Uusi ominaisuus: Sukutaulunäkymä sukupuille

Uusi ominaisuus: Sukutaulunäkymä sukupuille

Te olette pyytäneet sitä ja me olemme kehittäneet sen teille! Tällä viikolla olemme julkaisseet sukutaulunäkymän sukupuihimme. Olemme tehneet sen vastauksena käyttäjiltämme tulleisiin pyyntöihin. Monien käyttäjiemme mielestä sukutaulunäkymä on heidän eniten halauamansa ominaisuus MyHeritagessa, joten olemme iloisia voidessamme vastata tähän tarpeeseen.

Sukutaulunäkymässä on lähtöhenkilö ja hänen suorat esivanhempansa. Se ei näytä sisaruksia, puolisoita tai ketään kuka ei ole suora esivanhempi. Tässä näkymässä voit siirtyä keneen tahansa puussasi ja tarkastella hänen sukutauluaan.

Uusi sukutaulunäkymä ei korvaa nykyistä näkymää, jota kutsumme sukupuunäkymäksi. Se tulee lisänä ja voit vaihtaa näiden kahden näkymän välillä sekä kolmannenkin, joka on ”Lista”.

Yleiskatsaus

Halutessasi sukutaulunäkymään, mene sukupuuhusi ja valitse ”Sukutaulunäkymä” oikeasta yläkulmasta

Näkymän valinta

Näkymän valinta

Näytölle tulee suorat esivanhempasi. Kun klikkaat Sukunäkymää pääset takaisin laajaan sukupuuhusi. Ollessasi sukutaulunäkymässä, voit klikata asetuskuvaketta (näyttää rattaalta) ja määritellä sen halutessasi oletukseksi.

Sukupuu sukutaulunäkymässä – tämä esimerkki tulee MyHeritagen perustajan sukupuusta.

Sukupuu sukutaulunäkymässä – tämä esimerkki tulee MyHeritagen perustajan sukupuusta.

Kokeneet sukututkijat arvostavat sitä, että sukutaulunäkymän naispuoliset henkilöt ovat tyttönimillään avio- tai implisiittisten nimien sijasta.

Sukupuusi uusi näkymä sisältää paljolti samat toiminnot, joita olet tottunut käyttämään. Voit, esimerkiksi, tehdä hakuja puusi henkilöistä sekä zoomailla aivan kuten tekisit sukunäkymässä. Profiiliin liittyvät merkit kuten Smart Matches, Record Matches ja DNA näkyvät samalla tavalla ja niitä klikkaamalla pääset näkemään kunkin osuman.

Henkilö, jolla on odottavia Smart Matches-osumia, vahvistettuja Record Matches-osumia ja DNA-osumia

Henkilö, jolla on odottavia Smart Matches-osumia, vahvistettuja Record Matches-osumia ja DNA-osumia

Uusi sukutaulunäkymä erottelee henkilöt, joilla on vahvistamattomia Smart Matches- ja Record Matches-osumia (täytetty merkki) niistä, jotka on jo vahvistettu (väritön merkki). Jos olet arvioinut kaikki osumat vääriksi ja hylännyt ne, merkki katoaa. Tämän ansiosta huomaat helposti, mitkä esivanhempiesi profiileista kaipaavat huomiotasi – ominaisuus, jonka käyttäjämme ovat sanoneet olevan heille erittäin hyödyllisen.

Henkilön profiilin klikkaaminen sukutaulunäkymässä avaa ikkunan vasempaan laitaan profiilipaneelin, jossa voit tarkastella lisää yksityiskohtia henkilöstä ja näet kaikki välittömään perheeseen kuuluvat sukulaiset, myös ne, jotka eivät näy sukutaulunäkymässä (esim. sisarukset, puolisot ja lapset).

Henkilön profiilipaneli sukutaulunäkymässä

Henkilön profiilipaneli sukutaulunäkymässä

Paneelista on kätevää siirtyä klikkaamasi henkilön sisaruksiin, puolisoihin ja lapsiin, jotka eivät näy sukutaulunäkymässä. Klikkaat vain kenen tahansa nimeä vaihtaaksesi hänet sukutaulunäkymän lähtöhenkilöksi.

Sukutaulunäkymä näyttää 6 sukupolvea – lähtöhenkilön ja 5 tasoa esivanhempia. Jos lähtöhenkilöllä on esivanhempia viittä sukupolvea enemmän, näet nuolen oikealle viimeisen sukupolven esivanhemmasta. Sitä klikkaamalla saat esiin loput esivanhemmat.

Viidennen tason esivanhemmat, joilla on lisää esivanhempia

Viidennen tason esivanhemmat, joilla on lisää esivanhempia

Klikkaa mitä tahansa näistä nuolista ja laajenna puu näyttämään lisää tämän linjan esivanhempia.

Esivanhemman haaran laajentaminen. Klikkaamalla nuolta uudelleen saat laajennuksen piiloon

Esivanhemman haaran laajentaminen. Klikkaamalla nuolta uudelleen saat laajennuksen piiloon

Yhteenveto

Olemme iloisia voidessamme julkaista uuden sukutaulunäkymän, jonka olemme kehittäneet vastauksena moniin käyttäjäyhteisöltä tulleisiin pyyntöihin. Tässä ensimmäisessä julkaisussa sukutaulunäkymä on ainoastaan ”vain-luku”-muodossa. Olemme saaneet lähes valmiiksi sukutaulunäkymän, jota voi muokata, lisätä ja poistaa profiileita ja se julkaistaan lähitulevaisuudessa. Tällä hetkellä muokkaukset täytyy tehdä vaihtamalla sukunäkymään.

Toivomme, että nautit sukutaulunäkymästä! Jos mielessäsi on ominaisuuksia, joita haluaisit nähdä MyHeritagessa, niin pyydä niitä meiltä!

Aloita nyt oman sukupuusi rakentaminen MyHeritagessa.

Lue blogiartikkeleita sukututkimus-kategoriasta