Esittelyssä sukupuun viuhkanäkymä

Esittelyssä sukupuun viuhkanäkymä

Uusi sukupuun viuhkanäkymä on juuri julkaistu. Se on hyvä lisä aikaisempiin kolmeen: sukupuu-, sukutaulu- ja listanäkymiin.

Viuhkanäkymä esittää hyödyllisen ja houkuttelevan kuvan sukupuustasi. Samoin kuin sukutaulunäkymässä, siinä on juurihenkilö ja hänen esivanhempansa useiden sukupolvien ajalta ilman sisaruksia, puolisoita tai ketään muuta, joka ei ole suora esivanhempi. Se näyttää viuhkakaaviolta, jonka monet sukututkijat tuntevatkin, mutta se on interaktiivinen! Interaktiivisuus tarkoittaa, että voit navigoida siinä, näet lisätietoja kaikista henkilöistä ja voit jopa lisätä henkilöitä puuhun.

Kuten kaikissa muissakin näkymissä, on viuhkanäkymän vasemmassa reunassa paneeli, joka näyttää kätevästi lisätietoja valitsemastasi yhdestä puun henkilöstä. Voit nyt vaihtaa helposti neljän eri sukupuunäkymän välillä sivun oikeassa yläkulmassa olevista kuvakkeista.

Uusi sukupuun viuhkanäkymä tekstitilassa

Uusi sukupuun viuhkanäkymä tekstitilassa

Viuhkanäkymä on saatavana ilmaiseksi pöytäkoneelle ja mobiiliverkossa ja se lisätään myöhemmin myös MyHeritage mobiilisovellukseen.

Yleiskatsaus

Kun olet MyHeritage-sukupuussasi, klikkaa viuhkakuvaketta siirtyäksesi uuteen näkymään. Kuva alla.

Viuhkanäkymään vaihtaminen

Viuhkanäkymään vaihtaminen

Sukupuusi viuhkanäkymä avautuu näyttäen juurihenkilön ja hänen esivanhempansa.

Esimerkki viuhkanäkymästä, jossa on 6 sukupolvea

Esimerkki viuhkanäkymästä, jossa on 6 sukupolvea

Juurihenkilö näkyy keskellä, ja kutakin esivanhempien sukupolvea esittää aina uusi rengas keskustasta ulospäin. Jokaisella esivanhemmalla on täydellinen nimi sekä synnyin- että kuolinvuosi.

Ensimmäisten 3 sukupolven renkaat (juurihenkilön vanhemmat, isovanhemmat ja iso-isovanhemmat) ovat ohuempia ja niissä olevat nimet ja päivämäärät esitetään kaarevalla tekstillä:

Ensimmäiset 3 sukupolvea

Ensimmäiset 3 sukupolvea

Kaikki seuraavat sukupolvet näytetään viuhkamuodossa

Seuraavat sukupolvet

Seuraavat sukupolvet

Korttien ulkoreuna on värillinen, mikä viittaa esivanhemman sukulaisuussuhteeseen. Isän isänpuoleisilla esivanhemmilla on sininen reuna, isän äidinpuoleisilla se on vihreä. Äidin isänpuoleisilla esivanhemmilla on keltainen ja äidin äidinpuoleisilla on punainen reuna.

Värit tummenevat, kun suhteen etäisyys juurihenkilöön kasvaa.

Voit vaihtaa juurihenkilön siirtämällä hiiren osoittimen minkä tahansa esivanhemman kortille. Kortti näkyy tummempana ja siihen ilmestyy viuhkakuvake. Kuvaketta klikkaamalla voit vaihtaa kyseisen esivanhemman juurihenkilöksi.

Juurihenkilön vaihtaminen

Juurihenkilön vaihtaminen

Juurihenkilön vaihtaminen

Profiilin valitseminen

Kenen tahansa kortin klikkaaminen saa henkilön paneelin aukeamaan vasempaan reunaan. Paneeli näyttää lisätietoja henkilöstä ja hänen välittömistä sukulaisistaan mm. niistä, jotka eivät näy viuhkanäkymässä kuten sisarukset, puolisot ja lapset.

Lisää tietoa sivupaneelissa

Lisää tietoa sivupaneelissa

Paneelille eri näkymissä on tehty pieni “kasvojen kohotus”. Useimmat muutoksista ovat esteettisiä ja niiden on tarkoitus parantaa kokemustasi.

