MyHeritage ja BillionGraves ryhtyvät yhteistyöhön hautausmaiden tallentamiseksi maailmanlaajuisesti

MyHeritage ja BillionGraves ryhtyvät yhteistyöhön hautausmaiden tallentamiseksi maailmanlaajuisesti

MyHeritage ja BillionGraves ryhtyvät yhteistyöhön hautausmaiden tallentamiseksi maailmanlaajuisesti.

Hautakivet näyttelevät hyvin merkittävää roolia sukututkimuksessa. Ne tarjoavat olennaisia tietoja kuten henkilön nimen, lähisukulaisten nimet sekä synnyin- ja kuolinpäivät. Ne usein kuvaavat edesmenneen henkilön luonnetta ja persoonallisuutta tarjoten välähdyksen henkilön elämään. Miljardeja hautakiviä tuhansilla hautausmailla eri puolilla maailmaa ei kuitenkaan ole koskaan dokumentoitu eikä niiden tietoja ole ollut saatavissa verkossa.

Lisäksi aika murentaa hautakiviä eikä monissa kivissä olevaa kirjoitusta voi lukea. Ikä ja altistuminen luonnon elementeille tarkoittaa sitä, että se mitä on kirjoitettu kiveen, haalistuu tehden vaikeaksi, joskus mahdottomaksi, tekstin lukemisen ja sen tietämisen, kuka on haudattu.

Tänä päivänä meillä on tarvittavat työkalut – on meidän sukupolvemme tehtävä tallentaa hautakivet ja niiden avrokkaat tiedot verkkoon tulevaisuutta varten.

Kutsumme sinut liittymään globaaliin hankkeeseemme maailman hautausmaiden tallentamiseksi.

Tässä lyhyt video projektistamme ja siitä, kuinka sinä voit osallistua:

BilionGravesista

BillionGraves on ainoa laatuaan oleva sovellus sekä iOSille että Androidille. Se käyttää patentoitua teknologiaa mahdollistamaan hautakivien kuvaamisen ja dokumentoinnin. MyHeritagen avulla sovellus on saatavissa 25 kielellä ja siinä on gregoriaanisen, hebrealaisen sekä juliaanisen kalenterin tuki. Se rekisteröi hautakivien GPS sijainnit tehden niistä helposti löydettäviä ja vapaaehtoiset voivat nähdä helposti, mitkä hautausmaan alueet ovat vielä dokumentoimatta. Näin maksimoidaan tehokkuus ja vältetään päällekkäisyydet. Sen jälkeen vapaaehtoiset siirtokirjoittavat hautakivikuvat BillionGravesin nettisivulla saaden aikaan hakukelpoista digitaalista tietoa.

BillionGraves on koonnut, vain kahdessa vuodessa, miljoonia hautakivitietoja, jotka 70,000 vapaaehtoista on ladannut sivustolle.

Kootut tiedot ovat saatavana ilmaiseksi BillionGravesin nettisivustolla ja MyHeritagen historiallisten tietojen hakukoneessa, SuperSearchissa . Jokainen tieto sisältää hautakivikuvan, GPS-koordinaatit ja indeksin vastaaviin tietoihin.

MyHeritage Record Matching teknologia valjastetaan uusille tiedoille ja käyttäjät saavat automaattisen ilmoituksen kaikista uusista hautausmaatiedoista, jotka täsmäävät heidän sukupuussaan oleviin henkilöihin. Käyttäjät voivat tallentaa uudet hautausmaatiedot ja purkaa relevantit tiedot suoraan omaan sukupuuhunsa. Näin autamme heitä löytämään olennaisia tietoja sukulaisista ja esivanhemmista.

MyHeritage tiimi ottaa ensimmäisen askeleen!

80, Israelissa sijaitsevan MyHeritage pääkonttorin työntekijää lähti viime kuussa Segula hautausmaalle Petah Tikvassa, Israelissa, digitoimaan hautakiviä käyttäen BillionGraves mobiilisovellusta. Meistä tuntui tärkeältä kokeilla tätä itse ennen kuin kutsumme muita liittymään hankkeeseen . Hankkimalla käytännön kokemusta aiomme luoda parhaat käytännöt, parantaa tuotetta ja hienosäätää metodeja, jotta ympäri maailmaa olevien hautausmaiden digitointi tehdään kaikkein tehokkaimmalla tavalla.

Aamu oli pilvinen ja satunnaisesti sataa tihutteli. Tämä sopi hyvin käsillä olevaan tehtäväämme ja olosuhteet osoittautuivat täydellisiksi kuvien ottoon. Tapahtumaan osallistui 80 työntekijää. Tapahtuma oli laatuaan suurin koskaan Israelissa pidetty. Muutamat tiimin jäsenet keskittyivät koordinoimaan logistiikkaa ja kuvaamaan tapahtumaa kun muut keskittyivät yksinomaan hautakivien systemaattiseen kuvaamiseen.

