Esittelyssä: MyHeritage Photo Storyteller

Yleiskatsaus

Sukututkijoina pyrimme tallentamaan sukumme historiaa ja jakamaan sen perheemme ja seuraavien sukupolvien kanssa. Olemme iloisia voidessamme kertoa tänään tärkeän, uuden MyHeritage Photo Storyteller -ominaisuuden julkaisemisesta. Se antaa sinulle mahdollisuuden ottaa vastuuta sukusi historian tallentamisesta – nauhoittamalla suosikkikuviesi taustalla olevia tarinoita.

Photo Storyteller on saatavana ilmaisessa MyHeritage mobiilisovelluksessa ja voit nauhoittaa helposti itse tai haastatella suvunjäseniä, kun he kertovat sukukuvien taustalla olevia tarinoita. Saat syvempää tietoa valokuvistasi ja jakamalla tallenteita perheenjäsenten kanssa voitte muistella menneitä aikoja. Nauhoittamalla rakkaittesi kertomuksia valokuvista, muuttuvat ne muistoiksi, joita perheesi jäsenet pitävät arvokkaina tulevaisuudessa.

MyHeritage-mobiilisovellus on saatavana ilmaiseksi iOS- ja Android-laitteille, ja se toimii hyvin sekä älypuhelimissa että tableteissa. Ellei sinulla vielä ole mobiilisovellusta, voit asentaa sen nyt.

1 kuva vastaa tuhatta sanaa

Yhden kuvan sanotaan vastaavan tuhatta sanaa. Valokuvat voivat välittää paljon tietoa. Ne voivat kuvata toimia, tunteita ja ideoita – jotka kaikki ovat tärkeitä elementtejä sukusi tarinoissa. Joskus kuitenkin puuttuu osia, joita vain ne, jotka olivat kuvanottohetkellä paikalla, tietävät. MyHeritage Photo Storyteller™ -ominaisuuden avulla on helpompi tallentaa omia ja sukulaisten kertomuksia perhekuvista.

Vaikka emme ole ensimmäisiä keksimään tätä konseptia, ehdotti MyHeritagen tutkimusjohtaja Roi Mandel ensimmäisenä MyHeritage Photo Storyteller™ -ominaisuutta Ideathonissa, johon kaikkien osastojen työntekijät oli kutsuttu ehdottamaan uusia tuoteideoita. Roi oli kokenut tarpeelliseksi tallentaa omien perhekuviensa taustatarinoita. Pandemian alettua Roi ja hänen perheensä viettivät enemmän aikaa kotona, ja he alkoivat tutkia vanhoja perhekuvia. Roin isä jakoi mielenkiintoisen valokuvan päivästään koulun koripallojoukkueessa ja lyhyen, yksirivisen kuvauksen siitä, miltä ajalta se on peräisin.

Roin isä Rami Mandel historiallisessa koripallo-ottelussa, 1967 (väritetty ja kohennettu MyHeritagen kuvatyökaluilla)

Epätavallinen valokuva

Roi halusi tietää lisää tästä epätavallisesta valokuvasta. Ja kun hän nauhoitti isänsä kertomuksen valokuvasta, sai hän selville todella mielenkiintoisen tarinan. Koripallo-ottelu järjestettiin vuonna 1967. Se oli historiallinen ottelu kahden vastustajan välillä, jotka eivät olleet koskaan otelleet keskenään. Israelilainen joukkue Jerusalemin lukiosta ja palestiinalainen joukkue Betlehemin lukiosta kohtasivat nyt ensimmäistä kertaa. Roin isä muuttui erittäin vilkkaaksi kertoessaan valokuvasta, ja hän muisti yksityiskohtia, joita hän ei ollut aiemmin kertonut kenellekään. Valokuvan koko tarina oli paljastettu ja tallennettu!

Voit kuunnella Roin isän kertomusta tästä kuvasta. Nauhoitukseen on käytetty Photo Storyteller™-ominaisuutta ja se on tekstitetty englanniksi.

Meistä Roin idea oli hieno ja päätimme toteuttaa sen. Muutamassa kuukaudessa syntyi Photo Storyteller™ ja nyt se on kaikkien käyttäjiemme ulottuvilla.

Kuinka käytät sitä

Jos haluat nauhoittaa kuvan taustalla olevan tarinan, niin avaa MyHeritage mobiliilisovellus. Napauta päänäytössä olevaa ”Kuvat”-kuvaketta.

Jos sovelluksesi päänäyttö ei näytä tältä ja se näyttää ”isä ja poika järvellä” -kuvan, päivitä sovelluksesi uusimpaan versioon, joka sisältää myös Photo Storyteller™ -ominaisuuden.

Voit myös napauttaa pääruudun vasemmassa yläkulmassa olevia kolmea vaakaviivaa, joka avaa päävalikon, ja valita sitten ”Valokuvat”.

Saat näkyville kuvagallerian ja näet kaikki, tällä hetkellä MyHeritagessa olevat valokuvasi.

