Uusi sukupuu – MyHeritagen sukupuunäkymää on parannettu!

Uusi sukupuu – MyHeritagen sukupuunäkymää on parannettu!

Meillä on ilo kertoa, että MyHeritagen suosituinta sukupuunäkymää on parannettu uudella muotoilulla – mikä helpottaa sukupuussa navigoimista ja uusien löytöjen tekemistä. Sukuhistorian tutkimukseen on helppo uppoutua ja viettää tunteja sukupuussa. Uusi sukupuu on raikkaampi ja nykyaikaisempi, auttaa parantamaan käyttäjäkokemusta sekä helpottamaan suvun historian löytämistä ja nauttimaan siitä.  Olemme lisänneet uusia hyödyllisiä ominaisuuksia ja hienoja yksityiskohtia.

MyHeritagen sukupuunäkymän parannuksiin kuuluu myös uusi sukulaisuussuhdekaavio, jonka avulla voit visualisoida suhteesi muihin sukupuun ihmisiin ja ymmärtää helpolla tavalla kuinka olette sukua toisillenne.

Vanha sukupuu vasemmalla ja uusi sukupuu oikealla

Vanha sukupuu vasemmalla ja uusi sukupuu oikealla

Vanha sivupaneeli vasemmalla ja uusi oikealla

Vanha sivupaneeli vasemmalla ja uusi oikealla

Sukelletaanpa uuden muotoilun yksityiskohtiin:

Sukupuukortit

Kun sukupuu näytti aikaisemmin kortit, joissa miesten värinä oli kiinteä sininen ja naisten vaaleanpunainen, erottelee uusi sukupuu miesten ja naisten kortit hienovaraisemmalla ohuella värikehyksellä.

Jos jollain sukupuusi jäsenellä on lähiaikoina syntymä- tai vuosipäivä, kertoo juhlallinen syntymäpäiväkakku tai vihkisormuskuvake tapahtumasta. Kuvaketta klikkaamalla voit lähettää tervehdyksen päivänsankarille.

Uusissa henkilökorteissa on hienovaraisempi väritys ja uudistetut syntymä- ja vuosipäiväkuvakkeet

Uusissa henkilökorteissa on hienovaraisempi väritys ja uudistetut syntymä- ja vuosipäiväkuvakkeet

Tietojen muokkaaminen

Voit muokata tietoja klikkaamalla henkilökortin oikeassa alakulmassa olevaa kynäkuvaketta. Tämä avaa uuden sivun, jossa voit muokata henkilön profiilin tietoja.

Muokkaa-kuvake

Muokkaa-kuvake

Klikkaa kamerakuvaketta henkilön kortilla ja voit lisätä profiilikuvan, jos se puuttuu.

Kamera-kuvake profiilikuvan lisäämiseksi

Kamera-kuvake profiilikuvan lisäämiseksi

Osumat

Record Matches – osumat ovat sukupuusi henkilöiden osumia miljardeihin MyHeritagen kokoelmissa oleviin historiallisiin tietoihin ja Smart Matches™- osumat vastaavat puusi henkilöitä muissa MyHeritage -sukupuissa. Voit, henkilön kortilla tarkastella osumia klikkaamalla vihreitä ja ruskeita kuvakkeita ja saat uusia, jännittäviä löytöjä ko. henkilölle.

Smart Matches- ja Record Matches -kuvakkeet henkilön kortilla

Smart Matches- ja Record Matches -kuvakkeet henkilön kortilla

Oletuksena näytämme vihreän kuvakkeen kaikille Smart Matches™ -osumille ja ruskean kuvakkeen Record Matches -osumille riippumatta siitä, onko osuma vahvistettu vai ei. Tämän päivityksen myötä voit poistaa asetuspaneelissa valinnan ”Näytä vahvistettujen osumien kuvakkeet” kuvakkeet poistuvat, kun kaikki kyseisen henkilön osumat on vahvistettu. Näin voit keskittyä vain avoimiin osumiin, joita et ole vielä tutkinut.

Henkilöiden lisääminen sukupuuhusi

Voit lisätä uuden henkilön sukupuuhun klikkaamalla ”+” -painiketta henkilökortin alareunassa.

