonka MyHeritage luo automaattisesti henkilöstä sukupuustasi löytyvien tietojen perusteella. Se on lyhyempi kuin AI Biography™, mutta se on hyödyllinen, koska se laaditaan aina. AI Biography™- ja Elämäntarina-osiot ovat saatavilla vain kuolleille henkilöille. Alempana sivulla, ”Elämäkerran muistiinpanot” -osiossa, voit lisätä omia huomioitasi henkilön elämästä rikastuttaaksesi hänen tarinaansa. Näin sinä hallitset tekstiä, kun taas AI Biography™- ja Elämäntarina-osiot luodaan automaattisesti eikä niitä voi muokata.

New profile pages — Biography tab

Uudet profiilisivut — Elämänkerta-välilehti (klikkaa suurentaaksesi)

Kuvat-välilehti

Kuvat-välilehdellä näytetään kaikki kuvat, joihin henkilö on merkitty. Napsauta mitä tahansa kuvaa avataksesi kuvasivun ja nähdäksesi kuvan suurempana. Näin näet myös enemmän kuvan tietoja, esimerkiksi missä ja milloin se on otettu, sekä kuvassa näkyvät muut merkityt henkilöt.

New profile pages — Photos tab

Uudet profiilisivut — Kuvat-välilehti (klikkaa suurentaaksesi)

Napsauta oikeassa yläkulmassa näkyvää ”Lisää kuvia” -painiketta lisätäksesi enemmän valokuvia, joissa tämä henkilö näkyy.

Jos olet ladannut valokuvia, joihin et ole vielä merkinnyt henkilöitä, voit merkitä niissä näkyvät henkilöt helposti MyHeritagen ilmaisella Photo Tagger -toiminnolla, jolla voit merkitä kaikki valokuvat henkilöstä yhdellä napsautuksella. Jos et ole käyttänyt Photo Taggeria aiemmin, pidä kursoria päävalikon ”Kuvat”-osion kohdalla ja valitse ”Photo Tagger” aloittaaksesi. Voit myös käydä perheesi Kuvani-osiossa nähdäksesi kaikki merkintäehdotukset.

Lähteet-välilehti

Lähteet-välilehti listaa kaikki lähdemerkinnät tiedoille, jotka olet poiminut osumistasi ja tallentanut puuhusi tai lisännyt erikseen. Tämä on kirjastosi, jotta tiedät täsmälleen, mistä kaikki profiilin tiedot ovat peräisin.

New profile pages — Sources tab

Uudet profiilisivut — Lähteet-välilehti (klikkaa suurentaaksesi)

DNA-välilehti

Jos katsot omaa MyHeritage-profiiliasi ja olet jo tehnyt MyHeritage DNA -testin tai ladannut DNA-tietosi MyHeritage-sivustolle – tai katsot profiilia sukupuussasi olevasta sukulaisesta, joka on tehnyt nämä ja sinä hallinnoit hänen DNA-pakkaustaan, ilmestyy DNA-välilehti. Tällä välilehdellä voit hallinnoida kaikkia tiliisi kytkettyjä DNA-pakkauksia. Mikäli jossakin hallinnoimassasi DNA-pakkauksessa on tuloksia, voit napsauttaa niitä täällä nähdäksesi tulokset.

New profile pages — DNA tab (click to zoom)

Uudet profiilisivut — DNA-välilehti (klikkaa suurentaaksesi)

MyHeritage-jäsenten profiilit

Uusilla profiilisivuilla on myös tila, jossa näytetään tietoja MyHeritage-jäsenestä. Voit vierailla jäsenen profiilisivulla, kun hän pyytää sinun perhesivuston jäsenyyttä tai jos tämä jäsen on DNA-osumasi ja haluat tietää hänestä lisää.

Viewing a profile of a MyHeritage member from a DNA Match

MyHeritage-jäsenen katsominen DNA-osumasta (klikkaa suurentaaksesi)

Tilassa, jossa uudet profiilisivut näyttävät tietoa MyHeritage-jäsenestä, ei ole välilehtiä:

New profile pages — MyHeritage member

Uudet profiilisivut — MyHeritage-jäsen (klikkaa suurentaaksesi)

MyHeritage-jäsenen profiilia katsottaessa sivun yläosa kertoo sinulle jäsenen arvioidun iän, mistä maasta jäsen on, milloin jäsen on liittynyt MyHeritage-palveluun ja milloin jäsen on viimeksi vieraillut sivustolla. Jos jäsen on DNA-osumasi, haluat ehkä ottaa yhteyttä. Tieto siitä, koska jäsen on viimeksi vieraillut sivustolla, on hyödyllinen, sillä jos edellinen vierailu tapahtui vain jokin aika sitten, on suurempi todennäköisyys, että hän vastaa sinulle, jos otat häneen yhteyttä. Jos ei, tieto kertoo, että jäsen ei ole aktiivinen ja että vastauksen saaminen on epätodennäköisempää.

Sivustojäsenyydet-osio luettelee kaikki sukusivustot, joiden jäsen tämä henkilö on. Ensin näytetään sivusto, jolla jäsen on vieraillut eniten, ja tämä jälkeen järjestyksessä muut sivustot vierailutiheyden mukaan. Näet jokaisen sivuston nimen ja tiedon jäsenen liittymisajankohdasta, mikä voi kertoa sinulle muista sivustoista, jotka saattavat olla kiinnostavia myös sinulle.

Profiili voi kuulua sukupuussasi olevalle henkilölle, joka on myös MyHeritagen jäsen. Tässä tapauksessa kaikki välilehdet näkyvät, mutta jäsentä koskevat lisätiedot näytetään yläosassa ja ”Sivustojäsenyys”-osiossa.

New profile pages — site members who are also individuals in the family tree

Uudet profiilisivut — sivustojäsenet, jotka ovat myös sukupuussasi (klikkaa suurentaaksesi)

Tulevat parannukset

Uusiin profiilisivuihin on tulossa lisää parannuksia. Näitä ovat mahdollisuus poimia tietoa osumista ja tallentaa tietoja sukupuuhusi poistumatta profiilisivuilta. Lisäämme uuden Ehdotukset-toiminnon suoraan sukupuuhun ja MyHeritage-mobiilisovellukseen sekä mahdollisesti muita parannuksia, kuten mahdollisuuden nähdä ehdotuksia valokuvamerkinnöiksi Kuvat-välilehdellä.

Yhteenveto

Me MyHeritagella olemme sitoutuneita kehittämään tuotteita ja toimintoja, jotka tuovat lisäarvoa perheen historiasta pitäville ja auttavat heitä tehostamaan heidän sukunsa historian tutkimusta. Uudet profiilisivut vastaavat tähän sitoumukseemme. Olemme iloisia voidessamme jakaa tämän päivityksen sukututkimusyhteisön kanssa ja toivomme, että se mielestäsi hyödyllinen ja viihdyttävä.