Uusi, parannettu sukutilastot -osio MyHeritagessa

Uusi, parannettu sukutilastot -osio  MyHeritagessa

Oletko koskaan miettinyt, kuka sukulaisistasi on elänyt pisimpään, mikä on sukulaistesi keski-ikä naimisiin mentäessä tai mitkä etunimet ovat yleisimpiä suvussasi? Tiesitkö, että MyHeritage-sivustolla on kätevä osio, joka voi kertoa kaiken tämän ja paljon muuta? Olemme iloisia voidessamme kertoa, että hyödylliseen Sukutilastot -osioon on juuri tehty merkittävä päivitys! Sukutilastot on täysin ILMAINEN ominaisuus, joka tarjoaa kymmeniä valaisevia ja hauskoja tietoja suvustasi. Jos pidät trendien havaitsemisesta ja tietojen analysoinnista, et varmaankaan halua missata sitä.

Yleiskatsaus

Sukutilastot näyttää kymmeniä erilaisia analyysejä sukupuustasi. Sivulla olevien mittareiden avulla voit ymmärtää paremmin sukusi historiaa useissa eri kategorioissa: paikat, iät, syntymät, avioliitot, lapset, avioerot ja nyt myös sukulaisuussuhteet.

Monien mielenkiintoisten faktojen joukosta saat tietää, mikä pariskunta oli pisimpään naimisissa ja minkä sisarusparin ikäero oli suurin. Saat myös selville, kenellä oli eniten lapsia, kuka oli naimisissa useimpia kertoja, ja saat jopa selville, mitkä ovat perheesi yleisimmät syntymäkuukaudet. Luulitko tuntevasi sukupuusi läpikotaisin? Sukutilastot saattaa tarjota sinulle joitakin yllätyksiä.

Mikä on uutta

Nykyisessä päivityksessä muotoilua on uudistettu nykyaikaisemmaksi. Näyttö on suurempi, mikä helpottaa sivun lukemista. Tässä päivityksessä olemme myös lisänneet uusia oivalluksia ja tehneet yleisestä käyttökokemuksesta miellyttävämmän.

Sukutilastojen uusi design

Sukutilastojen uusi design (klikkaamalla kuva isommaksi)

Uudessa ulkoasussa kategorioiden välinen navigointi on siirretty vasemmanpuoleisesta paneelista sivun yläosaan, mikä mahdollistaa kunkin sivun osan suurennetun näkymän.

Sukutilastot-osion käyttö

Jos haluat tarkastella perhesivustosi tilastoja, siirry navigointipalkin Koti-välilehdelle ja valitse ”Sukutilastot”.

Käyttö

Jos hallinnoit useita sukupuita MyHeritagessa, voit valita minkä tahansa puun ja tarkastella sen tilastoja pudotusvalikosta. Voit myös valita ”Kaikki sukupuut” nähdäksesi kaikkien sukupuidesi yhteenlasketut tilastot.

Sukupuun valitseminen

Sukupuun valitseminen (klikkaamalla kuva isommaksi)

Käyttäjällä, jolla on hyvin suuri sukupuu, tietojen valmistelu voi ensimmäisellä kerralla kestää useita minuutteja. Muuten tiedot luodaan ja näytetään nopeasti.

Tämän päivityksen ansiosta sivu on nyt myös mobiiliystävällinen ja sitä voi tarkastella myös puhelimen selaimella.

Uutta: sukulaisuussuhteet

Visuaalisten parannusten lisäksi olemme lisänneet uuden kategorian: Sukulaissuhteet. Sukulaissuhteet-sivulla on 6 kaaviota, jotka antavat syvemmän käsityksen siitä, miten sukupuusi henkilöt ovat sukua sinulle.

Avaa sivu napsauttamalla Sukulaissuhteet-välilehteä.

Sukulaissuhteet sivu: yleiskaavio

Sukulaissuhteet sivu: yleiskaavio (klikkaamalla kuva isommaksi)

Sivun yläosassa oleva yleiskaavio näyttää sukupuusi henkilöt sen mukaan, mikä on heidän suhteensa sinuun, ja laskee kussakin osajoukossa olevien henkilöiden lukumäärän. Esimerkiksi ”Kaikki” sisältää kaikki puun henkilöt; ”Sukulaisesi” sisältää niiden henkilöiden joukon, joilla on sinuun yhdistyvä sukulaisuuspolku; ”Verisukulaisesi” sisältää kaikki puun henkilöt, joiden kanssa sinulla on yhteinen esivanhempi, ja niin edelleen. Tyhjiä osajoukkoja ei näytetä, joten jos sinulla ei esimerkiksi ole yhtään jälkeläistä, vastaava osajoukko ”Jälkeläisesi” ei näy kaaviossa.