Lisää henkilö -kuvake

Lisää henkilö -kuvake

Näkyviin tulee valikko, jossa on mahdollisuus lisätä kyseisen henkilön sukulaisia, kuten vanhemmat, sisarukset, puolisot ja lapset. Kutsumme sitä lempinimellä ”hämähäkkivalikko”.

Lisää sukulaisia

Lisää sukulaisia

Kuten edellisessä versiossa, on tässäkin vanhempien lisääminen sukupuuhun helppoa. Voit lisätä vanhemman klikkaamalla ”Lisää isä- tai Lisää äiti” -kortteja ja kirjoittamalla heidän tietonsa. Uudessa mallissa nämä painikkeet on tehty kapeammiksi, jotta ne vievät vähemmän tilaa. Jos et pidä näistä painikkeista, voit poistaa ne puun asetuksista.

Lisää äiti ja isä

Lisää äiti ja isä

Sivupaneeli

Kun valitset sukupuun henkilön ja klikkaat hänen korttiaan, avautuu sivupaneeli, kuten aiemmassakin versiossa, automaattisesti näytön vasempaan reunaan ja näyttää tarkempia tietoja kyseisestä henkilöstä.

Sivupaneelissa voit tarkastella, lisätä ja muokata henkilön faktoja (tapahtumia). Faktat, valokuvat sekä videot löytyvät paneelista päivämäärineen ja sijainteineen.

Olemme parantaneet paneelin ulkonäköä.

Uusi sivupaneeli

Uusi sivupaneeli

Monet käyttäjämme ilahtuvat nähdessään, että uudessa paneelissa näkyy henkilön ikä (elossa olevalle, jos syntymäaika on tiedossa) ja henkilön ikä kuollessa (jos synnyin- ja kuolinajat ovat tiedossa). Edellisessä mallissa ei ollut tätä. Paneelin yläreunassa on nyt synnyin- ja kuolinpaikat, jos tiedossa.

Sukulaisuussuhdekaavio uudessa sukupuussa

Henkilön nimen alla näkyy sukulaisuussuhteesi häneen.

Aiemmin sukulaisuussuhteita laskettiin vain puille, joissa oli alle 5000 henkilöä. Olemme nostaneet rajan 10 000:een; ja laskemme useimmat sukulaisuussuhteet myös 10 000–20 000 henkilöä käsittäville puille.

Sukulaisuussuhteesi henkilöön

Sukulaisuussuhteesi henkilöön

Voit nyt klikata sukulaisuussuhdetta ja näet kaavion siitä, kuinka olette sukua:

Uusi sukulaisuussuhdekaavio

Uusi sukulaisuussuhdekaavio

Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa tulostinkuvaketta ja kaavio avautuu PDF -tiedostona uuteen ikkunaan, jossa voit tallentaa sen laitteellesi tai tulostaa. Tällä tavalla voit jakaa tiedoston esimerkiksi sähköpostilla.

Tarkoituksemme on lähiaikoina lisätä tämä hyödyllinen kaavio moniin muihin paikkoihin perhesivustolla; esim. Smart Matches™ -osumiin, ”Sukulaisuussuhderaportti”, joka löytyy navigointipalkin ”Sukupuu” -välilehdeltä, uudistetaan pian käyttämään uutta mallia.

Uuden sukupuun profiilitoiminnot

“Tee tutkimus tästä henkilöstä” tekee tähän henkilöön liittyviä hakuja miljardeista historiallisista tiedoista MyHeritagen kokoelmissa.

“Profiili” avaa profiilisivun, jossa näkyvät kaikki henkilölle syötetyt tiedot ml. elämäkerta, lähteet, lainaukset ja paljon muuta.

“Muokkaa” avaa editointisivun, jossa ovat kaikki henkilön profiilissa olevat kentät.

“Lisää” avaa valikon, jossa voit lisätä henkilölle sukua: esim. vanhemmat, sisarukset, puolisot ja lapset.

