Innovation: Africa – Vettä ja sähköä afrikkalaisiin maaseutukyliin!

Innovation: Africa – Vettä ja sähköä afrikkalaisiin maaseutukyliin!

Innovation: Africa on järjestö, jonka työtä pidämme tärkeänä ja jonka tukemisesta olemme ylpeitä. Suhtautumisemme ihmisten elämää parantaviin innovaatioihin, täällä MyHeritagessa on intohimoinen. Tutustu sinäkin Innovation: African missioon alla olevalla videolla (video on englanniksi), ja lue lisää projektista tästä blogista:

Innovation: Africa – Pyyteetön antamisen lahja

Hymy levisi lasten kasvoille, kun he laittoivat valot päälle ensimmäistä kertaa. Sillä hetkellä Sivan Ya’ari,  Innovation: African perustaja ja toimitusjohtaja tiesi, että lasten elämä muuttuisi iäksi.

Kidigozeron terveyskeskus sijaitsee Bagamoyon alueella Tansaniassa. Terveyskeskus tarjosi sairaanhoitoa lähes 7 000 ihmiselle, ja se oli surkeassa kunnossa, kun Sivan vieraili siellä ensimmäisen kerran. Sivanin mukaan ”äidit joutuivat synnyttämään lapsensa pimeässä, vain kynttilöiden hämärässä valossa, ja sadat potilaat odottivat turhaan tarvitsemiaan elintärkeitä lääkkeitä ja hoitoa”.

Nähdessään sen, Sivan tunsi myötätuntoa ja valtavaa vastuuta yhteisön auttamisesta. Mutta kuinka?

”Joskus ongelman aiheuttaja on myös lähde sen ratkaisemiseen – aurinko, joka aiheuttaa kuivuutta kaikkialla Afrikassa, on myös avain heidän todellisuutensa muuttamiseen paremmaksi”, Sivan sanoo.

Sivan tapaa sambialaisia suunnittelijoita rakentaakseen aurinkoenergialla toimivan vesipumppujärjestelmän, joka tuo puhdasta vettä koko yhteisölle.

Sivan tapaa sambialaisia suunnittelijoita rakentaakseen aurinkoenergialla toimivan vesipumppujärjestelmän, joka tuo puhdasta vettä koko yhteisölle.

Innovation: Africa on voittoa tavoittelematon järjestö, joka vie israelilaista aurinko-, vesi- ja maatalousteknologiaa afrikkalaisiin maaseutukyliin. He asennuttivat onnistuneesti yhteisön ensimmäiset aurinkopaneelit. Nämä aurinkopaneelit tuottavat sähköä, jota terveyskeskus tarvitsee toimiakseen.

Sivan oli valtavan iloinen nähdessään henkilökohtaisesti, kun lääkärit ja potilaat näkivät ensimmäistä kertaa toisensa kirkkaassa valossa. Se oli ensimmäinen monista Innovation: African elämää muuttavista hankkeista.

Sivan: Aurinkoenergian hyödyntäminen muuttaa elämää

 veden pumppausjärjestelmä,

Sambiassa sijaitsevan Chisulon kylän naiset heräsivät aamukolmelta ja kävelivät yli 8 kilometriä päästäkseen lähteelle. Nykyään heillä on aurinkoenergialla toimiva veden pumppausjärjestelmä, joka tuottaa vettä yhteisölleen.

Sivan Ya’ari suhtautuu intohimoisesti teknologiaan ja sen kykyyn muuttaa maailmaa. Hän kasvoi Israelissa, joka tunnetaan ”kekseliäänä kansana”, ja näki omakohtaisesti innovaation voiman ja sen kyvyn parantaa ihmisten elämää.

Sivan on suorittanut Columbian yliopistossa maisterintutkinnon kansainvälisessä energiajohtamisessa ja -politiikassa. Forbes on nimennyt hänet yhdeksi ”50 vaikutusvaltaisimmasta naisesta Israelissa”. Hänen ensimmäinen matkansa Afrikkaan vuonna 2008 oli kuitenkin se, joka todella inspiroi häntä ja sai hänet perustamaan Innovation: Africa -järjestön, joka pyrkii viemään israelilaisia teknologisia innovaatioita Afrikkaan. Nykyään hänen organisaatioonsa kuuluu Israelissa ja eri puolilla Afrikkaa 112 henkilöä, jotka käynnistävät ja valvovat eri hankkeita.