Kaikkia Sukulaissuhteet-sivun kaavioita voi klikata, mikä tekee sukutilastoista tehokkaan ponnahduslaudan sukupuusi käsittelemiseen. Klikkaamalla mitä tahansa osajoukkoa (palkkia) kaaviossa avautuu uusi ikkuna, joka näyttää vastaavat henkilöt sukupuusi luettelonäkymässä. Alla olevassa esimerkissä klikkasimme kohtaa ”Esivanhempasi”, jolloin listalle tuli 363 esivanhempaa.

Listanäkymä esivanhemmistasi

Listanäkymä esivanhemmistasi (klikkaamalla kuva isommaksi)

Luettelonäkymässä näet lisätietoja kustakin esivanhemmasta, kuten heidän suhteensa sinuun, synnyin- ja kuolinpäivämäärät ja -paikat sekä sen, onko hänelle Smart Matches™- tai Record Matches -osumia. Luettelonäkymäsivulla on erittäin kätevä työskennellä. Voit muokata täältä käsin mitä tahansa sukupuuprofiilia lisätäksesi tai korjataksesi tietoja. Klikkaa henkilön nimeä ja vasemmalle aukeaa sivupaneeli.

Vasemmalla oleva sivupaneeli henkilölle.

Vasemmalla oleva sivupaneeli henkilölle. (klikkaamalla kuva isommaksi)

Kun siirryt takaisin Sukulaissuhteet-välilehdelle, ja vierität sivua alaspäin, tulee näyttöön 3 kaaviota, jotka kertovat, kuinka läheistä sukua olet sukupuussasi oleville henkilöille.

Kaaviot kertovat, Kuinka olet sukua sukupuusi henkilöille

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Kaaviot kertovat, kuinka olet sukua sukupuusi henkilöille

”Yhteydet sinuun” -kaavio kertoo, kuinka monta ”hyppyä” on sinun ja puussa olevan toisen henkilön välillä, järjestyksessä pienimmästä suurimpaan. Lähimmät sukulaisesi oin yhdistetty suoraan sinuun. Tällaisia henkilöitä ovat vanhempasi, sisaruksesi, puolisosi ja lapsesi. “Yhteys kahden henkilön päässä” sinusta olevia ovat isovanhemmat, sedät ja tädit, siskon- ja veljenlapset, appivanhemmat ja appivanhempien sisarukset, isä- sekä äitipuolet ja niin edelleen. Kaaviossa on maksimissaan 10 yhteyden päässä olevia, joten jos sukupuussasi on henkilöitä, jotka ovat yli 10 yhteyden päässä sinusta, he ovat merkinnän 10+ alla.

Keskimmäinen kaavio, ”Sukupolviero sinuun”, kertoo sukupolvieron sinun ja sukulaistesi välillä. Samaan sukupolveen kanssasi kuuluvat sisaruksesi, puolisosi, serkkusi, pikkuserkkusi, heidän puolisonsa ja niin edelleen. Tämä kaavio on järjestetty siten, että ensin on kauimmaiset sukupolvet sinusta taaksepäin ja samaa sukupolvea olevien jälkeen sukupolvet sinusta nykyaikaan. Jos sukupuusi ulottuu yli 7 sukupolven päähän, näytetään maksimissaan 7+ sukupolvea sinusta taaksepäin.

Oikeanpuoleinen kaavio, jossa on merkintä ”Avioliittojen määrä välillänne”, kertoo, kuinka monta avioliittoa on sinun ja sukulaistesi välillä. Luettelossa ”Sukua sinulle ilman avioliittoa” olevat henkilöt ovat itse asiassa verisukulaisiasi. Yllä olevassa esimerkissä on kyseisellä henkilöllä 10416 verisukulaista sukupuussa.

Kuten aiemminkin, voit klikata mitä tahansa merkintää avataksesi luettelonäkymän, joka näyttää kyseiset henkilöt. Tämä on erittäin kätevä tapa nähdä kaikki sukupuussasi olevat oman sukupolvesi henkilöt, kaikki henkilöt, jotka ovat sukua sinulle avioliiton kautta, ja niin edelleen.