Toisen “Lisää”-kohdan alta saat seuraavia vaihtoehtoja: voit tarkastella henkilöä puussa, muokata profiilikuvaa, yhdistää hänet jo puussa olevaan henkilöön tai poistaa yhteyden sekä poistaa henkilön.

Löydöt

Tämä osio on uusi ja näyttää henkilälle tehdyt löydöt. Se sisältää sekä vahvistetut että avoimet osumat.

Smart – ja Record Matches osumat näkyvät sivupaneelissa

Smart – ja Record Matches osumat näkyvät sivupaneelissa

Jos henkilö on tehnyt DNA-testin, näkyy linkki hänen osumiinsa.

Linkki DNA-osumiin sivupaneelissa

Linkki DNA-osumiin sivupaneelissa

Johdonmukaisuuden tarkastin

Puun johdonmukaisuuden tarkistus on työkalu, joka skannaa sukupuusi ja tunnistaa tiedoissa olevat virheet ja epäjohdonmukaisuudet, jotta voit tehdä tarvittavat muutokset ja parantaa sukupuusi laatua ja tarkkuutta.

Tässä päivityksessä näytämme, milloin johdonmukaisuuden tarkastin on löytänyt kyseiselle henkilölle ongelman, jonka haluat ehkä korjata. Jotkut löydetyt ongelmat ovat asiavirheitä (esim. syntymäaika kuoleman jälkeen tai syntymäaika on ennen vanhempien syntymää), jotkut ovat huonoja käytäntöjä (esim. syntymävuosi merkitty 22 1922:n sijasta). Jotkut ovat varoituksia mahdollisista tietojen syöttövirheistä (esim. naimisissa olevan naisen sukunimi on syötetty tyttönimeksi). Jotkut epäjohdonmukaisuudet, jotka haluat ehkä korjata, voivat olla saman paikannimen kirjoittaminen kahdella eri tavalla. Klikkaa merkintää pääset puun johdonmukaisuuden tarkistussivulle, jossa näet kaikki tälle henkilölle löydetyt johdonmukaisuusongelmat.

Johdonmukaisuusongelmat sivupaneelissa

Johdonmukaisuusongelmat sivupaneelissa

Kuvat & Videot

Valokuvat ja videot -osiossa näkyvät ko. henkilöön liittyvät valokuvat ja videot. Klikkaa mitä tahansa pikkukuvaa ja saat sen näkyviin suurempana. Kameralla ja ”+” -symbolilla varustettu painike on tarkoitettu uusien valokuvien lisäämiseen: se avaa peittokuvan nykyiselle sivulle, jossa voit vetää ja pudottaa tai selata valitaksesi tietokoneessa Olevia, tähän henkilöön liittyviä valokuvia ja videoita.

Elämäkerta

Elämäkerta-osiossa voit lisätä lyhyen elämäkerran esivanhempasi profiiliin

Lähiperhe

Tässä osiossa näytetään henkilön lähiperhe. Klikkaa pikkunuolta ja saat luettelon lähiperheeseen kuuluvista henkilöistä.

DNA-testaus

Paneelin ala-osassa näet elossa oleville ihmisille painikkeet DNA-testin ostamiseksi ja DNA-tietojen lataamiseksi.

uuden sukupuun näytön hallinta

Uutta: Pystysuorat kortit

Jotkut käyttäjät ovat pyytäneet meitä lisäämään henkilökorteille pystysuoran vaihtoehdon tilan säästämiseksi ja useampien henkilöiden näkymiseksi näytöllä yhtäaikaa. Pidimme tästä palautteesta, ja voimmekin kertoa, että päivitetty käyttöliittymä sisältää nyt tämän vaihtoehdon. Korttien näyttämiseksi pystysuorina, klikkaa asetukset kuvaketta.

Sukupuuasetukset

Sukupuuasetukset

Sukupuuasetuksista löytyy uusi, Näytä pystysuorat kortit

Sukupuuasetuksista löytyy uusi, Näytä pystysuorat kortit

Pystysuorat kortit mahdollistavat tiiviimmän näkymän

Pystysuorat kortit mahdollistavat tiiviimmän näkymän

Asetuksissa voit määritellä, millä tavalla haluat uuden puusi näkyvän.

