Matka suvun historiaan: Esi-isien kaupungeissa vieraileminen

Matka suvun historiaan: Esi-isien kaupungeissa vieraileminen

Artikkelikuva: Turku/Åbo, kaivertaja: Anderson 1872-1881, painaja Aktie Bolaget/Norrköping, Museovirasto-Musketti

Isäni puoleisen isoisoäitini esi-isät ovat olleet sen kaupungin perustajia, missä hän on syntynyt. Hänen vanhempansa ovat syntyneet siellä, isoäitini on syntynyt siellä ja isäni kasvoi samassa paikassa ennen kuin muutti Yhdysvaltoihin.

Suvun historia

Isoäitini, joka yhä asuu siellä, asuu parin minuutin päässä talosta, jossa vietti lapsuutensa. Aina kun vierailemme hänen luonaan, tuntuu siltä, kuin siirtyisimme ajassa taaksepäin. Näemme paikat, joissa hän oli lapsena ja voimme elää uudelleen suvun historiaa. Kun olin lapsi, kuuntelin aina isoäidin tarinoita, kun vierailimme suvun luona. Samalla kun kuulin kertomuksia, saatoin nähdä niissä kuvattuja paikkoja. On jännittävää lisätä näitä maantieteellisiä paikkoja esivanhempien historiaan.

Vaikka perheesi onkin muuttanut uuteen kaupunkiin tai maahan, on jännittävää suunnitella perhematkaa ja vierailla esi-isien kaupungeissa. Kun olette siellä, voitte käydä paikoissa, joista esivanhempien tarinat kertovat: missä he asuivat, missä kävivät koulua jne.

Olemme aiemmin tarjonneet vinkkejä esivanhempien kaupunkeihin matkustamiseen ja sukuhistoriamatkojen suunnitteluun. Näissä kaupungeissa kannattaa etsiä kirjastoja, historiallisia yhdistyksiä ja paikallismuseoita ja siten oppia lisää esi-isien elämästä ja saada taustaa suvun historiaan.

Näissä kaupungeissa käyminen on hieno tapa sukeltaa syvemmälle oman suvun historiaan. Ota kuvia paikoista, joissa sukusi eli, ja löydä uutta tietoa rikastuttamaan sukupuutasi.

Oletko matkustanut esi-isiesi kaupunkeihin? Jaa kokemuksiasi – ja vinkkejä – alla olevan kommenttikentän avulla.