Segula hautausmaa on yksi vanhimmista Israelissa. Se perustettiin vuonna 1888, ainoastaan 10 vuotta Petah Tikvan perustamisen jälkeen. Monet Israelin valtion perustajista on haudattu sinne tehden siitä hyvin tärkeän maan historian kannalta. Hautausmaan iästä ja koosta johtuen, suurella osalla israelilaisia on esivanhempia Segulassa.

Hautakivet sisältävät edesmenneistä olennaisia tietoja kuten synnyin- ja kuolinpäivät, vanhempien nimet ja kotipaikan. Joihinkin on jopa liitetty valokuvia, käsinkirjoitettuja runoja ja muita fyysisiä asioita.

Työntekijämme tekivät parhaansa saadakseen hyvin laadukkaita kuvia. Ajoittain heidän piti siirtää oksia, tilapäisesti poistaa hautakiviä, puhdistaa likaisia pintoja ja varmistaa oikea valaistus parhaan mahdollisen kuvan saamiseksi. Aina ei ole helppoa saada koko hautakivi yhteen kuvaan siten, että teksti on helposti luettavaa, joten käytimme BillionGraves sovelluksen tärkeää kuvan-linkitys ominaisuutta. Se on erityisen hyödyllinen silloin kun tekstiä on sekä hautakivessä että sen jalustassa tai kun puolisoilla on yhteinen hauta. Kuvan-linkityksen ansiosta on helppo ottaa useita kuvia ja linkittää ne toisiinsa saman tiedon sisällä.

Tämän globaalin hautausmaiden tallennushankkeen käynnistäminen koko MyHeritage tiimin kanssa oli uskomaton kokemus. Teimme yhdessä työtä mahtavalla motivaatiolla ja energialla. Autoimme digitoimaan hautakivitietoja sadoille tuhansille israelilaisille ja niille eri puolilla maailmaa oleville, joiden esivanhempia on haudattu Segulan hautausmaalle. Projekti oli onnistunut ja tiimin jäsenet nauttivat voidessaan osallistua yhteisöön ja auttaa tallentamaan tärkeitä tietoja tuleville sukupolville.

BillionGraves kumppanuuden kautta MyHeritage jatkaa ylimääräisen digitoidun sisällön lisäämistä tarjoten mahtavan lisäarvon miljoonille käyttäjille.

Kuinka sinä voit osallistua:

Tämä globaali hanke on hieno tapa MyHeritage käyttäjien antaa panoksensa perhehistorian tutkimuksen tulevaisuudelle sekä auttaa tallentamaan omia ja myös muiden sukujuuria. Käyttämällä ilmaista BillionGraves sovellusta Suomeksi, kuka tahansa voi helposti kuvata ja dokumentoida hautakiviä ja huippuominaisuutena sovellus tallentaa jokaisen hautakiven GPS-koordinaatit.

Kutsumme teitä kaikkia osallistumaan tähän globaaliin projektiin ja aloittamaan maailman hautausmaiden tallentamisen. Ei väliä vaikka kuvia olisi vain muutama paikalliselta hautausmaaltasi tai omien esivanhempiesi hautakivistä; jokainen tallennettu kuva näyttelee merkittävää roolia, kun perhehistorian tutkimusta tehdään saatavaksi kaikille ihmisille.

Olemme perustaneet tiimin organisoimaan näitä ponnistuksia ja tulemme olemaan yhteydessä vapaaehtoisiksi ilmoittautuneisiin neuvojen, oppaiden ja resurssien merkeissä. Autamme organisoimaan asiasta kiinnostuneille yhden hautausmaan yhteistyöprojekteja kuten tämä meidän, mikä tekee kuvaamisesta sosiaalisempaa ja hauskempaa. Autamme digitoimaan kaikki maailman hautausmaat, yksi kerrallaan ja yksi hautakivi kerrallaan!

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

  • Kari Kettunen

    8 toukokuun, 2014

    Todella hyvä hanke.

  • Vilmaroosa

    8 toukokuun, 2014

    Jos oli oikeanlainen puhelin, niin saattaisin lähteä kuvaamaan vieraitakin hautoja. Nyt vain mummokänny.

  • Keijo Koskinen

    21 elokuun, 2014

    Siis Windows 8.1 eli Nokian Lumioille ei omaa appsia ?

    • Sara

      3 syyskuun, 2014

      Moi Keijo,

      Valitettavasti sovellus ei toimi tällä hetkellä Windows puhelimissa.

      / Sara