Näytettävien sukupolvien määrä

Voit yksinkertaistaa sukupuunäyttöä vähentämällä päähenkilön ympärillä näytettävien sukupolvien määrää. Tämä vaihtoehto ei ole uusi, mutta se oli aiemmin puun asetuksissa. Nyt se on siirretty pääsivulle, näytön oikeaan laitaan ylhäällä.

Uusi sukupolvisäädin

Uusi sukupolvisäädin

Näytön tiivistäminen

Olemme lisänneet asetuksiin uuden vaihtoehdon, jonka avulla voit valita, näytetäänkö päähenkilön serkut vai piilotetaanko heidät. Poista valinta ”Näytä päähenkilön serkut”, jos haluat piilottaa serkut puussasi. Tämä antaa sinulle tiivistetyn näytön ja vähemmän panoroitavaa.

Zoomaus

Zoomaustoiminto, jonka avulla voit lähentää tai loitontaa puuta sekä zoomausliukusäädin, on päivitetty. Kun vanha liukusäädin oli puun oikeassa yläkulmassa, ovat zoomauspainikkeet nyt oikeassa alakulmassa. Siirsimme myös koko näytön painikkeen ja asetimme päähenkilöpainikkeen keskelle.

Zoom-painikkeet; vanha vasemmalla, uusi oikealla

Zoom-painikkeet; vanha vasemmalla, uusi oikealla

Muuta päivitettyä

Kuolleen henkilön kortilla oleva musta nauha on poistettu. Se oli saanut lempinimen ”kuoleman nauha” ja saimme siitä negatiivista palautetta, joten ”tapoimme” sen. Nyt mustan nauhan sijasta näet kuolleiden henkilöiden korteilla heidän kuolinpäivänsä, jos se on tiedossa, tai sanan ”kuollut”, jos kuolinpäivä ei ole tiedossa.

Esimerkki kuolleista sukupuussa

Esimerkki kuolleista sukupuussa

Olemme myös poistaneet vanhan navigointityökalun uudesta sukupuusta.

Lopuksi

Sukupuun rakentaminen ja ylläpito on sukututkimuksen suola. Meille on tärkeää jatkaa MyHeritagen sukupuutyökalujen parantamista sekä helpottaa niiden käyttöä ja navigointia, jotta käyttäjämme saavat paremman kokemuksen sukupuidensa kasvattamisessa.

Ellei sinulla jo ole sukupuuta MyHeritagessa, niin rekisteröidy nyt!

Uusi sukupuu on ollut tekeillä pitkään, ja sinä aikana julkaisimme sen vähitellen beta-käyttäjille, keräsimme heidän palautteensa ja jatkoimme puun kehittämistä. Nyt puu sisältää uusia ominaisuuksia, kuten sukulaisuussuhdekaavion, pystysuorat kortit, mahdollisuuden piilottaa serkkuja sukupuun tiivistämiseksi ja paljon muuta.

Jos et pidä uudesta sukupuusta voit vaihtaa takaisin aiempaan malliin klikkaamalla asetukset-kuvaketta ja valitsemalla “Lisää toimintoja”, mutta huomaa, että edellinen malli poistetaan käytöstä tulevaisuudessa, koska meidän ei ole käytännöllistä ylläpitää kahta rajapintaa.

Toivomme, että pidät parannuksista!

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

 • TS

  Timo Salonen

  2 syyskuun, 2021

  Hei, olisiko mahdollista saada yli 120 vuotiselle henkilöille oletuksena, että he ovat kuolleet. Nyt matcheissa, jos kuolinvuotta ei ole, joutuu erikseen valitsemaan ”kuollut” ja jos syntymä ja kuolinajat puuttuu, se ei onnistu match vaiheessa, vaan joutuu erikseen menemään puuhun merkitsemään ”kuollut”. Yksi vaihtoehto olisi saada kaikille yli 150 vuotta vanhoille. Kuollut merkintä kerralla.

 • JA

  Juhani Aalto

  2 syyskuun, 2021

  Vierittäminen sivuja oikealle tai vasemmalle pitää palauttaa takaisin kun ”hiiri” jää kiinni helposti.