Voit, vaihtoehtoisesti siirtyä henkilöiden kuviin sukupuun profiilissa. Siirryttyäsi “Kuvat”-välilehdelle, voit napauttaa haluamaasi kuvaa ja nauhoittaa tarinan sieltä.

Napauta haluamaasi kuvaa ja seuraavaksi uutta mikrofoni-kuvaketta oikeassa alakulmassa ja pääset nauhoittamaan.

Napauta nauhoita-painiketta ja aloita nauhoitus.

Kun olet valmis, napauta lopeta-painiketta. Voit kuunnella nauhoituksen ja tallentaa tai poistaa sen. Nauhoituksen pituus voi olla max. yksi tunti. Huomaa, että voit nauhoittaa itse tai esimerkiksi haastatella jotain sukulaista, joka kertoo kuvasta.

Tallennuksen jälkeen tallenne merkitään nauhoittajan nimellä. Tällä hetkellä voit lisätä enintään yhden nauhoituksen kuhunkin valokuvaan. Tulevissa versioissa aiomme tukea useita tallenteita/kuva. Kun tallennat nauhoituksen, ladataan se MyHeritagen palvelimelle ja sille määritellään sama tietosuojataso kuin siihen liitetyllä valokuvalla on.

Nauhoitusten käyttäminen Photo Storyteller -ominaisuuden avulla

Jos haluat kuunnella tekemiäsi nauhoituksia MyHeritagen mobiilisovelluksessa, niin avaa kuvat-osio. Näet kuvissa, joihin liittyy nauhoite “Play”-symbolin alhaalla oikealla.

Valitse kuva, napauta “Play”-painiketta alhaalla oikealla ja kuuntele nauhoitus.

Toiston aikana voit keskeyttää ja jatkaa milloin tahansa, tai napauttaa Roskakori-kuvaketta poistaaksesi nauhoituksen, jos päätät hylätä sen.

Jos päätät poistaa alkuperäisen valokuvan, myös kaikki valokuvaan liitetyt äänitallenteet poistetaan.

Rohkaisemme sinua jakamaan nauhoituksesi perheen ja ystävien kanssa. Napauta Jaa-kuvaketta, jos haluat jakaa kuvan. Ominaisuus käyttää matkapuhelimesi alkuperäistä jakoasetusta ja sillä on tuki kaikille asentamillesi sovelluksille, jotka tukevat videoiden jakamista, kuten Facebook, WhatsApp, Twitter, Instagram ja muut.

Esimerkkejä Photo Storyteller -ominaisuudesta

Tässä on muutamia hienoja englanninkielisiä esimerkkejä, jotka osoittavat, kuinka hyödyllinen Photo Storyteller™ -ominaisuus on valokuvien takana olevien tarinoiden dokumentointiin:

Marysia Galbraith kuvailee hämmästyttävää löytöään isoäidistään ja löytämästään perheestä, joka alkoi tästä yhdestä valokuvasta:

Nicki Weinberg kuvaa lapsuuden valokuvaa 1950-luvulta:

Vinkkejä tarinoiden kertomiseen

Olemme koonneet alle joitain hyödyllisiä vinkkejä ja kysymyksiä, jotka voivat auttaa sinua ja rakkaitasi kertomaan tarinoita valokuvien takana:

  • Kuvaile valokuvaa tapahtuman, paikan ja ajankohdan mukaan.
  • Yritä välittää tunnelma kuulijalle, jotta hän tuntee olevansa kuvassa läsnä.
  • Kuvaile valokuvassa olevia ihmisiä, mikä rooli heillä oli perheessä, heidän persoonallisuutensa ja paljon muuta.
  • Kuka puuttuu valokuvasta? Jotkut ovat saattaneet olla läsnä, mutta jostain syystä eivät ole kuvassa.
  • Mitä esineitä tai rekvisiitta valokuvassa on? Onko jollakin niistä erityistä merkitystä? Usein taustavihje voi auttaa valokuvaa katsovien muistia.
  • Kuka otti kuvan?

Lopuksi

Valokuvat ovat konkreettinen linkki perheesi menneisyyteen. Niiden takana olevien tarinoiden tallentaminen muuttaa valokuvasi rikkaammiksi muistoiksi sinulle ja rakkaillesi. Ominaisuuden voi yhdistää valokuvien väritykseen ja laadun kohentamiseen.

Suunnittelemme Photo Storyteller -ominaisuuden kehittämistä edelleen tulevina kuukausina, jotta voisit toistaa valokuvakertomuksia myös online-perhesivustollasi (ei pelkästään mobiilisovelluksessa), tallentaa uusia tarinoita online-perhesivustoltasi ja Family Tree Builder -ohjelmasta, hallita useita tallenteita kuvaa kohti, vaihtaa tallenteelle merkitty henkilö, ellet sinä ollut äänessä ja paljon muuta.

Kokeile myös muita valokuvaominaisuuksiamme

Olemme iloisia voidessamme antaa tämän uuden työkalun kaikille MyHeritage-käyttäjille ja toivomme sinun nauttivan siitä!