Viuhkanäkymän asetukset

Oletuksena viuhkanäkymä näyttää 6 sukupolvea: juurihenkilön lisäksi 5 esivanhempien polvea (kolmansiin iso-isovanhempiin saakka). Voit valita, kuinka monta sukupolvea neljästä kymmeneen haluat nähdä.

Voit määritellä näytettävien sukupolvien määrän hakuikkunan vasemmalla puolella olevasta pudotusvalikosta.

Voit määritellä näytettävien sukupolvien määrän

Voit määritellä näytettävien sukupolvien määrän

Niillä, viimeisenä näytettävän sukupolven esivanhemmilla, joilla on vanhempia sukupuussa, näkyy kortilla ulospäin suuntautuva nuoli.

Nuolet ulkokehällä viittaavat puussa oleviin vanhempiin.

Nuolet ulkokehällä viittaavat puussa oleviin vanhempiin.

Nuolta klikkaamalla viuhkanäkymä lisää yhden sukupolven.

Klikkaamalla + ja – merkkejä näytön oikeassa alakulmassa voit suurentaa ja pienentää viuhkanäkymää.

Zoomaa klikkaamalla

Zoomaa klikkaamalla

Vanhempien lisääminen

Puuttuvan esivanhemman lisäämiseksi näytämme kortilla + merkin. Klikkaamalla sitä voit lisätä isän tai äidin henkilölle. Esiin tulee ponnahdusikkuna, johon voit kirjoittaa puuhun lisättävän henkilön tiedot.

Vanhempien lisääminen

Vanhempien lisääminen

Väritila

Kaikki, mitä olemme näyttäneet tähän saakka on ollut viuhkanäkymän tekstitilassa. Mutta meillä on myös kaunis väritila, joka piilottaa kaiken tekstin ja näyttää kortit väreissä.

Sen lisäksi, että väritila on kaunis, se sopii hyvin jakamiseen, sillä siihen ei liity puusi henkilöiden tietoja. Väritila auttaa myös hahmottamaan, kuinka täydellinen puusi on, mistä henkilöitä puuttuu ja mihin kannattaa panostaa tutkimusaikaa.

Voit vaihtaa väritilaan klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa väripalettia:

Voit vaihtaa väritilaan

Voit vaihtaa väritilaan

Väritila näyttää esivanhempiesi (iso-isovanhemmilta otetut) sukunimet ulkokehällä.

Ellei juurihenkilöllä ole kahta iso-isovanhempaa jossain sukulinjassa, näkyy väritilassa isovanhempien sukunimet.

Koska väritila ei näytä henkilön tietoja, voit saada ne esiin viemällä osoittimen kortin päälle. Näet silloin henkilön nimen ja synnyin- sekä kuolinvuodet ja profiilikuvan työkaluvinkissä.

Työkaluvinkki näyttää henkilön tiedot

Työkaluvinkki näyttää henkilön tiedot

Jakaminen on välittämistä!

Rohkaisemme sinua jakamaan sukupuusi viuhkanäkymän sosiaalisessa mediassa tai sähköpostitse. Se on loistava tapa näyttää sukusi jäsenille ja ystävillesi, kuinka täydellinen puusi on. Se voi innostaa heitä auttamaan sinua ja parantamaan oman sukunsa puuta.

Klikkaa puun oikeassa yläkulmassa olevaa Jaa-painiketta ja jaa viuhkanäkymä perheen ja ystävien kanssa.

Jakaminen

Jakaminen

Siitä aukeaa pieni ikkuna, jossa on vaihtoehdot viuhkanäkymän jakamiseen väritilassa Facebookiin, Twitteriin, WhatsAppiin tai lataamiseen omalle koneelle, josta sen voi helposti lähettää sähköpostilla. Lisäämme pian vaihtoehdon viuhkanäkymän jakamisesta tekstitilassa

Jakaminen ja lataaminen

Jakaminen ja lataaminen

Yhteenveto

Täällä MyHeritagessa jokainen rakastaa sukututkimusta ja panostamme käyttäjiemme voimaannuttamiseen. Viuhkanäkymä on hieno lisä MyHeritagen sukututkimustyökaluihin. Toivomme kaikkien käyttäjiemme amatööritutkijoista ammattilaisiin nauttivan siitä.

MyHeritage Team