Alempana sukulaissuhteet-sivulla on osio, jossa näkyvät sukupuusi päähaarat: vanhempiesi (ml. biologiset, adoptio ja sijaisvanhemmat, jos sellaisia on), isovanhempiesi, puolisoiden, sisarusten ja lasten haarat. Kunkin haaran kohdalla näkyy yksilöiden lukumäärä, ja voit klikata mitä tahansa haaraa tarkastellaksesi kyseisiä yksilöitä luettelonäkymässä.

Alla olevassa esimerkissä näemme käyttäjän isän (Mikko) kautta olevien sukulaisten määrän. Lisäksi niiden sukulaisten määrän, jotka ovat sukuanimenomaan Mikon isän tai Mikon äidin kautta.

Isälinjan sukulaiset

Isälinjan sukulaiset (klikkaamalla kuva isommaksi)

Vie hiiren kursori minkä tahansa haaran tai ala-haaran päälle nähdäksesi, kuinka monta prosenttia sukupuun henkilöistä kuuluu kyseiseen sukuhaaraan. Voit klikata mitä tahansa haaraa nähdäksesi luettelon kaikista kyseiseen haaraan kuuluvista henkilöistä eli kaikista henkilöistä, jotka ovat sukua sinulle tämän sukulaisen kautta.

Sukulaissivun viimeisessä kaaviossa esitellään verisukulaisesi – ne sukupuussa olevat henkilöt, joilla on kanssasi yhteinen esivanhempi. Tässä kaaviossa sukulaiset on ryhmitelty sukulaisuussuhteen tyypin mukaan, esimerkiksi iso-isovanhemmat tai pikkuserkut. Klikkaa mitä tahansa korttia nähdäksesi kaikki kyseisen tyypin verisukulaiset luettelonäkymässä.

verisukulaiset

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Jos sinulla on osittainen sukulaisuussuhde, esimerkiksi sisarus, jonka kanssa sinulla on vain yksi biologinen vanhempi, tämä merkitään taulukkoon katkoviivalla ja vaaleammalla kortilla.

Osittainen sukulaisuussuhde

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Hyödyllisiä vinkkejä

Sen lisäksi, että uusi Sukulaissuhteet-sivu tarjoaa mielenkiintoisia näkemyksiä sukupuuhun, voi se myös auttaa sinua havaitsemaan ja korjaamaan sukupuussasi olevia ongelmia. Esimerkiksi Yleiskaavio (ensimmäisenä sivulla) sisältää palkin henkilöille, jotka eivät ole sukua sinulle. Se viittaa siihen, että, että sukupuustasi ei löydy polkua, joka yhdistäisi heidät sinuun. Nämä henkilöt on saatettu irrottaa jossain vaiheessa sukupuusta, eikä heitä ole yhdistetty uudelleen.

Henkilöt merkinnällä Ei-sukua sinulle

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Henkilöt merkinnällä Ei-sukua sinulle

Voit tarkastella näitä henkilöitä luettelonäkymässä klikkaamalla ”Ei sukua sinulle”. Ovatko he mahdollisesti “tuplia”, jotka pitäisi poistaa? Pitäisikö heidät yhdistää uudelleen johonkin henkilöön? Luettelonäkymä voi auttaa sinua päättämään, mitä heille tehdään.

Sukutilastot pähkinän kuoressa

Niille, jotka eivät ehkä tunne sukutilastoja tai jotka eivät ole käyttäneet tätä ominaisuutta pitkään aikaan, on alla yhteenveto eri kaavioista.

Yleiskatsaussivulla näytetään sukupuusi ylätason jaottelu henkilöiden sukupuolen, elävien ja kuolleiden sekä heidän siviilisäätynsä perusteella. Sivun alareunassa näet suvussasi esiintyvät yleisimmät nimet ryhmiteltyinä lajeittain. Yleisimmät suku- ja etunimet ovat klikattavissa. Klikkaamalla nimeä voit avata sukupuun luettelonäkymän ja näyttää kaikki puun henkilöt, joilla on kyseinen nimi. Voit myös viedä hiiren kursorin minkä tahansa nimen päälle korteilla nähdäksesi, kuinka monella henkilöllä sukupuussa on kyseinen nimi.

Sukutilastojen uusi design

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Sukutilastot yleiskatsaus

Paikat-sivulla on 3 interaktiivista karttaa, joissa näkyvät koko sukupuusi synnyin-, kuolin- ja asuinpaikat. Yhdessä nämä kartat voivat antaa mielenkiintoisen kuvan sukusi muuttomalleista sukupolvien aikana.