Sivan kertoo: ”Ensimmäinen kokemukseni Afrikasta tapahtui työskennellessäni Jordache Jeansille Madagaskarilla. Nuorena pidin itseäni köyhänä, mutta vasta siellä ymmärsin todella, mitä köyhyys tarkoittaa. Olin häkeltynyt ja järkyttynyt näkemästäni. Monet kyläläiset eivät voineet hyvin, koska joivat saastunutta vettä, heidän ei ollut mahdollista saada lääkärinhoitoa, lääkkeitä tai rokotteita, ja naiset odottivat synnytystä yöllä vain kynttilän tai haitallisten petroolilamppujen valossa.

Koska olin nähnyt aurinkopaneeleita lähes jokaisen katolla Israelissa, tiesin, että ongelmaan oli olemassa yksinkertainen ratkaisu, ja minun oli toimittava. Siitä se sitten alkoi: toimme aurinkoenergian terveyskeskukseen, ja sitten edettiin kylä kylältä, tuotiin valoa terveyskeskuksiin, sitten kouluihin ja nyt, mikä on ratkaisevan tärkeää, aurinkoenergiaa käytetään puhtaan veden pumppaamiseen.”

Katso Sivan Ya’arin TED Talk (englanniksi)  täällä

Millainen on ollut Innovation: African projektien vaikutus Afrikassa?

 

Asennus käynnissä

Aurinkoenergialla toimivaa pumppausjärjestelmää asennetaan kylään Sambiassa

Yli 620 miljoonaa ihmistä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa on vailla sähköä, minkä vuoksi heillä ei ole mahdollisuutta saada puhdasta vettä.

Innovation: Africa on toimittanut aurinkoenergiaa ja -valoa kouluihin ja terveyskeskuksiin sekä, mikä on ratkaisevan tärkeää, puhtaan veden pumppaamiseen syrjäisissä kylissä. Järjestö on vaikuttanut yli 3,4 miljoonan ihmisen elämään kymmenessä Afrikan maassa; Ugandassa, Malawissa, Tansaniassa, Sambiassa, Etelä-Afrikassa, Eswatinissa, Kamerunissa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Etiopiassa ja Senegalissa. Vuonna 2008 tapahtuneen perustamisensa jälkeen he ovat toteuttaneet yli 700 hanketta!

Kartta Innovation: African projekteista

Kartta Innovation: African projekteista

Kun kyläläiset saavat puhdasta vettä, heidän terveytensä kohenee, he voivat lähettää lapsensa kouluun ja perustaa yrityksiä. Taloudellisen vakauden lisääntyminen auttaa katkaisemaan köyhyyden kierteen ja antaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Esitys Innovation: African projektinhallintajärjestelmästä

Esitys Innovation: African projektinhallintajärjestelmästä

Esitys Innovation: African projektinhallintajärjestelmästä

Esitys Innovation: African projektinhallintajärjestelmästä

 

Kuinka sinä voisit olla osa muutosta?

Raikasta vettä

Nuori tansanialainen poika nauttii Innovation: African kylään asentaman, aurinkoenergialla toimivan pumppausjärjestelmän  tuottamasta raikkaasta vedestä

MyHeritage uskoo Innovation: African missioon käyttää modernia teknologiaa, muuttamaan maailmaa paremmaksi. Meillä on kunnia tukea heidän työtään ja kannustamme muita tekemään samoin. Jos haluat lahjoittaa tai osallistua ja auttaa heitä, käy Innovation: African nettisivuilla Sivuilta saat myös lisää tietoa heidän tärkeästä työstään. Jokainen lahjoitus menee suoraan puhtaan veden, aurinkoenergian ja muiden elämää muuttavien hankkeiden rahoittamiseen. Toivottavasti voit auttaa MyHeritagen tavoin levittämään sanaa Innovaatio: Afrikasta, jotta he saisivat lisää tukea ja voisivat nopeuttaa uskomattoman hienoa työtään.