Lasten kiinnostus sukuhistoriaan tekemisen kautta!

Lasten kiinnostus sukuhistoriaan tekemisen kautta!

Herätä lastesi ja lapsenlastesi kiinnostus sukuhistoriaan tekemisen kautta. Suurimmalla osalla lapsista on vain vähän kiinnostusta silloin kun he ovat nuoria.  Kun lapset kasvavat, he ovat useimmiten perheen jäsenten ympäröimiä ja saavat tietoja sukulaisista. Kun lapset sitten edelleen vanhenevat, he alkavat miettiä noita sukulaisuussuhteita.  Aikojen kuluessa he  tulevat uteliaammiksi siitä keitä he ovat ja mistä he tulevat.

Mutta kuinka nopeuttaa tätä prosessia?

Tässä on viisi luovaa vinkkiä, jotka voivat auttaa nuorempia sukupolvia kiinnostumaan sukunsa historiasta:

1. Kerro tarinoita

Kerro lapsille tarinoita perheestä. Tarinan kerronta on hieno tapa saada lapset kiinnostumaan lisää esivanhemmistaan.  Kerro tarina hupsusta tädistä, urheasta serkusta tai isovanhempien mahtavista saavutuksista. Tee historiasta hauskaa ja kiinnostavaa. Ja muista, että mitään vahinkoa ei tapahdu, jos vaikka vähän liioittelet kiinnostuksen lisäämiseksi..

2. Luo mielikuvia

Kannusta lapsiasi tekemään luetteloita sukuun liittyvistä faktoista. Tavallisesti vaikein osa on saada lapset kiinnostumaan, joten tee jutusta haaste.  Anna lapselle joku historiallinen vinkki, ja kannusta häntä ottamaan mukaan sisarus, serkku tai joku muu sukulainen.  Avain tässä on prosessi, ei tulos. On mukavaa tuottaa jotakin, mutta todellinen onnistuminen tässä on se, että työ on hauskaa.   Tässä tapauksessa, vanhemmat voivat auttaa lapsia muodostamaan nukke-perheitä, tekemään ihmisennäköisiä keksejä, piirtää kuvia suosikkilomista tai –ruoista, ja näyttää kuvia suvun perheen juhlista tai piirtää esim. kuva isovanhemöpien talosta.

3. Luo leikki

Lapset oppivat valtavan määrän leikkiessään. Kerro, että sukupuun rakentaminen on kuin tekisi palapeliä, sellaista johon voi aina lisätä palasia. Piirrä tai tulosta sukupuu mutta jätä nimet pois. Pyydä lasta laittamaan sukulaiset takaisin sukupuuhun  oikeille paikoille, tietysti.

4. Tutkiminen verkossa

Näytä sukupuusi MyHeritagen verkkosivuilla.  Totta, olemme hiukan puolueellisia tässä, mutta lapset ovat tänä päivänä osa verkostoitunutta sukupolvea. Heille, Internet, kännykät ja muut elektroniset laitteet ovat luonnollinen osa elämää, he eivät voi muistaa aikaa ennen digitalisoitumista. MyHeritage.com mahdollistaa sen , että ihmiset voivat käyttää erilaisia työkaluja sukututkimuksen tekemiseen ja saada tietoja sukulaisistaan.

5. Omat kokemukset

Mitä sinä haluaisit lisätä? Mitä onnistuneita ideoita olet käyttänyt? Onko sinulla vinkkejä tai ehdotuksia?  Kerro niistä alla kommenteissa.