Synnyinpaikat

Synnyinpaikat (klikkaamalla kuva isommaksi)

Kuolinpaikat

Kuolinpaikat (klikkaamalla kuva isommaksi)

Asuinpaikat

Asuinpaikat (klikkaamalla kuva isommaksi)

Käytä kunkin sivun alareunassa olevia nuolia siirtyäksesi eri perhetilastot-välilehtien välillä.

Ikä-sivulla näytetään ikäjakauma koko sukupuussa ja nostetaan esille suvun vanhimmat ja nuorimmat jäsenet. Klikkaamalla ”Top 10” -linkkiä saat näkyviin kunkin kategorian 10 ensimmäistä.

Ikäjakauma sukupuussasi

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Ikäjakauma sukupuussasi

Tämä sivu antaa myös tietoa perheesi keskimääräisestä elinajanodotteesta ja näyttää henkilöt, joilla on ollut pisin ja lyhyin elinikä. Joissakin sukutilastot-sivun kaavioissa on X-merkki oikeassa yläkulmassa, kuten alla olevassa esimerkissä ”Elänyt lyhyimmän elämän”. Jos et halua nähdä tätä tai muuta tiettyä kaaviota, voit piilottaa sen napsauttamalla X-merkkiä.

Elinajanodote

Elinajanodote (klikkaamalla kuva isommaksi)

Syntymä-sivulta löydät sukupuusi syntymäaikojen jakautumisen kuukauden ja vuosikymmenen mukaan, ja jos olet kiinnostunut horoskoopeista, löydät sukupuusi henkilöiden jakautumisen horoskooppimerkkien mukaan.

Sukutilastojen syntymät

Sukutilastojen syntymät (klikkaamalla kuva isommaksi)

Kiinnostavatko sukupuusi pariskunnat? Avioliitot-sivulla on runsaasti yksityiskohtaisia taulukoita, joista käy ilmi avioliittojen määrä, ikä avioliiton solmimisen aikaan ja suhteiden kesto.

Sukutilastot: avioliitot

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Sukutilastot: avioliitot

(klikkaamalla kuva isommaksi)

(klikkaamalla kuva isommaksi)

(klikkaamalla kuva isommaksi)

(klikkaamalla kuva isommaksi)

(klikkaamalla kuva isommaksi)

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Lapset-sivulla

kerrotaan, kuinka monta lasta ydinperheessä on keskimäärin, millä pariskunnalla on eniten lapsia ja kuka on eniten lapsia kasvattanut.

(klikkaamalla kuva isommaksi)

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Seuraavalla rivillä olevista kaavioista näet sukulaistesi keskimääräisen iän, kun he saivat lapsia, sekä vanhimpana ja nuorimpana lapsen saaneen sukulaisen iän.

(klikkaamalla kuva isommaksi)

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Sivun viimeisellä rivillä esitetään sisarusten välinen keskimääräinen ikäero sekä sukupuusi suurimmat ja pienimmät ikäerot sisarusten välillä.

Lasten ikäerot

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Lopuksi Avioerot-sivulla

näytetään, kuinka monta avioeroa sukupuussasi on, kuka on eronnut eniten ja mikä pitkäaikainen avioliitto on päättynyt avioeroon.

Avioerot

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Saat selville myös sukulaistesi ikäjakauman, kun heidän avioliittonsa päättyivät.

iät erotessa

(klikkaamalla kuva isommaksi)

Kasvata sukupuutasi

Monet sukututkijat ovat ylpeitä tutkimuksestaan ja pitävät huolen siitä, että heidän sukupuunsa ovat mahdollisimman tarkkoja. Tämän viimeisimmän päivityksen myötä sukutilastot tarjoaa lisää tapoja, joiden avulla voit parantaa sukupuusi tarkkuutta. Tässä esitetyt kaaviot avaavat silmiä ja ovat loistava tapa esitellä sukusi historiaa perheenjäsenille.

Seuraavan kerran, kun perheesi henkilöt haluavat tietää, mikä sukulainen eli pisimpään tai kuinka monta ihmistä on äitisi isoäidin haarassa, antaa sukutilastot  vastauksia hetkessä.

Sukutilastot on saatavilla ilmaiseksi MyHeritagen verkkosivustolla ja mobiiliselaimella. Mitä enemmän tietoja lisäät puuhisi, sitä mielenkiintoisempia kaavioita saat, joten kasvata sukupuutasi jo tänään!

Toivomme, että nautit parannetusta sukutilastot-osiosta, ja haluamme kiittää tiimimme Uri Gonenia, sillä hän on ollut tämän ominaisuuden liikkeelle paneva voima.